maanantai 3. toukokuuta 2010

Pitsisukkasillaan

Malli: Rosebud socks, kirjasta Toe-up socks for everybody / Wendy d. Johnson
Lanka: Trekking Pro Natura, väri 1545
Puikot, 2mm addit, magic loop

Ensimmäiset sukkani Wendyn uudesta kirjasta! Käytin tähän kovasti parjattua Trekkingin bambusekoitelankaa, sillä ajatuksella että nämä tulevat aikuisen naisen käyttöön...ehkäpä kestävät kuitenkin.
Pitsimalli oli tosi heppo muistaa ja toistaa, ja toistaa. Mallineule on todella venyvä ja ensi pitämältä piukeat sukat muokkautuvat kivasti jalkaan. Yllä olevassa kuvassa venytän neuletta tahallani kuvausta varten.
Suunnitelmia minulla on jo useita ym. kirjan malleihin, vaikeaa on vain päättää, minkä tekisi seuraavaksi. Koska kirja on jaettu kolmeen osaan, ja nämä olivat helpoimmat pitsisukat, loogista olisi jatkaa helpoimmalla palmikkomallilla...Pitsineuleista puheenollen, sain Echo Flower - huivin valmiiksi ja bloggaan siitä kohtapuoliin. Tässä näkymä oikein kätevään neulojan apuriin: neulemallin pidike! Pieni kolmion muotoinen teline, jossa magneettiset "rivinmerkkaajat" on Knit Picksiltä. Säästää enemmän sähköä kuin läppärin henkiin herättely ja mallin tiiraily näytöltä. Tämä on pian menossa reunukseen asti, se on siis Haruni- huivi.

7 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Miten tuo lanka käyttäytyy sukkana? Olen sitä kokeillut ja se tuntui hieman löpsöltä, mutta jemmassa ois polvisukkien verran kuitenkin. En vaan ole osannut päättää toimisko polvisukkana vai pitäiskö vaan tikutella jollekulla tylsän värinen huivi.

outi kirjoitti...

Tosi pätevä olisi tuommoinen teline. Rivien sekoittuminen meinaa olemaan ongelmana ainakin täällä päässä. Ja hienot sukat!

Marja kirjoitti...

Nätit sukat!

Kätsy tuo apurikin. Mä käytän tuohon virkaan viivoitinta tai sitten kirjoitan ohjeen sanalliseen muotoon.

Eimi kirjoitti...

Juuri tuollaista apuria olen kaivannut. Post stick (vai miten se kirjoitetaan) tarrat ovat tosi huonoja. Mistä olet ostanut aikaan heti en löytänyt Knit Pics.com sivuilta?

Kaisa kirjoitti...

Kauniit sukat!

Sain vähän aikaa sitten Harunin valmiiksi ja se oli hurjan hankala pingottaa. Meni melkein kaksi pakettia nuppineuloja ja hermotkin paloivat pari kertaa :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minna: epäilen, että polvaripituisena, sileänä sukkana tämä lanka ei toimi, sillä se on kuitenkin suht. joustamatonta. Eli venyy muodostaan, mutta ei jousta takaisin. Tässä mallissa kuvio tekee vähän venyvämmäksi. Toki aina on kuminauhat - ja langat!
Outi ja Marja, kiitos teille! Minäkin käytin viivoitinta aikaisemmin, tai sitten merkkasin lapulle rivin, jonka olin viimeksi neulonut. Tämä teline on siitä ikva, että voi helposti nojata sohvalla ja näkee kaavion hyvin, kun se on pystyssä.

Eimi: minä tilasin tämän Jenkeistä, mutta tuttu lankakauppias Mikaela, www. lankatupa.fi myy tätä ja isompaa, suosittelen tutustumaan! ( Ja tukemaan pienyiettäjää :D) Euroopassa Knit Picks on nimellä Knit Pro.
Kaisa: Kiitos ja kiitos Haruni - vinkistä! Pitänee ostaa vähän ... tai aika paljon lisää nuppareita.

Iida kirjoitti...

Sinulle on blogissani jotain kivaa :)