lauantai 9. lokakuuta 2010

Kirjokukkia ja lehtiköynös


Malli: Fair Isle hat, Sheila Joynes, Designer Knitting Fall 2010 ( Rav)
Värejä Shetland black, Eesit, Shaela, kahta eri vihreää ja yksi sininen.
Puikot 3mm minipyöröt ja bambusukkapuikot

Ihastuin tähän malliin jo netin kautta, sillä vanhoista projekteista oli jäänyt mukavasti shetlannin lankoja ja arvasin heti että saisin neulottua niistä tämän myssyn. En kutsuisi tätä pipoksi, koska korkeutta riittää. Ylimmästä kuvasta näette että olen viikannut ylimääräisen pituuden myssyn sisään, näyttää hiukan paremmalta kuin jättimäinen rastamyssy näin vähähiuksisella. Värimaailma on itse laatimani, enkä ole siihen ihan 100% tyytyväinen. Tavoitteeni oli kuitenkin neuloa vain varastossa olevista langoista, joten en lähtenyt ostamaan uusia lankoja.

Nimestä huolimatta tämä hattu ei ole aitoa Fair Isle-neuletta, sillä kuviot ovat osittain "vääriä". Siis kirjoneulehattu, " stranded knitting" olisi oikeampi nimitys. Monivärinen 2O, 2N resori taas on hyvinkin autenttinen.

Tässä ensimmäinen sommitelmani myssyn väreiksi. Alkoi olla jo aika ärtsyn värinen, joten uusiksi meni - ja suuri kukkaraita varsinkin meni uudella väriyhdistelmällä vielä kertaalleen uusiksi. En kuitenkaan viitsinyt tehdä mallitilkkua, sillä tietyt värit riittivät vain juuri ja juuri.

Pidän lopputulokseta, siinä on 3 eri luonnollista lampaan väriä ja sinikellon vihreää, kirkasta vihreää ja hiukan meleerattua vihreää.
Voin suositella lämpimästi molempia lankoja kirjoneuleiden ystäville, värejä riittää ja runsaasti. Tosin jokaista väriä ei ole koko ajan valmiina, vaan viive voi helposti olla kuukaudenkin. Kirjoneulepinnasta tulee kaunis ja erityiseseti hienosti meleeratut värit hivelevät silmiä. Mutta lanka voi kutittaa ja se huopuu; aitoa villaa kun on.

Monet neulojat suosittelevat erityisesti Jamiesonin Shetland Spindriftiä, Jamieson on se pienempi perheyritys, ja Jamieson& Smith suuri tuotantoyritys. Ihan erityisesti tykkään tosin Jamieson & Smithin Shetland supreme Jumperweight -lankojen ihanista luonnon väreistä ja rapeasta tuntumasta.

11 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kaunis.

Iida kirjoitti...

Tosi hieno :)

Heidi kirjoitti...

Tuo on kyllä upea. Ja niin tasaisesti tehty, kuin koneella :) .

Tytti kirjoitti...

Kaunis! Väriyhdistelmä toimii hienosti.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minna: kiitos, malli on tosi nätti.
iida: kiitos vain, oli kuitenkin melko nopea neuloa.
Heidi: tasaisuus on vaan harjoittelun tulos; ja silmukkamerkkien kohdille tuli pienet poimut. Onneksi ne silisivät kastelun jälkeen :)
Tytti: kiitos, kannatti lopultakin purkaa ja tehdä uusiksi. Vaikka kyllä sieppasi.

Emma kirjoitti...

Oi miten kaunis myssy. Kirjoneulepipokammoni kaikkosi hetkessä :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emma: Voi kitos :) Kauniita kirjoneulepipoja on kyllä monta, Ravelryssa varsinkin. Ja niitä hienoja kirjoneule baretteja ...

Pirre kirjoitti...

VAU kuinka hieno!!! Tahtoo itekin tuollaisen tehdä, kun vaan aika riittäisi... =/

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis väriyhdistelmä ja muutenkin taidokkaan näköinen toteutus!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

P& V: hei, eihän se ole kuin tehä... eli helposti tuli koska nurjalla ei neulota ollenkaan! Minusta kirjoneulehattu on hyvä testi - ja harjoituskappale isommalle työlle.

Kaisa: Kaunis kiitos; onneksi oli tarpeeksi niitä jämiä mistä valita. Florica voisi olla kiva lanka tähän myssyyn...

ColibriDreams kirjoitti...

Kaunis pipo! Tykkään väreistä kovasti, ja malli on hauskan näköinen, kn on vähä tavallista pipoa isompi.