perjantai 8. tammikuuta 2010

Pakkasen tappajat

Tiedän koska pakkanen hellittää. Nykyiset - 27 asteet näet laskevat ihan sillä hetkellä kun saan nämä kovin lämpimät neuletyöt valmiiksi! Niin käy melkoisen varmasti... se on sitä kuuluisaa kohtalon ivaa. Esittelen nämä kuitenkin hyvin dokumentaaristen kuvien kera:



Oravalapset vuodelle 2010. Puikkoina 2mm Knit Picksit, lankana kaapista löytynyt Florica. Malli on kiva, mutta joudun hiukan improvisoimaan, sillä pieni käteni on myös lyhyt - en tarvitse 3 cm liian pitkiä lapasia! Tähän malliin aion kutoa ohjeen mukaiset sisälapaset vanhasta kerästä Dropsin Alpacaa. Menossa on kärkikavennukset, katsotaan mitä tästä tulee...




Tässä Dropsin malli 116-12. Aloitin sen ennen lomaa ja nyt olen vihdoin jo kaarrokkeen paremmalla puolella. En vain osaa päättää, teenkö tähän ohjeen mukaisen poolokauluksen vai jätänkö ihan tavallisen pyöreän kaula-aukon. Pitänee neuloa ja sovittaa hiukan. Kaksinkertaisella alpakalla neulottua puseroa olisin kyllä kaipaillut jo tänään. Olenkin varma että pian keli kääntyy suojan puolelle; heti kun saan tämän puseron viimeiset langanpäät pääteltyä. Katsotaan, voiko neuleita käyttää sään ennustamiseen...

7 kommenttia:

kaisa kirjoitti...

Joo, mä aloitin tänään Alfasta takin, kun alkoi tuntumaan niin kylmältä. Varmasti lämpenee ennen kuin saan sen takaisin.

Lapaset näyttävät tosi kauniilta! Minusta ei kyllä taitaisi olla kirjoneuleita neulomaan.

Iida kirjoitti...

Sunnuntaina pitäisi olla jo koko maassa viiden miinusasteen paikkeilla. Neuleillasi taitaa olla meteorologisia taipumuksia :D

Tytti kirjoitti...

Söötti orava.Voin melkein kuvitella miten se hailauttaa häntäänsä ja sanoo: Tosi on. Eikös joku pankkimainos aikanaan mennyt niin...?

Kirjoneulepusero näyttää myös todella hyvältä!

vilppumaan erika kirjoitti...

Mahtava säänleutoutusvinkki! Taidanpa kaivaa kaikki paksuimmat ja lämpimimmät villalankanöttöset esiin ja aloittaa viikonlopun pakkasenpoisto-kudonnalla/virkkuulla :) Jospa lämpenis ees alle -15 niin tarkenisin pihalle, kun lapsiparka kiipeilee seinille ja vaatii pihatouhuja!

Heleena kirjoitti...

olet sinä taitava! Silmät solmussa katson tuota lapasta. Kaarrokkeen paremmin ymmärrän, mutta on sekin vaativa, kun samanaikaisesti kuitenkin kavennetaan. Tarkkana pitää olla...Kyllä vielä pakastaa...

Minna kirjoitti...

Kirjoneulekateus iskee. Etenkin tuo orava on mahtava! Mitä säähän tulee, minunkin kokemukseni valitettavasti puhuu sen puolesta että lauhtuuhan se silloin, kun lämpimät neuleet valmistuvat. Mutta onpahan ensi talveksi valmista!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Olette oikeassa - kelit lauhtuivat heti! Kirjoneule pyörönä ei tosi vaadi kuin hiukan harjoittelua, muuten se on helpompaa kuin ristisanan tekemenine, sen kun seuraa mallia, joten suosittelen vain rohkeasti kokeilemaan!