tiistai 11. toukokuuta 2010

Vähän kuvaamisen riemuista

Klassinen Peilin-kautta-kuvattu neulekuva

Joskus pitää vain ottaa kuvat ja blogata. Muuten ei oikein tule mistään mitään, sillä valitettavasti en asu hurmaavasti sisustetussa puutalossa, jonka tontin rajalla alkaa lehtevä valkovuokkojen meri, jota varjostava upearunkoiset puut. Ja jossa olisi huippuhelppo napata kauniita, tunnelmallisia kuvia. Jos odottelen kompastuvani vahingossa moiseen paikkaan, jäävät kuvat ottamatta.

Koetan kyllä kehitellä kauniita kuvia - ja suurimassa osassa niistä on vastuussa rakas hovikuvaajani. Olemme yhdessä etsineet sopivaa paikkkaa, valoa ja kuvakulmaa ja myös investoineet kameraan. ( Ei toki bloggausta, vaan yleensä valokuvausta varten.)

Klassinen Siinä-se nyt-on- tuolilla - neulekuva

Ennen hovikuvaajani ja ennen järkkäriä otin usein tällaisia kuvia - aivan päteviä, kohtuullisen tarkkoja ja toimivia. Kuvassa näkyy itse tuote eikä kummempaa. Näköjään salama on ylivalottanut hiukan yläreunaa... Voitte siristää silmiänne ja kuvitella että tuoli on jonkin keskieurooppalaisen katukahvilan tuoli, ja takana kulkee kaunis vanhan kaupungin katu... Tai edes joku upea tapetti. Vuokra-asuntoomme emme saa tehdä muutoksia...Muunnelma klassisesta kuva-aiheesta; huivi diagonaalissa tuolilla. Vähän detaljeja työstä:

Malli: Echo Flower, Jenny Johnson Johnen, ohje pdf - muodossa tämän linkin takana.
Koko: yläreuna 100cm, niskasta alas 50 cm
Lanka: Gjestal Sildre, noin 80g. Sildre on hyvä lanka, ohut 2- ply 100% perulaista villaa. Siitä saisi upean kirjoneulepuseron tai - lapaset.
Puikot 3,5mm

Mallineule oli helppo neuloa ja mielestäin oikein sievä. Mutta tämän huivin juju on reunuksessa: se on mielestäni yksi kauneimmista ikinä: nupp- silmukat ja pieni kukkanen alareunassa ovat jotenkin vain niin ihania. Voin suositella - näitä on toki nähty jo monta, mutta aina lisää joukkoon mahtuu?Tuskailin etukäteen näitä tämänkertaisia kuvia ja löysin kommenttilaatikosta näin hienon tunnustuksen. Kiitos Hilpeän Villapaidan Iidalle! Joskus siis, toisinaan sitten ei on tässäkin blogissa jotain nättiä nähty :D Tällä kertaa en jaa tätä kuin vain ja ainoastaan joka ikiselle teistä, jotka olette joskus hermoilleet neulekuvien kanssa.


10 kommenttia:

Neili kirjoitti...

Tämä malli piti ottaa talteen; on vaan niin kaunis. Ja minä en ole yhtään huivi-ihminen, mutta jospa lahjaksi.

Marja kirjoitti...

Upea neulomus taaskin noiden edellisten lisäksi ;)

Minna kirjoitti...

Samoja miljöön puutteita tuskailen usein kotona kuvatessa. Vaan minkäs teet, on pelattava sillä mitä on saanut. Upeita neuleita teet, ja blogisi on mielenkiintoisimpia seurattavia informatiivisuutensa ja ilmeisen taitavuutesi vuoksi.

Soile kirjoitti...

kuvaaminehan on joskus vähän...tuskaa? echo flower on kiva malli ja olen samaa mieltä että tuo reunus on todella kaunis.

outi kirjoitti...

Riemastuttava postaus! Noin se just menee. Valkovuokkoja löytyy, oma piha jne. mutta se sisutuspuoli ontuu, eikä oikein naamavärkkiäänkään viitsisi näytellä. Esittele siinä sitten. Mulla meni tuo huivi nyt sitten ihan ohi, kun tuuletin tuota loistavaa juttuasi. Piti oikein palata katsomaan ja hyvähän se on. Niin kuin sulla aina. Kaunista teet ja tunnustuksesi on ansaittu. Katellaan niitä ranskalaisia tuoleja sitten muualla..:)

Mari kirjoitti...

Kaunis huivi ja niin totta tuo kuvaamisen tuska. Haaveilin/haaveilen oppivani kuvaamaan, mutta totuus on, että mä olen liian laiska ja mukavuudenhaluinen lähteäkseni etsimään hyviä taustoja. Korvaan siis määrällä laadun, kyllähän nyt 10 huonoa kuvaa ainakin yhtä hyvää vastaa :D

Elios kirjoitti...

Kaunis huivi ja valokuvaamisen olemus on kyllä tuossa aika lailla pähkinänkuoressa. :) Itselläni käy usein niin, että näen mielessäni, miten jonkin jutun saisi kuvattua parhaiten, mutta sitten jos pyydän jotain muuta ottamaan sen kuvan, tämä toinen henkilö ei näe asiaa ollenkaan samalla tavalla. Lopulta otan itse tylsiä kuvia.

Villanne kirjoitti...

Upea huivi! :)

Iida kirjoitti...

Ääh, huivikuume alkaa nousta, kun joka blogissa on nykyään aina niin nättejä huiveja valmiina! Tosi hieno huivi, valkoinen näyttää sopivan tuohon malliin upeasti.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Neili: Kauneutensa lisäksi on hauskaa neuottavaa!

Marja: Kiitos kaunis!

Minna: *punastun* mä olen tällainen perusteellisen jaaritteleva, myös blogissa. Ihana kuulla että tykkäät!

Soile: sinun blogistasi sain idean tähän - ja omat kuvasi ovat usein aivain huippuja :)

Outi: voi kiitos myötäelämisestä - pitää vain koettaa tiristää irti kuviin sen minkä voi.

Mari: tuossa on kyllä perääkin, ja tosi monta saa aina ottaa, että saa sen yhden hyvän!

Elios: tuo on minunkin ongelmani: Miten saada se oma visio toiselle viestitettyä, ilman että molemmilla menee hermot.

Villanne: Kiitos - vähän pieneksi se jäi, mutta malli on älyttömän kaunis!

iIda: Kiitos tunnustuksesta :D Anna periksi huivikuumeelle! Tämä malli oli aika helppo neuloa, muuten... *vink vink*