torstai 26. kesäkuuta 2014

Neuleystävät


Olen viimeaikoina pohtinut neuleystävien merkitystä. Blogilla on suuri merkitys siinä, että en sohvan nurkassa neuloessani ole lainkaan yksin.  Blogini kautta olen hankkinut mahtavia neuleystäviä ja tullut tutuksi monen inspiroivan ja taitavan neulojan kanssa. Minulle kommentoijat ja lukijat ovat neuleystävä, joita en vielä ole tavannut livenä, virtuaalinen kanssakäyminen kun on ihan oikeaa. 
Silti, ihan erityisen ilahduttavaa on kuitenkin tavata oikeassa elämässä ja neuloa ja jutella … kaikesta maan ja taivaan välillä, mutta erityisesti neulomisesta. Tai vaikka neulepuikoista - niistäkin juttelen sopivassa seurassa vaikka tunnin putkeen eikä riitäkään!

Kiitos ja vilkutus sinne Oulun suuntaan, kortti tuli tänään perille ja saa minut hyräilemään "Mary had a little lamb, little lamb, its fleece was white as snow!"


Neuleystävät, niin tosielämän kuin virtuaalisetkin - ovat tärkeä ideoiden, oppimisen ja kokemuksien jakamisen vuoksi. Niin paljon olen oppinut kuunnellessa muiden taitavien tekijöiden neuvoja. Saanut ihan kädestä pitäen opastusta. Ja ilahtunut tutkiessani toisten taitavien tekijöiden väriyhdistelemiä ja neulemalleja. 
Olenpa saanut myös neuletartunnan - eli aloittanut samalaisen neuleen kuin toisetkin tutut. Loputulokset ovat kuitenkin aina hyvin yksilöllisen ja "oman" näköisiä. En pidä lainkaan pahana sitä, että ideat tarttuvat, sillä käsityön tekemisen into syttyy konkretian kautta. 

Itsehän innostuin raskaan kevään keskellä Molla Millsin Virkkuri 2 - kirjasta, jo ennen kuin kirja oli ilmestynytkään. Tilasin kirjan, mutta erinäisten mutkien kautta päädyin ostamaan se kirjakaupasta, ja samalla reissulla piti heti hakea lankaa edes johonkiin projektiin. Näin tein, mutta tämä optinen virkkausprojekti jäi telakalle muissa myllerryksissä. 

Onnistuin kuitenkin hehkutuksellani ehkä tartuttamaan toisen neulojan, joka ehti tehdä kirjasta 
vaikka mitä hienoa. Sillä välin tämä virkkaus vain odotteli aikaansa. Nyt on minun vuoroni innostua Soilen valmiista töistä, ja totta puhuen materiaalit vain odottavat tekijäänsä… 


Postikusti polki minulle perille uuden kirjan, Botanical Knits 2. Kirjan mukana tuli kauniisti åainettu ylimääräinen ohje ja söpö tiheysmittari. Ostin kirjan aikanaan harkinnan jälkeen sekä sähköisessä että painetussa muodossa. Onko se rahan ja tilan tuhlaamista tilata kirja? Kun iPadilla ja kännykässä voi hyvin tallentaa saman tiedon?

On ja ei ole. Nautin kauniin kirjan katselemisesta. Neulon todennäköisesti useamman mallin tästä kirjasta. Sähköinen kirja on hieno apu ja "varmuuskopio" paperiselle. Paperinen on taas varmuuskopio sähköiselle. Onneksi opus on ohut ja mahtuu muuton jälkeenkin supistettuun kirjahyllyyn.

Lukijani, olet sitä joskus saanut "neuletartunnan" toiselta neulojalta? Mikä malli oli kyseessä?

9 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Kiva että kortti tuli perille! Neuletapaamiset on vähän pahoja kun niissä tosiaan innostuu vaikka mistä ohjeista. Mun pitänee neuloa sama huivi mitä Soile neuloi viime tapaamisessa. :)

KahviKaneli kirjoitti...

Mistä tuommoista kirjaa voi ostaa?
Olen itsekin ihaillut Soilen neulomuksia tuosta kirjasta.

outi kirjoitti...

Ihania kirjoittelet. Onneksi on nämä blogit; vaikka sinä karkasitkin taas sinne vähän kauemmas, niin pysytäänpähän jotenkuten kärryillä.

Soile kirjoitti...

Hyräilimme ihan samaa piisiä itekin, kun nimiä korttiin laitettiin. Ja olipahan kerrankin Itella nospa.

Samainen kirja tulla tupsahti myös tänne. Vähän aikaa ihmettelin että mikäs paketti Ameriikasta oikein tuli, ihan toisesta suunnasta kun on postia kytätty.

Ja sinä kyllä tiijät mistä kaikesta on innostuttu suorastaan vauhkoonnuttu. Kerin eilen illalla muuten reilut 1500metriä lankaa....

Heleena kirjoitti...

Ihana yllätys oli tänään tavata neuletapaamisessa ja ihastella tuota tekeillä olevaa kirjovirkkaustasi.
Ja jonkin asteinen tartunta tuli, sillä pakko nyt on etsiä kesken jäänyt kirjovirkkauspussukka.
Ja olenhan tehnyt raitaisen neuletakin sinun ohjeesi mukaan...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ladetsu: Katsotaan olenko turvassa tartunnoilta näin netissä - huivi on varmaan sama joka näyi blogissakin…

KahviKaneli: Kirja on omakustanne, ja sen voi ostaa e- kirjana ja/tai paperikirjana Botanical knits - sivuilta
https://botanicalknits.com/print_or_digital.php

Kannattaa huomata, että näitä kirjoja on tosiaan kaksi, jotta hankkii juuri sen missä on kivoimmat mallit.

Outi: No todellakin! Kiitos vielä Outi siitä ihka ensimmäisestä Oulun lankakierroksesta silloin v 2011!

Soile: Kiitos osuvasta kortista - jos lanka on jo keritty on neulominen se helppo osuus :D

Heleena: hienoa olli nähdä, vaikka jo aavistikin yllätykseni :D Olisi hieno nähdä se perinne - kirjovirkkauspussi, toivottavasti löytyy. Käyn Sirpan blogissa etsimässä myös.

Lilja kirjoitti...

Olet ihan oikeassa! Toiset bloggaajat ovat aivan älyttömän ihana ja inspiroiva ideoiden lähde. Ideat tarttuu ja ne varastetaan ;) innostuin oikeastaan alun perin kirjoneuleesta muiden bloggaajien takia ja etenkin Veeran ohjeiden mukaan tehtyjä ihanuuksia on kiva seurailla myös muiden blogien kautta. On myös mukavaa huomata että Suomalaiset bloggaajat testineulovat toistensa ohjeita ja auttavat markkinoinnissa. Innostuvat kaikesta ihanasta ja se innostus kyllä tarttuu! Kiitos sinulle inspiroinnistasi :)

Sipi kirjoitti...

Ihana oli nähdä pitkästä aikaa ja saada sinut joukkoomme takaisin :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lilja: Näin tosiaan on :) Kuka muu ymmärtäisi neulojan intoa uudesta mallista kuin - niin - se toinen neuloja? :D Blogeissa kivaa on sekin, että ne ovat aina saatavilla, siloin kun on hetkinen aikaa käytetävänä. Neuletapaamiset ja retriitit ja KIP- päivät eivät ole kaikille mahdollisia erinäisten syiden vuoksi.

Sipi: On se uskomatonta kuinka elämä vie. Huikeaa että saa palata tuttuun paikkaan!