maanantai 17. kesäkuuta 2013

Papillon, toisen kerranMalli: Papillon, sunnittelija Svetlana Volkova. 
Lanka: Drop Cotton light väri 13, menekki 390g
Puikot: oliskohan 4mm ja 3,5mm 
Fiilis: Ou jee! Tämä on toinen kerta saman kauniin mallin kanssa. Pusero neulotaan ylhäältä alas - ensin resorit, jotka yhdistetään. Sitten hihan silmukat luodaan nk. contiguous- menetelmällä.

Puseron istuvuus on hyvä, mutta aivan ehdottomasti tämä malli täytyy neuloa vähän todellisia mittoja tiukempana, jotta kaunis pitsimalli "aukeaa" edessä. Cotton light on muuttunut vuosien varrella, muttaon edelleen minusta maino kesälanka. Tuntu on hyvin puuvillainen, mutta neulottaessa lanka joustaa. Ranteet siis säästyvät kokopuuvillan kovuudelta. Valmis neule on kevyt- Tästä voisi vaikka tehdä kesäisen palmikkoneuleen - ei varmasti venyisi polviin saakka! Minä ostin langat Kippovalimo Böökistä, joka taitaa olla Suomen pohjoisin Drops Superstore.

Fiilis on hyvä - sain juuri mitä halusinkin, eli kesäisen pikkuneuleen, joka sopii hyvin niin hameen kuin housujenkin kanssa.  Olen kovin ihastunut tähän orvokin väriin. Silti mielessäni ovat jo tulevan syksyn värit, veikkaan että tumma viininpunainen ja purppura tulevat olemaan muodissa ainakin vaatteissa.

8 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Voi että kuinka kaunis tämäkin neule on.
Olen ihastellut edellistä villatakkiasi monena päivänä.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

TeSa: Kiitos itsellesi, kiva että täällä vielä joku käy :)
Onhan se niin, että kauneuden kaipuu se saa minut neulomaan- mukavaa että ne ovat muidenkin silmissä kivoja.

Lilja kirjoitti...

Pitää kokeilla lankaa, puuvillaneuleet ovat kivoja mutta niiden neulominen ainakin tähän mennessä tuskaa... Ja kaunis neule, totta kai :) katselin sitä jo kiinnostuneena keskeneräisten joukossa! Onko sinulla hyvät kokemukset tästä tavasta neuloa hihat? En ole uskaltautunut neulomaan erikseen istutettaviin hihoihin epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen, mutta jotkin ideat ja mallit eivät sovi kaarrokkeen kanssa yhteen. Ja olen ehkä hieman kyllästynyt raglaneihin. :)

Virpi kirjoitti...

Tosi nätti kesäneule, ja tuo orvokin väri on kyllä ihana :)

amuk kirjoitti...

Upea pusero. Ihana pitsineule ja kaunis väri. Sopii hyvin perhospuseroon.

Neulisti kirjoitti...

Neulojan tunnistaa siitä, kun jo alkukesästä aletaan hehkuttaa tulevia syksyn värejä. :D Syksy on mulle muutenkin lempivuodenaika, muttei mitenkään vähiten siksi, että sateisina syyspäivinä kaikkein parasta on istua sisällä neulomassa. Se on jotenkin sellainen aika, että maailma koettaa viestittää: "NEULO!"

Ihanan kesäinen neulepaita muuten. :)

Pitko kirjoitti...

Näppärä hihatekniikka; näyttää istuvan hyvin. Ihana väri ja hieno kokonaisuus. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lilja: tämä tapa toimii hyvin. Tiesithän että on muitakin tapoja neuloa istutettu hihat? Esim. Lyhennetyin kerroksin suoraan hihansuuhun. Wendy Bernardin ja Ysolda Teaguen kirjoissa olen törmännyt sellaisiin ohjeisiin.

Virpi: kiitos, joskus tulee pakko saada jotain väriä elämäänsä. Tämä väri on sellainen!

Amuk: kiitos kaunis! Tämä on hyvä malli.

Neulisti: he hee :D kylä neuloja toisen tuntee! Syksy on yleensäkin sitä inspitoivinta aikaa...

Pitko: tämä on tosi jännä, tarkkana saa olla lisäyksen kanssa. Voisi luulla kuvasta raglaniksi. Olen tehnyt samanlaiset mutta pyöriöllä Cria - takkiin.