tiistai 7. huhtikuuta 2009

Diminishing rib cardigan

Malli: Diminishing rib cardigan, Interweave Knits Winter 2009
Lanka: Novita Luxus Cloud, 390g
Koko 35 1/2"
Puikot: 3,5mm
Fiilis: öh... tämä tarvitsee vielä jotain.... mitä?


Yksityiskohta neuleesta: Samaan aikaan neulottu I-cord reunus oli kiva tehdä ja siistin näköinen.


Ja kauhea totuus paljastuu tässä kuvassa: pehmeä neule pyrkii kovasi löpsöttömään. Ryhdikkäämpi ja villaisempi lanka voisi toimia paremmin tässä mallissa. Toki tarkoitus on, että takki on rennosti auki. Olen siltikin sovitellut erilaisia kiinnitysideoita: hakaset vyötärölle? Solki/nappi kaula-aukon yläreunaan?
Yksi lisätekijä takin halussa istua miten sattuu on pingotuksen puute. Taidankin pingottaa tämän vielä kevyesti, niin ehkäpä rintamus istuu paremmin.

Neule oli itsessään helppo tehdä, kunhan pääsin ensin aloituksen vaikeuksien yli. Tuttu ylösalaisneule, eikä mitään lisäyskerroksia ja resoria hankalampaa tekemistä: tämä on nopea ja helppo neule. Lankaa minulla oli varastossa ennestään: osuin Anttilan osta 3-maksa 2- alennukseen joskus viime syksynä ja ostin Cloudia silloin.

Lankana Novitan Luxus Cloud on mukavaa neulottavaa: pehmoista, tiukahko kierre, ei halkeile. Valmis neulepinta on sileää, kiiltävää ja hiukan laskeutuvaa. Tämä on myös erittäin pehmoinen päällä: voisi olla ihana kesätoppien kanssa? Aika näyttää, miten tälle takille käy, mahtaako lanka nyppyntyä vaiko ei? Jos lukijoilla on kokemusta, kuulisin mielläni!

Nyt puikoilla on tulossa täyttä vauhtia seuraava neuletakki. Olenkin varsinainen sarjaneuloja; aina tuppaa tulemaan neuletakkia putkesta ulos. Seuraavassa on kuitekin täysin eri meiniki kuin tässä.

4 kommenttia:

san kirjoitti...

Ikävä kyllä ainakin mulla nyppyyntyi todella nopeasti :( Mutta tosi hieno takki!

Niina kirjoitti...

Kaunis sininen väri! Ja uitto/pingotus kyllä yleensä auttaa kaikenlaisiin vaivoihin - silittää jopa meikäläisenkin epätasaiset silmukat.. :)

Mammutti kirjoitti...

Kaunis takki ja väri.
Hyvää Pääsiäistä!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

kiitos ystävällisistä kommenteistanne! Olen pohtinut tuota onnetonta takkia,kannattaisiko vain purkaa hihat ja neuloa uusiksi, vai purkaisiko koko roskan. Katsotaan...