torstai 19. helmikuuta 2009

Elaine's blouse eli Kaura

Bloggauksessa on ollut vähän taukoa, sillä neulomisen ulkopuolinen elämä on vaatinut huomioni. Paikkaan nyt hiukan tilannetta: yllä täysin puun takaa tullut lanka. Kun tulin kotiin ihmettelin, miksi minulle on tullut paketti Titityystä. Enhän ollut tietääkseni liittynyt kevään lankakerhoon? ( vaikka houkutus olikin suuri)
Paketissa ollut viesti selvitti kaiken: kyseessä on korvaava lanka BFL - langalle, joka ei kestäkään konepesua huopumatta. Tämä on aivan ihanan ... mehukkaan värinen lanka.

Kiitos kommentoijille - oli mukava lukea värimieliteoistanne! Oranssi on minullakin nk. bubbling under -väri, haluaisin ehdottomasti oranssit sukat.

Malli: Elaine's blouse, Interweave knits winter 2008
Lanka GGH Silky Tweed, menekki noin 6,5 kerää
Koko 36"
Päivänvalo, aivan upean kuvauksellisella parvekkeella...

Jätin selästä kokonaan nappilistan pois, sillä minut tuntien siellä olisi ollut koko ajan nappi auki lapojen välissä. Ideasta tykkään kyllä kovasti, mutta ajatttelin pitomukavuuta tällä kertaa. En kokenut järkeväksi poimia selästä nappilistaa ja ommella sitä kiinni nappeineen, joten tälläinen siitä tuli.
Tässävielä näkymä etupuolen pitsiin.

Lanka teki minulle tepposet: huolellisesta mallitilkun neulonnasta ja valmistuvan neuleen sovittamisesta huolimatta vyötärön resori on juuri ärsyttävästi väärässä paikassa. (*Pari valittua sanaa tähän kohtaan*)Pingottaessa tämä venähti todella ärsyttävästi. Hihatkin joutuu käärimään.

Lankaa oli myös työläs neuloa, sillä se ei muotoudu sovinnolla kauniisti silmukoiksi. Johtunee varmaan materiaalista, noin puolet villaa, ja loput silkkiä ja akryyliä. Tuloksena syntynyt pinta ON kylläkin kaunis - kommenteissa sitä mainittiin "puuteriseksi" ja sellainen se onkin. Paita ei missään nimessä ole kuuma, ja päätynee kevätpuseroksi mustien ja farkunsinisten vaatteiden kanssa. Tykkään kovasti luonnonmateriaaleista, ja tämä muistuttaa jotenkin auringossa vaalennutta puuta... joten pitoon pääsee vaikka ihan nappiin ei mennytkään.

Saanko muuten suositella? Käykää ihmeessä lataamassa ilmainen Connie Chang Chinchion Soap Bubble Wrap eli Saippuakupla-kietsu. Älkää antako mallin myrkynvihreän värin hämätä - se on tosi kaunis!

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kuinka sinä voit neuloa puseroita noin ahkeraan tahtiin! Ja vielä olet ajatustenlukija... Just tuota mallia, ilman nappeja olen tässä pohdiskellut yhdelle marinoituvalla langalle... Se on kaunis! Ääh, painun takaisin lukemaan aineita...

Tui kirjoitti...

Ooh, ihana versio! Ei tullut itselle mieleen että voisi jättää takaa ne napit pois!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tui, Hitaasti minäkin sen napittomuuden keksin.. olisin säästänyt hiukan vaivaa, kun olisin neulonut koko jutun pyörönä!
Vilasukka, mitä nopeuteen tulee, seuraava on jo hihaa vaille valmis. Mutta siitä reilun viikon kulutua, loman jälkeen.