sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Kesä mielessäinOhje: Mirabella Cardigan, IK Spring 2008. Koko pienin.
Lanka: Novita Malibu, sininen.
Lanagn menekki n. 450g
Hitaasti, hitasti sujuu neulominen nykyään. Pidin ensin reilun viikon tauon ja sitten aloittelin hitaasti neulomista. Ohuen sukan neuominen 2,5mm sukkapuikoilla ärsyttää käsiä niin, että kovin pitkään en voi niillä neuloa. Tosin huomasin, että 4,5mm puikot ja hivenen joustamaton lanka eivät nekään ole kivuton yhdistelmä. Aion siis jatkaa hitaasti mutta tasaisesti ja oikeasti pitää jopa välipäiviä käsien kipeytyessä. En viitsi tässä kirjoittaa kuinka paljon minua turhauttaa tämä tilanne. Jokainen himoneuloja voi varmasti kuvitella tilanteen, jossa kipu ei ole niin vakava, että ymmärrys pakottaa lopettamaan.

Slowly and in small spurts goes the knitting. My poor inflamed hands do not most specifically like knitting on 4 dpns at fine gauge and do not agree with knitting on thicker needles either. I'm in the situation where I can knit for a short time, before the pain begins. I know this is a minor thing, but it is nevertheless very frustrating. I have been knitting for 10 years and to stop myself from picking up the needles is very difficult.

Hitasti syntyi kuvan Mirabella Cardigan. Marinoitunut Malibu sopi hyvin tiheyteen joten käytin kerrankin varastolankoja. Valitettavasti lopputulos ei ole 100% tyydyttävä, vaikka purin ja virkkasin nappilistat ainakin 3 kertaa. Kaulus valitettavasti lörpöttää, ja mietin että purkaisin sen ja neuloisin uudelleen sileää neuletta. Juuri nyt harmittaa vain niin paljon, että taidan laittaa Mirabellan jäähylle. Haluan saada tästä näppärän pikku topin, vähän siistimmän kuin olkaintoppi tai t-paita.

Mirabella was a nice knit; very simple pattern to follow. I used stash yarn for this -the photo is a little too shiny as the yarn is both matte and shiny. I'm not one hundred percent happy with the result, as the collar is too floppy, even after some judicious crocheting on the edge. I 'm thinking of stashing this for a while to get over my disapointment. When the weather is warmer I plan to reknit the collar. I just do not have any more fight in me to frog and reknit right now. Overall, I'm deterrmined to get some wear out of this - a pretty top to wear with skirts and jeans.

3 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

Tunnistan tuskasi, oi, vapaapäiviä vietän ja pyörin kuin orpo piru kun ei voi neuloa. Ranteessa mollottaa kunnon patti ja kaikki vastusta sisältävä ranteen kierto aiheuttaa irvistyksen, yöllä herää kun peiton asentoa parantaa jne.

Olenkin lähinnä katsellut mitä neulon sitten kun pystyn ja arvostan terveitä käsiä taas uudella tavalla :)

Oletko kastellut toppia kokoamisen jälkeen? Mulla on yksi huivi Malibusta ja se jäykistyy aika tavalla pesun jälkeen jos ei käytä huuhteluainetta, eli pesu ilman pehmentäjää voisi auttaa.

Satu kirjoitti...

Kohtalotoveri täälläkin.

On se. Pitää käyttää ennakointia. Siis, ettei neulo itseään uudelleen puolikuoliaaksi. Kun kipu tulee perästä. Toisaalta olen yrittänyt ottaa tämän kurjan tilan mahdollisuutena jumpata niska-hartiaseutua. Mutta ei jumppaaminen ole kivaa. Neulominen on.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

No voih.. kohta pitää tehdä tukiryhmä neulomattomille neulojille! Toivottavasti kaikki kolme paranemme pian! Kirsi, tsemppiä! Ja kiitos vinkistä, tarkastan Malibun "tärkkäämisen" vedellä kun tartun Mirabellaan uudelleen.
Solveig, niskan kivut ovat kyllä kanssa sanokomä mistä. Minulle auttoi veneyttelyn lisäksi hieronta - muutaman kerran jälkeen on aivan kuin niskani olisi vaihdettu uuteen. Kannattaa harkita sitäkin.