lauantai 25. syyskuuta 2010

Lämmikkeitä

Malli: Mitered mittens, Elizabeth Zimmermann
Lanka: Novita Puro Luumu
Puikot 3.5mm

On täällä neulottu - isompi projekti on ihan loppumetreillä, mutta sen monotonian katkaisemiseksi olen neulonut pari pientä työtä.
Luin Zimmermannin Knitter's Almanac - kirjaa ja innostuin näistä selkeän mallisista lapasista. Tai no, en ole koskaan aiemmin neulonut ensin I-cordia lapasen reunaan ja poiminut siitä aloitussilmukat. Helppoa se oli, ja siistiäkin.
Lapasten kuvio ja muotoilu syntyy lisäyksillä ja kavennuksilla. Peukaloa varten piti vain arvata sopiva kohta muuten valmiista lapasesta ja sitten leikata yksi silmukka saksilla. Purin sopivan määrän neuletta suki, poimin silmukat ja neuloin peukalon. Vähän kyllä jännitti, kun neulos oli "vinossa". Valmis lapanen menee kuitenkin kivasti käteen.


Lanka : Drops Fabel, noin 50g
Puikot : 3mm

Kannattaa penkoa lankavarastojaan säännöllisesti. Olen viime aikoina tehnyt kaivauksia ja kun näin Dropsin sivuilla kaulurin malllin, juolahti mieleeni tehdä tällainen erittäin käyttökelpoinen pikkuneule. Reippaillessa pitkä kaulahuivi on vain tiellä; tämä ei tipu päältä kovassakaan vauhdissa. Lankaa oli jäljellä vanhasta lempparipuserostani reilu kerä, ja sehän sopi tähän hienosti.

Edelleen olen innostunut pienistä asusteista, sillä uusi Aran Knitting -kirja on vielä matkalla. (Siellä on edellisen postauksen neuletakin ohje.) Mielessä pyörivät kirjoneulesukat, lapaset ja muut parin kerän poistoprojektit. Mutta ensin pitää saattaa eräs ohut alpakkaneule valmiiksi asti.

3 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Täytyykin laittaa muistiin, että tuollainen pieni kauluri olisi kätevä.

Minna kirjoitti...

Olet ennenkin kirjoittanut vastaavista tekniikoista. Valmiin neuleen saksiminen kuulostaa silti tosi pelottavalta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lammas: ja nopea tehdä; ja saa lankaa pois nurkista :D
Minna: Olihan se vähän hankalaa, kun neule vielä veti vinoon. Helpommalla pääsee, jos neuloo väiin eri lankaa peukalon silmukoiden verran.