torstai 16. joulukuuta 2010

Langan lumoissa

Lapaset, oma malli
Lanka: Riihivilla Aarni, punainen lajitelma
Villa Laurilan Sukkalanka; suomenlammas + nailon
Puikot: 3mm
Fiilis: tykkään!
Olen pyöritellyt käsissäni Laurilan pehmoista sukkalankaa ja Riihivillan kauniita luonnonväreillä värjättyjä lankoja jo pidemmän aikaa. Halusin neuloa kirjoneulelapaset, aika graafiset ja mallilla jossa voin käytää kaikkia kauniita punaisia. Sitten vain klikkasi ja käytin tätä perinteistä kuviota. Laskin silmukat päästäni; koko on noin 19cm ympärysmitaltaan. Minulla on pienet kädet, siksipä sormien mitta ei ole suuri.

Halusin klassiset, ei -anatomisesti-istuvat lapaset; jätin näihin hiukan väljyysvaraa, jotta ovat mukavammat kädessä. Ja nämä langat! Ne ovat ihania; aivan eri tavalla lämpimiä kädessä jo neuloessa. Värit hehkuvat hämmästyttävällä tavalla neuleessa; langat ovat posken pehmeitä, myös siis " sukkalanka" joka ei juuri tavallista kovaa sukkalankaa muistuta.

Olen aivan ihastunut lankohin ja mallikuvioon: huomaatteko, että katselukulman vaihdos muuttaa myös vaikutelman: väriraidat vaalealla pohjalla - vai vaaleat raidat värillisellä pohjalla? Olen myös tyytyväinen että sain improvisoitua mieleni mukaiset lapaset.

Malli: Turn a Square, Jared Flood
Lanka: Drops Merino Extra fine
Puikot 3,5mm ja 4mm

Tämä on jo neljäs pipo syksyn aikana Dropsin merinosta, ja se on kiitollista neulottavaa. Kuohkeaa, ei hirvittävän kalllista. Pehmeääkin se on, mutta saapa nähdä mitä loppukäyttäjät sanovat.

6 kommenttia:

outi kirjoitti...

Nuo lapaset ovat todella kauniit. Täälläkin tykätään!

Ladetsu kirjoitti...

Todella hienot lapaset, aivan ihanat värit!

Punainen ja harmaa ovat tällä hetkellä yksi lempiväriyhdistelmistä.

Pirkko kirjoitti...

Tervetuloa klubiin! Mä olen hurahtanut kotimaiseen villaan - varsinkin kainuunharmaaseen ja tuohon Riihivillan lankaan - jo aikoja sitten. Siltä tieltä ei ole paluuta. Varsinkin kun tietää, että noita lankoja ei ole käsitelty hurjilla kemikaaleilla ja lampaatkin elävät suomalaisilla tiloilla hyvän elämän. Kaunis kuvio, voi olla että pöllin sen omiin lapasiini joskus ;) Lapasia on niin kiva tehdä.

Soile kirjoitti...

Onpas nätit lapaset!

Tui kirjoitti...

Ihanat lapaset!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiito kommentoijille ja anteeksi vastauksen myöhästymisestä! Olen palaanut jouluksi lomareissulta.

Outi: kiitos - kerrankin onnistuin omasta päästä.
Emmanuelle: Kiitos :D väreistä en voi ottaa kiitosta, suosittelen tutusumaan!
Pirkko: Ovat tosiaan houkutelevia lankoja: värien lisäksi tämä unelmainen tuntu käsissä on aivan toisesta maailmasta! Jatkossa aion jatkaa valitsemalla aina langan projektin mukaan - lämmin pipo tai kauluri olisi oiva käyttö näille kauniille langoille.
Soile: lämmin kiitos - minulla on ohjeen tapainen olemassa, mutta omalla kuviollakin on helppo tehdä samantapaiset
Tui: Kiitos ihana! :D