keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Inspira Cowl, vol 1


 Malli: Inspira Cowl, ilmaisohje  ladattavissa Ravelryssä 
Lanka: Drops Alpaca, valkoinen ja harmaa + vihreä ja turkoosi, Drops Delight... ainakin 08, 12, 04, 09
Puikot: 3,5mm
Fiilis: No huh!Olin pitkään ihaillut Inspira Cowlia, mutta koskaan ei vain tullut sopivaa sen neulomiseen hetkeä, semminkin kun itse ohje on varsin mielenkiintoisesti kirjoitetttu. ( Tiivistäen ohjeessa on sivukaupalla liikaa selitystä ja muuta höpötystä.) Onneksi Ravelryssä löytyy todella inspiroivia väriyhdistelmiä ja selkeäsanaisia muistiinpanoja! Tämä version noudattelee silmukkamääriän ja kavennuksien osalta tätä projektia

Koska mistään ei oikein saa valmista värimallia, vaati tämä yhdistelmä paljon kokeiluja. Sinänsä helppoa, sillä kaapista löytyy vähän liikaakin Delightiä ja Alpacan jämiä. Toisaalta, sitten kun luulee keksineensä hyvän yhdistelmän, ottaa työhön taas uuden värin, neuloo sitä pitkän pätkän vain huomatakseen että uusiksi meni. Sain siis purkaa ihan kiitettävästi. Lukija, onko sinulla mitään loistavaa niksiä  tai sääntöä värien yhdistelemiseen? Vai annatko vain palaa tunteella? 


 Yhden kaulurin kokemuksella sanoisin että helpommalla pääsee, jos valitsee 2-3 "väriä" liukuvärjättyä lankaa  ja hyvin vaalean ja tumman värin antamaan ryhtiä ja rytmiä värinvaihdoille.  Lopulta sain valmiiksi jotain jota kehtaa katsella. Toinen, ärjymmän värinen Inspira on minulla kyllä jo mielessä - siihen voisi neuloa yhden "kierroksen" vielä lisää pituutta. Pidän tosi paljon tämän mallin hammasratasmaisesta kuviosta, sitä pitää saada lisää. 

Vaikka takatalvi kiusaa, en anna sen haitata, sillä mielessä ovat jo kesäajan - jos ei ihan kesäneuleet.

14 kommenttia:

KahviKaneli kirjoitti...

Aivan tosi ihana! Oikeasti!
Onko tuommoinen vaikea tehdä? Siis aloittelijan?

Tuo mainitsemasi valmis liukuvärjätty lanka olisi ehkä paremminkin minun hermoille miellyttävämpi vaihtoehto.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

KahviKaneli: kiitos kaunis! Tottahan tämän osaa tehdä, tosin joka kerroksella on kaksi väriä käytössä. Neulepinta on oikeastaan ribbiä kahdella värillä: 2 o yhdellä ja 2n toisella. Tyylipisteitä ei jaeta, joten miten kahta lankaa käsittelee ei oikeastaan merkitse mitään, kunhan ei tee kovin kupruista neulepintaa.

Ohjeessa suositellaan liukuvärjättyjä lankoja, joissa on pitkät lankajuoksut, kuten Delight tai vaikka Novitan Polku. ( Onhan niitä monia muitakin Siellä on muistaakseni vaihtoehtoja myös paksummillekin langoille. ) Värinvaihdot tulevat kuin itsestään ja sehän säästää myös langanpäiden päättelyltä.

Minna kirjoitti...

Kauniit, pehmeät värit tuossa kaulurissa. Värien yhdistely on minusta hirvittävän vaikeaa, osittain siksi en ole kirjoneuleista innostunut. (Toinen syy on se, etten ole koskaan tykännyt käyttää sellaisia. Tosin maku on saattanut muuttua tai ravelry tarjoaa liikaa hyviä ideoita, joten täytynee ryhtyä selättämään noita väriongelmiakin tulevaisuudessa.)

Minnamarim kirjoitti...

Todella kaunis. Tämä malli on minuakin houkutellut jo pitkään, pitää varmaan viimein siihen tarttua.
Ja tuosta värien yhdistelemisestä: itselläkin purkamiseksi usein menee, eli yritys ja erehdys -metodilla usein mennään. Hassua, miten värit tuntuvat sopivan yhteen, kun niitä katselee vyyhdillä, mutta neulepinnassa värit voivat olla ihan kauhea oksennuskokonaisuus:D.

Sanna kirjoitti...

Hieno! Aivan upeat värit! Pitänee lisätä pitkän jonon jatkoksi to-do-listalle :)

Emma kirjoitti...

Varsin onnistuneet väriyhdistelmät! Sitä ärjympää odotetaan myös innolla :D

Miulla on yleensä aika selkeä kuva päässä että mitä haluan/miltä ne värit näyttää yhdessä, ja neulon vaan sen mukaan. Ei ole vielä sattunut että värit oiskin menneet pieleen. Kai se on joku sisäinen värisilmä :P

ArualMaria kirjoitti...

Kaunis! Harmoniset värit.

Heidi kirjoitti...

Olen kuullut ja lukenut paljon Inspiran ohjeen "mielenkiintoisuudesta" mutta lopputulos on varsin onnistunut. Värit ovat just hyvät.

Neulisti kirjoitti...

Kaunista! :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minna: Minä olen rtkaissuta väriongelmat eikeisemmin joko tekemällä ohjeen mukaan tai ottamalla aiak graafisen linjan: valkoinen + neutraai väri. Tylsäksihän se käy.

Mirm: tosiaan, paljon taitaa olla kiinni siitä minkälaista kuviota värit muodostavat ja miten ne vaikuttavati toisiinsa valmiina pintana... ei ole aina helppoa!

Sanna: Kiitos! Halusin tästä tällaisen viileän ja pehmeän sävyisen, mutta ilman puhtaan valkoista kokonaisuus ei toimisi.

Emma: Onneksi olkoon, hienoa se sisäinen värisilmä :D Tosissaan sukon että väri ja materiaalin tajua voi kehittää paitsi tekemällä myös opiskelemalla muiden töistä. Koetan aina kovasti pohtia miksi joku juttu toimii ja meillyttää silmää...

ArualMaria: kiitos!

Heidi: muutamissa Ravleryn projektimuistiinpanoissa on paljon selkeämmät ohjeet kuin siitä " tajunnanvirtaromaanissa" jota ohjeeksi kutsutaan.

Neulisti: kiitos ja kumarrus!

KahviKaneli kirjoitti...

Tulin vielä ihastelemaan tätä.
Menin katsomaan ohjetta tuosta linkistä - ja ..ahdistuin.
Jää ehkä neulomatta, kun näyttää niin monimutkaiselta tuo ohje :(

Tess kirjoitti...

Aivan ihana!

Sipi kirjoitti...

Oi että, aivan ihanan pirtsakka kauluri!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

KahviKaneli: Jos englanti taipuu noin muuten, kannattaa etsiä Ravelryn nimimerkki eunugun projekti nimeltään Africa. Hän on siihen tiivistänyt olennaiset asiat neulomisesta.

Tess: Kiitos kaunis!

Sipi: Kiitos! Tästä perusohjeesta on kyllä todella moneksi, kun värejä hiukan pyörittelee.