tiistai 26. helmikuuta 2013

Juuri oikeaan aikaan
Malli: Knoll, Michele Wang. Julkaistu Brooklyn tweed winter 2013- kokoelmassa. 
Lanka: Drops Lima, 60g pieneen kokoon
Puikot: 3mm? 
Fiilis: tarpeeseen tulevat! 


Lima on liian paksu lanka näihin lapasiin - ja hiukan liian pörröinen. Valmiista lapasista meinasi tulla liian suuret. Pelastin ne kikkailemalla kuvion pienemmäksi. Kierrettyjä silmukoita on aina ihana neuloa. Tässä kuvassa ne näkyvät hiukan venytettyinä, kuten kädessä pitäessä. Hovikuvaajan kiireiden vuoksi poseerasin itse käsimallina. 


Niin, siitä tarpeesta. Vain vuoden ahkeran käytön jälkeen kukkalapasien peukalo kului puhki! Epäilen syyllisen olevan auton ratin ompeleet. Näitä nimenomaisia lapasia on käytetty paljon autoillessa. Rattinaisen lapasen peukalo pääsee parsittavaksi.  Olen kuullut hauskan sanonnan parsimisesta: "nythän se vasta alkaa kestää" joten katstotaan miten jatkossa käy. Vuoden käytön jälkeen nämä lapaset vain porskuttavat, peukaloa lukuunottamatta: pinta on tiivis ja sileä, ovat istuvat ja ohuet kädessä. Kaksinkertainen Alpaca taas takaa lämmön. Voin suositella! 


2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Onpa kauniit nuo kukkalapaset! Kauniit on myös nuo Knoll lapaset. Mä olen nyt harjoitellut hieman kirjoneuletta ja nyt on kukkalapaset menossa, tosin hieman erimallilla kuin nuo sinun =)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos! Kukkalapaset sitten toisen kerran? Malli on kiva, tosi symmetrinen molemmissa.