keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Vivian

Vivian, suunnittelija Ysolda Teague, Twist Collective winter 2008
Lanka: se markettilanka, 600g kokoon 38"
Puikot: 4mm
Etunäkymä ulkona

Lähikuvaa palmikoista.

Neuloin tämän takin tarkoituksella ohjetta ohuemmasta langasta. Itse asiassa lankavalinta oli kohtalon johdatusta: kokeilin jossain kaupassa tummansinistä palmikoneuletta, ja mietin, että osaisinhan minä itsekin... Olin näet ostanut Vivianin ohjeen heti Twistin ilmestytytyä, mutta ujostelin tehdä tätä ohjeen mukaisesta paksusta langasta. Ilmestyksen saatuani oli ihan pakko mennä kauppaan samalla reissulla ja laittaa Vivian heti puikoille. Olisihan näin työläs projekti kiva tehdä kokovillaisesta langasta, mutta.. tiedätte varmaan, lukijat, tunteen, kun on "pakkosaadahetiny" joku neule puikoille? Siinä ei lankafirman lähetystä odotella.

Ravelrystä luin ja näin tarpeeksi monta menestystarinaa, jossa lanka oli korvattu hiukan ohuemmalla, ja mallista valittu seuraavaksi suurin koko. Näin tein minäkin, neuloin 38" numeroilla ja koko on aika lailla 36". Palmikot vain vetävät jonkin verran kasaan, joten jos jotain tekisin toisin, niin neuloisin lisää pituutta alaosaan ja vyötärölle.

Ohje on hyvä, mutta vaatii tarkkuutta erityisesti kun hihat yhdistetään vartaloon ja neulotaan satulahihat. Eri suuntiin kääntyvien palmikoiden rytmi katoaa helposti ja tulee virheitä... Joita korjatessa on hermot koetuksella, sillä purettavien kerroksien uudelleen neulominen ei houkuttele.

Muuten olo on hyvä: olkoonkin, että tämä malli ei tee pienestä ja kurvikkaasta ihmisestä hoikkaa, jolle ohjeen palmikot antavat vain hillitysti muotoja... on Vivian silti kiva, istuva, neulojan neule. Erityiskiitokset hovikuvaajalleni, joka jaksoi hakea sopivia kuvia vilpoisella pihalla. Neul on oikeasti tumman sininen, eikä noin vaalea kuin kuvissa.

12 kommenttia:

amorabrancasilvestre kirjoitti...

Se on upea, se on kaunis, se on ihana. :)

t.hillanen

http://amorabrancasilvestre.wordpress.com

Elios kirjoitti...

Ihana huppari!

Soile kirjoitti...

Se on hieno! ja nuot palmikot ihan puhdasta parhautta!

Jaana kirjoitti...

Se on ihana!!!

Makepeace75 kirjoitti...

Huumaavan ihania palmikoita. :o)

essi kirjoitti...

onpa kiva huppari! nuo huppuun jatkuvat palmikot varsinkin ovat vallan mainiot :)

Nasti kirjoitti...

Neulojan neule, toden totta! Upea! Lisäksi ihailen hyvin istuvaa vetoketjua :)

Kaisa kirjoitti...

Upea neule!

Minna kirjoitti...

Neulojan neule tosiaan. Upea!

outi kirjoitti...

Hieno! Tuijottelin pitkään tuota hartiasysteemiä; upeannäköinen tuollainen hihanistutus. Satulahiha, niinkö sinä sanoit? Kyllä nyt siellä kelpaa!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

oih, tässä ihan punastuu! Malli on hieno, onneksi siitä tuli itselle mieluinen! Tiedätte varmaan tunteen, kun pettymyksien *köhOliviaköh* jälkeen onnistuu?
Vetskarin ompleussa olen "wanha kettu", tähän takkiin se kyllä sopii. Näin istuvassa mallissa napit voisivat lenkottaa ja viedä huomiota palmikoista.

Juju kirjoitti...

Ihana huppari!