lauantai 5. tammikuuta 2008

Väripilkku ja bambu


USMP3
Originally uploaded by mariknits
Tässä on tulossa Union Square Market Pullover kirjasta Best of Interweave Knits - löytyy myös IK syksyn 2005 numerosta. Lankana on Drops Alpaca. Väri on tumma turkoosi 2919, kontrastivärinä turkoosinkirjava vihreä 7815. Tilasin langat Tapion kaupasta värikartan peruteella. Ensireaktioni oli "voi ei". Hetken katseltuani värit alkoivatkin kaunistua kummasti. Turkoosi muistuttaa minua äitini tekemästä turkoosista paitapuserosta - pyysin väriä silloin itse, ja paita oli rakas silloin teini-ikäisenä. Toivottavasti tästä tulee edes puoliksi yhtä mieluinen.Tavoistani poiketen puikkoina ovat bambuiset Addit- alpakka on pikkuisen liukasta ihan alumiinillä, kuten huomasin jouluksi pipoa neuloessani. Muuten suosin ihan rehellisiä tavispuikkoja, alumiinia vain. Ne ovat varsin kelvolliset ja kohtuullisen nopsat neuloa - edellisenä kesänä neuloin shetlantilaisen pitsishaalin Prymin puikoilla! Jonkin toisen käteen sopivat paremmin kovin terävät, nk. pitsiaddit. En ole niitä vielä kokeillut, kun ei ole ollut tarvetta. Nämäkin bambupuikot ovat marinoituneet kaapissani ainakin 4 vuotta, hyvä vain että niille tuli käyttöä.

Blogeissa kiertäessäni olen huomannut, että bambu puikoissa ja alpakka silmukoina ovat ihan vastustamaton yhdistelmä monelle neulojalle - taidan olla vähän erillainen nuori, sillä tämä on ensiyritelmäni. Lanka on miellyttävää neuloa, mutta korostaa virheitä armotta. Halkeilevat silmukat ja väärin neulotut todellakin jäävät esiin, joten tarkkana pitää olla!

This beautiful turqoise color reminds me of a favourite shirt my mother made me when I was quite young - If I should love this pullover half as much, I'd be well off!. At first the contrast color spooked me, but now I see they work really well together. I'm using bamboo needels, which is very unusual for me. I've had this pair of Addis stashed for at least 4 years now. I like aluminum needles and have knitted shetland lace from Sharon Miller on a regular pair of Pryms. I find it a little amusing that I've only just now begun working on bamboo needles and with alpaca yarn, whereas I've seen them used and favured in so many Finnish knitting blogs. I guess I just am a little slow to adopt trends :) The yarn is nice enough to knit with, but does not forgive irregularities in stockinette, so I'm watching my knitting closely.

3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hyvältä värit näyttää. Kyllä minäkin vielä tuon puseron teen! Tapiolta langat vois kyllä tilata, mutta kun mä haluaisin hypistellä keriä ja sovitella eri väriyhdistelmiä vierekkäin... Niin, mulla ei bambupuikkoja ole kuin muutamat, eniten käytetyimmät koot. Muut neuleet tikutetaan halpiksilla. Tämä mitään välineurheilua ole. :)

Villasukka kirjoitti...

Minulle alpakka on haaste - aina, että siitä saa siistiä. Mutta tykkään langan pehmeydestä ja väreistä niin paljon, etten luovuta.

Mari kirjoitti...

Nasti: olemme neuleasioissa pelottavan samanlaisia :D
Villasukka: totta puhut! Valmiissa kappaleessa on ihanan tuntuinen, pikkuisen pörröinen pinta, mutta kyllä saa tiirata tosissaan aina joskus. EI tämä taida jäädä viimeiseksi kerraksi alpakan kanssa...