tiistai 10. maaliskuuta 2009

Omenavihreää

Malli: Ropes and picots cardigan, Interweave knits Winter 2009
Lanka: Rowan Scottish Tweed DK ja 4 ply reunojen sisäpuolella,
DK 8 kerää, 4 ply 1 kerä
Puikot: 3,5 mm

Tällä kertaa ei ole sen kummemmin visualisoituja kuvia, kunhan saadaan jotain blogiin laitetavaa työpäivän jälkeen.

Tämä neule on ihan hemmottelua. Onnistuin nimittäin huovuttamaan Rowanin langasta tekemäni Tangled yoke cardiganin patalapuksi. Harmi oli ihan kohtuullinen, kun kauniista langasta jäi muisto vain. Päätin, että sopivan hetken tullen neulon itselleni korvaukseksi uuden neuletakin Rowanin ihanista tweed-langoista. Punnan kurssin ollessa alhaalla tilasin langat Colourwaystä. Voin suositella, runsas valikoima Rowania ja RYCtä, sekä hyvät esittelyt mallivihkoista ja kirjoista sekä nopea toimitus Suomeen!

Tämä malli viehätti juuri langan ansiosta. Lisäbonuksena olivat simppeli ja istuva satulahiha, sekä kivasti piiloon jäävät nepparit. Kaunis pykäreunus oli tosi palkitseva tehdä, sillä siitä tuli niin helposti niin nätti. Ohuemmasta 4 plystä tehtiin siis reunusten sisäpuoli, jotta niistä ei tulisi liian paksut. Näin muuten varmasti kävisi, jos samasta DK- langasta tekisi.


Muutoksia tein kaula-aukkoon: pienensin sitä joka suunnasta noin 5 silmukan verran, vähän alle tuuman siis molemmista reunoista. En pidä liian leveistä kaula-aukoista, joista näkyy aina alla oleva pusero. Onnistuin hyvin muutoksissa, ne oli helppo tehdä. Ihan napakymppi-oloa tästä takista ei tule, sillä hihoista tuli noin 4cm verran liian pitkät. Eikä tämä takki varsinaisesti nuole pintaa - mikä on muuten hyvä, sillä tämä on lämpöinen yllä.
Tästä taitaa tulla tämän kevään arkitakki, joka on helppo heittää päälle takin alle ja jolla pärjää ihan pelkästään kelien lämmettyä.
Samasta mallista saisi ihan erinäköisen vaikka Woolista tai Nallesta tehtynä, ja tiukemmin istuvana. Voin suositella kaikille kaunista, huoliteltua neuletakkia harkitseville tätä mallia.

6 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Ihana! Ja taas sellainen malli jonka aion toteuttaa joskus - its.as. harkitsin tätä noille cadenzoille, mutta kun tiheys ei sattunut alkuunkaan.

Niina kirjoitti...

Kaunis, ja ihanan lämpöisen oloinen neule!

Nasti kirjoitti...

Ompas herkullisen värinen neule ja muutenkin upea. Ja tuohon lankaan tutustuneena... tekisipä mieleni tuotakin :)

Niina kirjoitti...

Näppärän näköinen käyttöneule (ja niihinhän me aina pyritään, eiks jeh) - ja totta, Rowanin tweedit on ihan ihania!

Solveig kirjoitti...

Tuo näyttää paljon mielenkiintoisemmalta sun kuvissa kuin itse lehdessä.

Melkein itken sun tangled yokedin takia. Kamalaa!

Sipi kirjoitti...

Ihastuttava takki! Väri on upea,niin monivivahteinen vihreä!
Varmasti kelpo käyttötakki tilanteeseen kuin tilanteeseen :)