lauantai 27. syyskuuta 2008

Lapasesta lähti

Ihastuin Vogue Knitting in syysnumerossa olleisiin Elli Stubenrauchin Snowbird Mittens -lapasiin. Hyvän kaavion kansssa ja Floricalla neulottuna tekeminen oli kivaa, kuin ristisanaa täyttäisi. Ikävä kyllä 2.25mm puikoilla syntyvä lapanen on sopivampi miehen käteen. Valitettavasti minunkin näppejäni paleltaa ja olisin niin tahtonut nämä itselleni. Ohut Pirkka-lanka ja 1.5mm puikot, niin koko on kohdillaan? Katsotaan, jos joku kerta innostun. Nyt tämä menee roskiin.
Halusin seuraavaksi jotain sopivan helppoa. Kivaa neulottavaa. Sanna Vatasen kirjasta Hyvän Olon neuleet löytyi Step-langalla sormikkaan ohjeet. Sormikkaiden neulominen oli ihan hirmuisen hauskaa - koko ajan tapahtuu ja sormi kerrallaan menee piiloon. Stepin hoitavuus tulee sormikkaissakin käyttöön. Näistä tuli varsin riemukkaat - niinpä valokuva on hieno ja daideellinen.
Ei kahta kolmannetta - Kuvassa Herringbone Mittens With Poms (Linkki vie Ravelryyn). Lanka tuttuakin tutumpi Seitsemän veljestä. Puikkoina taisi olla 3,5mm. Sain tosi tiukkana nuelojana omaan pieneen käteeni hyvin istuvat lapaset. Peukalo oli näissä varsin jännä tehdä, mutta ohjeen kaaviot ovat tosi selkeät. Nämä olisivat varmasti hyvän näköiset vaikkapa kahdella eri vihreän sävyllä tehtyinä.

Lapaskuume jatkuu edelleen kovana. Tahdon tehdä syksyn VKsta mm. Jared Floodin Druidit ja Tikrun Yellow Harvest-lapaset. Ja samoin, VKssa oleet kynsikäs-lapaset olisivat niin käytännölliset... Miten niin tämä lapas-asia on karannut käsistä?

perjantai 19. syyskuuta 2008

Sadonkorjuu

Blogissa on ollut hiljaista, mutta ahkerana olen kyllä ollut! Olen haaveillut puissa kutomisesta jo monta vuotta. Aika ei vain riitä kansalaisopiston kursseille. Onneksi on Taito-keskukset! Kävin tutustumassa paikallisen keskuksen kutomoon ja tein kuvassa näkyvän maton. Kutominen oli yllättävän helppoa - katsotaanhan siinäkin mallia, kuten neuloessa.. ja huolehditaan kireydestä ja siisteistä reunoista... kuten neuloessa. Kuvan matto on noin 85cm leveä ja 200cm pitkä, kuteena harmaa trikoo ja musta pellavanaru. Ihastuin kutomiseen - kun vain saan aikaa järjestymään, voisin tehdä lisääkin kodin kaunistukseksi.

Kuvassa on Placed Cable Aran, syksyn 2007 Interweave Knitsistä. Koko on 38" ja menekki melko tarkkaan 600g Novitan harmaata Ainoa. Minulla on miljoona neuletakkia, joten puserolle on ihan tarvetta. Ainakin lämpöisenä kotipuserona tämä toimii mainiosti. Toki Tapion kaupassa olisi ollut Ainoa muunkin värisenä, mutta viime syksyinen harmaa kauteni on palannut. Osansa on varmasti syksyn ihanalla väriloistolla- sen vastapainona harmaa miellyttää minun silmääni. Moni on upean näköinen syksyn värisissä neuleissa, minä taas näytän maksavaivaiselta lämpimän murretuissa sävyissä. Niitä tyydyn vain ihastelemaan ulkona!
.. puikoilta on hypännyt muutakin pientä, mutta siitä lisää myöhemmin.

torstai 4. syyskuuta 2008

Syksyiset sukat



undulating rib socks
Originally uploaded by mariknits


Malli: Undulating rib socks, Favourite Socks - kirjasta
Lanka: Regia 4-fadig,väri 5171, menekki 75g
Puikot 3,5mm ja 3 mm

Vein uudet sukat ulkoilemaan. Mallineule oli aika harva varren suussa, ja tiukentui kivasti puikkoja vaihtamalla. En ole aikaisemmin tehnyt sukkien muotoiluja näin ja vähän epäilytti. Sukista tuli kuitenkin mainiosti jalkaan sopivat. Regian lanka on lomamatkan tuomisia Saksasta.
Olen aika ylpeä siitä, että olen saanut neulottua reissulangoista valmiiksi asti jo 3 sukat! Ei olisi ensimmäinen kerta, kun prosessineuloja lankeaa ostamaan tien päällä lankaa, joka jää ikuisiksi ajoiksi jemmaan. (Kuten esim. vuonna 2003 Tukholmasta ostettu tvåändsstickning-lanka...mutta ei puhuta siitä enempää) Onneksi ei ole koita tai muita tuholaisia!