lauantai 28. elokuuta 2010

Northampton neckerchief

Malli: Northampton Neckerchief, kirjasta New England knits
Lanka: Drops Alpaca, 3 eri harmaan sävyä, 150g
Puikot: 3,5mm
Helmet : Helmimerestä, 6/0 koodi LH01, 1 25g pussi

Helmet olivat uutta minulle. Olin suunnitellut helmien käyttämitä jo moneen eri neuleeseen, ja aina tuli jotain kivempaa puikoille... Niinpä tämä on ensimmäinen kokeilu helmillä. En halunnut pujottaa helmiä lankaan, vaan lisäsin helmen aina ohjeen mukaan virkkuukoukulla.

Siis tähän tapaan: Helmen keskeltä kulkee siis alemman kerroksen silmukka kokonaan. Ohuen virkkuukoukun löysin Vuorelman nettikaupasta. Ensin poimitaan helmi virkkuukoukun varteen, sittten koukataan silmukka puikolta ja vedetään helmen lävitse - ja sitten neulotaan silmukka. Kiinnostunteita suosittelen kääntämään katseensa Ullaan, jossa on helmien käytöstä neuleessa erinomainen opas - ja uudessa Ulla-extrassa upeat Rhombus-sukat, joiden koristeena on helmiä.

Tässä vielä kokonaisena tämä huivi: aloitus keskellä, lisäykset neljässä kohdassa, värin vaihtokohdassa helmiraita ja reunus mukaeltua feather and fan - neulemallia. Tein tähän 2 silmukat I-cord reunuksen, sillä halusin reunasn olevan luja ja kaunis. Siis loin 2 silmukkaa, ja neuloin niillä I-cordia, päätellen aina joka toisella kerroksella yhden reunasilmukan pois.

Huivi on suhteellisen pieni, noin 70cm x 70cm. Sana neckerchief viittaa juuri neliönmuotoiseen pieneen huiviin, joka kietaistaan kaulan ympärille. Siihen tämä on omiaan, juuri sellainen tosi lämmin ja pieni, helposti kietaistava kerrospukeutujan unelma. Mikään ei estä tätä suurentamasta, mutta lankaa kuluu silloin enemmän kuin 3 kerää Alpacaa.

6 kommenttia:

outi kirjoitti...

Mielenkiintoisen tuntuinen projekti. Minullakin ovat helmeilyt kokematta. Ja viehättää tuo koko; isojen huivien kanssa on joskus vähän hankalaa.

Malli45 kirjoitti...

Todella kaunis huivi, taas näköisesi neule!
Pitää kokeilla helmineuletta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: tämä jo mikä oli helppo. Idearikas neuloja tekee ihan tuosta kuvauksen perusteella... tai laittaa pikkuiseen huvimalliin rivin helmiä joka toiseen silmukkaan oman maun mukaan ;-D ( Niin, mä en koskaan yllytä ketään.)

Malli: kiitos, taitaa olla se harmaa väri minulle ominainen :D Saman vinkin annan kuin Outillekin: mikään ei estä lisäämästä tutuun malliin helmiä - vaikka Revontuleen? Jos vain langan paksuus sallii helmen sijoituksen.

Tui kirjoitti...

Ihana ihana ihana!

Tess kirjoitti...

Onpas ihanat harmaan sävyt ja nuo helmet ovat tosi kiva lisä huiviin!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tui: Kiitos , kiitos , kiitos :D
Tess: Dropsilta aina löytyy sointuvia sävyjä, ei kuin tekemän oma soinnuttelu ;D