tiistai 18. joulukuuta 2012

Joulukuu vie neulojasta mehut

... mutta ei pelkällä neulomisella. Päinvastoin, tuntuu että neulojan into katoaa kaiken muun tärkeän ja vähemmän tärkeän kiireellisen asian alle. Kova on kilpajuoksu pyhiä kohti!

Olenhan toki neulonutkin. Valmiiksi asti sain uudet pöllölapaset :


Malli: Horatio and Oren, Snowy owl aikuisen koossa
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3mm

Koko: lapsen koko
Fiilis: ovathan vain nämäkin kauniit! 

Jo neljännet pöllölapaset tälle syksylle. Minun käsialallani sain aikuisen pienimmästä koosta pienet lasten lapaset Maija- langalla. Kuvio oli jo helppo, sillä paljon samaa on tässä lumipöllössä kuin sen harmaissa kavereissa. Ikävä kyllä näiden saaja asuu kaukana, enkä voi ottaa kivaa kuvaa lapasista käytössä. Kaksi paria Fredrika - sukkia, molemmissa Gjestal Janne lankana. Kuvasta ei uskoisi, mutta viininpunaisen parin varsi on yhden kuviomallin verran lyhyempi. Menekki on silloin aika tarkkaan 100g Jannea. Sinisissä sukissa varsi on pidempi, ja kolmas kerä oli pakko aloittaa. Jalan koko on sellainen 37-39 näissä sukissa. 

Fredrikat ovat ilo neuloa kierrettyjen silmukoiden ja helpon kantapään vuoksi - suosittelen lämpimästi! Lankana voi hyvin käyttää laajan värikasrtan Jannea tai Seiskaa. Ohjeen löydät tästä. 


Täsääs vielä hiukan ylivalottunut kuva sukanvarren kuviosta ja kantapään alusta.  

Niin ne neuleinnon rippeet... 


Pakko oli aloittaa uusi pipo...


jottei vahingossakaan tulisi viimeisteltyä Oranssia. Nyt jos jotenkin jaksaisi edes ottaa toisen näistä käsiinsä, voisi joskus saada valmistakin. Ehkä tämä blogissa julkistaminen tuo vähän potkua... Miten on neuleinnon laita siellä ruudun toisella puolella? 15 kommenttia:

Viivu kirjoitti...

Mahtavat sukat, mahtava lapanen ja mahtava pipo! :D Tarviiko muuta sanoa?

Mistä muuten tuon pipon malli on?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Mollie: kiitos kaunis! Pipo on Dropsin tämän syksyn mallistosta. Postaan sitten tarkemmin jos ja kun se valmistuu.

Lotta kirjoitti...

Oi mitä neuleita! Mut erityisesti noi pöllölapaset on kaikkein kivoimmat! Voi kunpa osaisin kirjoneuletta.

outi kirjoitti...

Intoa olisi, mutta aika on ollut jo pidempään niin kortilla. Olisiko jotain kompensointia, mutta olen sitten hankkinut lankaa.

Tanja kirjoitti...

Ihania neuleita olet tehnyt! Olisin itsekin nuo pöllölapaset voinut kummitytsylle tehdä, vaan eipä ole enää aikaa, jouluksi ainakaan. Neuleinto kohdistuu tällä hetkellä lähinnä itselle tuleviin neuleisiin. En jaksais ennään neuloa muille, haluan tehä jo itellekki! :D

Hanna kirjoitti...

Sama on minulla kuin Tanjallakin.

Tuntuu että nyt on muille neulottu jo ihan liikaakin. Nämä sukat on viimeiset muille menevät. Sitten aloitan omat neuleet uudella innolla. Ei vaan enää jaksa muutoin...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lotta: No eihän se kirjoneule ole kuin tehdä! ja siinä harjoitus tekee taitajan. Ehdotan pipoa, tai kauluria, sellaista rengasta harjoitteluun. Muistat vain leivttää silmukoitapuikolla ennen kuin vaihdat väriä, sillä pääsee jo pitkälle.

Outi: pidät siis itsesi vireessä, verryttelet ja valmistaudut. Kaipa tämä tästä taas iloksi muuttuu?

Tanja: Tunnistan tuon saman jutun. Niin kiva kuin onkin neuloa toisille, siinä tulee äkkiä kiire ja aikaa kuluu. Miteinkin, menisikö ensi joulun sitten ihan muilla kuin neulelahjoilla?

Hanna: Sepä se, varsinkin jos on monta " lahjottavaa" niin joksus lopuu se intokin, vaikka periaatteessa jaksaisi. Koska sitä oppisi neulomaan joululahjat ajoissa laatikkoon?

Virpi kirjoitti...

Ihania neuleita ja nuo pöllölapaset on kyllä huiput :)

Kaisa kirjoitti...

Ihania neuleita! Tuo pipo sai minunkin mielenkiintoni heräämään.

Jaana kirjoitti...

Intoa olisi, kun äippälomakin alkaa sopivasti joulusta, mutta kädet ovat niin turvoksissa ja kipeät ettei hommasta tuu mitään:(

Soile kirjoitti...

Nuitten sukkien malli on kyllä hauska. Aivan kuin olisi jotkut nilkkaimet sukkien päällä.

Täällä neulotaan apinan raivolla huivia valmiiksi. e tulee ihan omaan käyttöön, mutta silti haluaisin sen jo valmiikis. Viimeiset kierrokset ovat tuskastuttavan pitkiä reilulla 400:lla silmukalla.

Mari Takkinen kirjoitti...

Ihanat lapaset! Saavat kyllä hymyn huulille! Onko tuota pöllökuviota mahdollista saada ilman että joutuu ostamaan koko ohjeen? TEkisi kovasti mieli kutoa, mutta noista kuvista on hieman hankala katsoa tuota kuviota...

Neulisti kirjoitti...

Kovin on kauniita sukkia. Täällä on saatu vihdoin kaikki joululahjat valmiiksi, joten neuleinto on ihan kannat katossa, kun pääsee taas tekemään jotain itselle. :)

A-L kirjoitti...

kivat pöllölapaset! mun horned owlit tyttärelle on juuri sileytymässä saunassa... pitänee neuloa yhdet itellekin kun ovat niin vekkulit. Ja tuo oranssisi - kiitos vaan muistutuksesta! nimittäin mulla on tuolla kehruuvillojen päällä ollut nyt ainaski kaks viikkoa saman oranssi Levenwick, vaan napit on ompelematta kiinni.. mites sitä sais aikaseksi??

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Virpi: kiitos! Pöllöt on aina kivoja!

Kaisa: nooh, antaas katsoa miltä se valmiina näyttää :)

Jaana: Oi voi. Toivotaan että kädet paranevat - neulomaan ehtii aina, vaikak sitten vauvankin kanssa, vähän kerrallaan.

Soile: oikein maraton - pitkät kerrokset siis vielä. Jaksaa jaksaa!

Mari Takkinen: en minä ainakaan keksi muuta tapaa kuin ostaa ohjeen - siinä on valmiiksi kaaviot useaan eri kokoon. Hintaa ei jää juuri nimeksikään ja suunnittelijakin saa palkan työstään :-)

Neulisti: hienoa! Joulun neuleosuus on siis pelastettu! ( Eli lahjat valmiina JA ehtii tekemään itsellekin.)

A-L oranssi Levenwick? Tee ihmeessä vain valmiiksi, sehän on kaunis malli! Nyt on niin kovat pakkasetkin luvassa, että lämmintä todella tarvitaan.