sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Taival-sukatMalli: Taival, kirjasta Punokset Puikoille
Koko: Keskimmäinen/ Middle size
Lanka Novita Nalle, n.75g
Puikot: 3mm

Vihreä väri houkutteli edelleen... Nämä sukat ovat ensimmäinen neuleeni Punokset Puikoille -kirjasta. Opin uuden kärkialoituksen - mitä nyt jouduin luomaan aloitussilmukat noin 6-7 kertaa. Samoin kantapää oli minulle täysin uusi tuttavuus. Minulla oli hieman ongelmia mitata -7,5 cm ennen kantapäätä, ja sen tuloksena sukat eivät istu aivan täydellisesti. Viereiseltä sohvalta kommentoitiin jotain nasevaa väliin, sillä kielenkäyttöni oli varsin reipasta aina välillä purkaessani ja aloittessani uudelleen. Näin sitä huomaa, miten vaikeaa on oppia uutta - se vaatii sinnikkyyttä ensimmäisten tekeleiden kanssa ja rohkeutta uskoa kykyihinsa epäonnistumisien jälkeen.

Sukkien mallikuvio on mitä mainioin, minun oli helppo painaa palmikko mieleeni. Lankana Nalle on vähän liian jäykkä, minun makuni kävisi "kimmoisampi" ja ehkä hieman paksumpi lanka tähän malliin. Nyt, kun osaan, aion neuloa tällä ohjeella vielä lisää sukkia.

These are my first knit from the book Punokset Puikoille. After quite a few attempts I learned a new cast-on for toe up socks, and a new way to turn a heel. I did have some measuring problems, so the finished pair does not fit my foot to a T. The cables are lovely and easy to memorize, and I will very likely knit another pair of socks, using springier yarn.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

No ihan selvästihän ne sopis mulle! ;)

Kivan näköiset sukat.

On kyllä niin, että aikuisena (sic!) sitä huomaa aina välillä, miten vaikeaa uuden oppiminen ja keskittyminenkin välillä on. Ymmärtää paremmin asiakaskuntaansa taas, eikös niin. Pitää rääkätä itseään.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos! osuit naulan kantaan tuolla asiakaskunnalla - itseänikin naurattaa, kun opettajatäti tässä itse reflektoi omaa oppimisen prosessiaan :P
Olisi vain niin kiva kokeilla uutta JA tehdä jotain pitokelpoista.