tiistai 15. heinäkuuta 2008

Sukkalankaa ja suklaata Saksasta

Posti toi vihdoin kovin odotetut paketit. Molempien lähettäminen maksoi 17€ kpl, yhdessä postissa puhuttiin englantia, toisessa ei. Olisi hienoa osata edes "asiointisaksaa", jotta paketin lähettäminen tai kaupassa ja ravintolassa asiointi sujuisi.
Ensimmäinen paketti Trierin kaupungista. (Toim. huom. paketeissa oli toki muutakin kuin lankaa.) Moottoripyörän sivulaukku käy äkkiä pieneksi! Makeiset ostettu Trierin upean Tuomiokirkon vierestä. Itse kirkko on aivan hämmästyttävä historian näyttämö johon kannattaisi paneutua paremmin. Langat ovat Trieristä Kaethe Faberin liikkeestä, osoitteessa Brotstrasse 46. Katu on toinen suuri kauppakatu torilta. Itse liike oli pieni ja ensi silmäykseltä näytti olevan enemmän kirjontatöihin keskittynyt. Minua palveli nuori mies, jonka englanti oli aika katkonaista, mutta joka kyllä ymmärsi sujuvasti. Langat olivat pienissä lokeroissa tiskin takana, ja vain osaan pääsi koskemaan. Helpointa oli ostaa simppelit sukkalangat. Vasemmalla on kesä Lana Grossan Meilenweit Cotton -sukkalankaa, oikealla samaa villasekoitteena syksyn uutuusvärissä. Turkoosi lanka oli kesäalennuksessa 5€, uutuuslanka taas 6,5o€. Ei siis hinnoilla pilattu!


Kuva Lyypekistä Wolle und Hobby-liikkeestä osoitteessa Fleischhauerstrasse 64-74. Liike oli valtavan suuri, pelkkä lankaosasto oli noin puolet Tapion kuulusta kaupasta. Kuvassa näette hämmentyneen prosessineulojan tarkastelemassa sukkalankaosaston osaa. Kaupan oli saksalaisten merkkien tuotteita, paljon edellisen vuosien lankoja halpaan hintaan, sekoitelankoja kuten myös kashmir-lankaa. Kanssamatkustajaani säästääkseni tein nopean läpikävelyn, ja päästin ostaa vain sukkalankaa. Sukkalankaosasto valikoimineen vain oli uskomattoman laaja sekin! Regian lankoja oli kuin tehtaanmyymälässä ikään. Liikkeessä oli helmiä ja askartelutarvikkeita myös erittäin runsaat valikoimat. Ystävällinen mieshenkilö ei osannut juuri yhtä lausetta enempää englantia, mutta siitäkin selvittiin hyvin. Marssimme suoraan kaupalta postiin.

Ja tässä Lyypekin paketin sisältö löytöineen(vasemmalta alhaalta alkaen): Regian "kameleontti" lankaa tumman vihreänä, ruskeana ja sinisenä. Lisäksi Regian 4-fädig lankaa värissä 5171.
"Kameleontti"-langat olivat poistomyynnissä, 1,80€ / kerä. Lanka shiftaa kauniisti valossa, esim. sininen vihreään, siitä nimi. Sini-beige Regia maksoi muistaakseni 4,45€/ kerä, hieman edullisempi kuin tavaratalossa. Lisäksi näette laatikossa yhtä maailman parhaista suklaista, Michel Cluizelin suklaata! Olemma tilanneet sitä kovilla hinnoilla Suomeen, nyt sitä oli Karstadin hyllyssä. Oma suosikkini on Grand Lait, tumma maitosuklaa. Näen tulevaisuudessani siis hyviä hetkiä sukkia neuloessa ja suklaata maistellessa...Toki täällä on saatu jotain valmiiksikin asti, niistä oma postaus lähipäivinä.

5 kommenttia:

TeSa kirjoitti...

Lankakaupassa saattaisi kulua aikaa valitessa ne mieluisat lanagat.

tj kirjoitti...

"Nopean läpikävelyn".

Yeah riiiight..

Satu kirjoitti...

Voi. Miten paljon lankaa!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tesa ja Solveig... kaupan valikoimat olivat hulppeat. Ihan viimeisimpiä ja laadukkaimpia lankoja eivät kaikki olleet, mutta kuitenkin. Jos olisin ollut enenmmän vireessä olisin löytänyt paritkin puserolangat ja ainakin kolme kertaa lisää sukkalankoja edulliseen hintaan.
TJ... se OLI nopea läpikävely. Muistele vaan sitä Tapion kaupan reissua ;-D

kio kirjoitti...

en ymmärrä miten sukkalangan hinta kaksin tai kolminkertaistuu matkalla saksa-suomi