maanantai 11. huhtikuuta 2011

Sukista asiaa


"Mansikkasukat" Drops Fabelista, menekki kokoon 37 noin 75g
Kärjestä aloitettu 32 silmukalla, lisätty 64 silmukkaan. Tiimalasikantapää.
Puikot 2,5mm minipyöröt
"mansikkasukat" siksi, että värit muistuttavat minua masikan kukivsta, lehdistä ja marjoista.

Muutama postaus takaperin kerroin parsimistani sukista ja huutelin kestävien sukkalankojen perään. Aikomus oli tehdä koostepostaus ja tässä se tulee, jälkijunassa.
Tässä lista kestävistä, ei huopuvista sukkalangoista lukijoiden mukaan:
  • Schahenmayer Nomotta Regia
  • Pirkanmaan Kotityön Kirjo-Pirkka
  • Drops Fabel
  • Zitron Trekking
  • Wollmeise Twin
Huomasin hämmästyttävän seikan - Fabelin lankakartan värit 310p Sunset ja 330 Berry dreams muistuttavat todella paljon Kirjo-Pirkan värejä 31 ja 33. Fabel tuntui hyvältä neuloa, ja jos laatu on samalaista kuin Kirjo-Pirkassa tulee uusista suksita tosi hyvät.

Voisin jatkaa listaa kahdella langalla, joista olen onnistunut neuleomaan käytössä kestäviä sukkia ( Löytyivät korin perältä...)
  • Lana Grossan Meilenweit
  • Schoppel Wollen Zauberball
Lana Grossan Meilenweit - lankaa ostin Saksan matkalta, valmistajan mukaan sitä on yli 130 eri väri/ laatukombinaatiota! Olen törmännyt muihin LG:n lakoihin Suomessa, mutta oletko sinä, lukija nähnyt Meilenweit - lankaa? Zauberbalista olen neulonyt hyvinkin konepesun kestäneitä sukkia, tosin puikkokoko on tainnut olla noin 2mm.

Sukkien kestävyys on näet taas tapetilla, rakkaat pirteät Noro - sukkani ovat osoittamassa hiutumisen merkkejä. Samaa lankaa minulle ei tosiaankaan ole... Pääsen siis pian taas parsimaan, mutta samalla tekee mieli neuloa lisää kivoja sukkia. Kauniita malleja on vaikka miten paljon, mutta jaksaako sitä keskittyä tekemään 2mm puikoilla kirjoneulesukat? Voi ainakin kokeilla :D

Yksi työn alla ollut neule on jo valmis, mutta hovikuvaajan palattua otetaan hiukan järkevämmät kuvat.


3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Moikka!
Lana Grossan Meilenweit - lankaa olen löytänyt Soukan Menitasta. Sukiksi en ole vielä neulonut, mutta kiva kuulla että kestävät.

Kaisa

outi kirjoitti...

Kivat sukat. Minä en ole Fabeliin uskaltanut tarttua; tämä postaus rohkaisee!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei Kaisa! No onhan sitä jossain Suomessakin nähty, kiitos tiedosta! Ehkä pääsen joskus Menitaan , Soukkaan en usko eksyväni. Mutta muille hyvä vinkki!

Outi: kiitos, kannustan kokeilemaan. FAbelia oli kiva neuloa.