lauantai 10. tammikuuta 2009

Vuosirenkaita ja lankaa

Voiko (neulojan) viikonloppu enää ihanammin alkaa kuin postipaketillisella lankaa? Pidän itseäni lankojen suhteen melko kaikkiruokaisena enkä kavahda kotimaisia markettilankoja... päin vastoin, taidan neuloa aika paljon eräänkin suomalaisen kehräämön tuotteista. Tämän mallin nähtyäni vain napsahti ja tilasin langat kerrankin ohjeen mukaan Colourwaystä. Heikko punta riitti hyväksi syyksi... ja mielestäni mallin juju on langassa, ei yksinomaan neuleen rakenteessa. Onneksi on jotain valmistakin esitellä:


Malli: " Vuosirenkaita" eli Elizabeth Zimmerman, EPS yoke sweater, mm. löytyy kirjasta Knitting Around
Lanka: Drops Alpaca, 300g ja Drops Fabel, 75g
Puikot: 3mm ja 2,5mm

Langan ostamisesta puheen ollen... Joskus sitä kuvittelee ostohetkellä neulovansa jonkin tietyn mallin. Kävin syksyllä Tapion kaupassa, mielessäni tämä shaalikauksellinen pusero 2- kertaisesta Alpacasta. Kotona mieli kuitenkin muuttuu ja langoista tulee ongelma. Dropsin mallistosta löytyi onneksi toinenkin kiva neule: kaarokkeellinen neuletakki Alpacasta ja Fabelista. Tarkemmin asiaa pohdittuani totesin, että tarvitsen pikemminkin puseron kuin taas yhden neuletakin - joten otin puseron rungon EPS - mallista ja kaarokkeen mallineuleen Dropsilta.

Joulun aikaan katsoimme paljon elokuvia kotiteatterin pimeydessä, jolloin tämä pusero valmistui kuin itsestään. Elokuvaa katsoessa, ilman lisävaloa, ei sen vaativampi suju kuin "ainaoikein ympyrää", joten tein tätä aina pikkuhiljaa eteenpäin. Ohje on erinomaisen selkeä, mutta viimeistely tuotti päänvaivaa: En osaa vieläkään silmukoida kainalon alle muodostuvaa saumaa nätisti. Lopulta hermot pettivät ja tein 3 puikon kavenuksella sauman. Onpahan ainakin siisti, jos nyt ei ihan kaikkien taiteen sääntojen mukaan tehty! Samoin pääntie vaati ainakin 3 eri yritystä onnistuakseen. Nyt siinä on simppeli rullautuva reuna, joka sopii mielestäni mainiosti.

Ja onneksi olen löytänyt sopivan mallin ylijääneelle Fabelille ja Alpacalle. Kunhan saan muutaman mallin pois alta, pääsee se puikoille. Ellei mieli ehdi jo muuttua sitä ennen...

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Hih, joulu ja elokuvat ovat neulojalle hyvä yhdistelmä, minunkin pitäisi saada blogattua yksi valmis. :)

Ihanaa lankaa, rakastan tuota - vieläköhän se punta olisi halpa... ;) Ja pusero on KIVA!

Tytti kirjoitti...

Ihanaa lankaa! Tosiaan, puntahan on nyt halpa. Tämä oivallus tosin voi viedä turmioon :)

Vuosirengas-neule on kiva. Perinteinen kaarroke modernisti toteutettuna.

Niina kirjoitti...

Kauniin väristä lankaa tosiaan. Minäkin olen melko kaikkiruokainen lankojen suhteen, kunhan eivät ihan ole muovia.

Ja komea neule!! Aina blogimaailmassa ihailen muiden neuleita, kun itse saan aikaiseksi vain pipo-lapas-sukka-lapsen pusero- linjaa.