sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Harjoituskappaleet

Malli: Fair Isle Socks, ( rav) Wendy D. JOhnson, kirjasta Toe-up socks for everybody
Lanka: Drops Delight nro 09, alle 50 g, Drops Fabel valkoinen, noin 60g
Puikot : 2,5mm Addin 40 cm pyöröt
Fiilis: No, tein sitten nämäkin valmiiksi asti


Nätti pohja näissä ainakin on.


Ja mielenkiintoinen kantapää.

Nämä ovat ensimmäiset kirjoneulesukkani. Ensin koetin useaan kertaan aloittaa tätä Dropsin mallia samoilla langoilla, mutta sitten Wendyn Fair Isle -malli vei voiton.
Kirjassa mallit on luokiteltu helpoimmasta vaikeampaan. Tosin ei sillä ollut mitään väliä, valitsin kuitenkin sen toiseksi vaikemman mallin. Tosin ei niinkään vaikea, vaan työläs tämä mallia oli. Kuvioraidat oli onneksi helppo painaa mieleen.
Kirjoneule tekee sukasta helposti tiukan: nämäkin ovat aavistuksen piukat jalkaan vetäessä. Kantapää on jännä sovellus, jossa yhdistyvät kiilalisäykset, tiimalasikantapää, ja pieni resori lopuksi.

Ne perinteiset kirjoneulesukat, esim. turkkilaiset tehdään toisella tekniikalla; jossa kantapää neulotaan jälkikäteen. Näin ei jouduta rikkomaan kuvoiden yhtenäisyyttä. Tässä kantapäässä ideana on, että ei neulota sitä yhtä kierrosta ympäri nilkkaa, jos tiedätte mitä tarkoitan.

Kaikkiaan opettavainen kokemus. Seuraavat kirjosukat menevät jo paremmin, toivon ma.


Ja pari uutta projektia on puikoilla; tässä taas kerran harjoitellaan intialaista peukaloa- lisää myöhemmin. Toinen projekti on sen verran työläs, että ansaitsee omat postauksensa. Palataan siis taajuuksille, nyt neulotaan!

6 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Nuohan ovat aivan perfetto ensimmäiksi kirjoneulesukiksi.

Tuota intialaista peukalokiilaan pittää kyllä jokus kokeilla, se näyttää kätevältä ja on ihan oikeasti sen mallinen kuin peukalo on.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos, eivät nyt ihan niin tajunnan räjäyttävät kuitenkaan mitä toivoin. Ehkä tämä on enemmän se hyvän fiiliksen puuttumisen ongelma... tai lankavalinta meni pieleen. Intian peukku on muutan tosi hyvän tuntuinen!

Ladetsu kirjoitti...

Hienot on minun mielestäni, tuo Delight tekee hienon efektin noihin sukkiin.

Kirjoneulesukat ovat hankalia. Monta olen yrittänyt tehdä, mutta kaikista tulee liian isoja. Silmukkamäärän muuttaminen on aina niin ja näin, joskus se onnistuu ja joskus ei. Ehkä noi seuraavat onnistuisi paremmin.

Emma kirjoitti...

Kauniit sukkaset :) Miulta on kirjoneule vielä selättämättä..

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hei Emmanuelle ja Emma : )
Kiitos kommenteista. Kirjoneulesukassa kyllä jotenkin korosuu se joustamaton pinta ja istuvuus - pitäisi olla just eikä melkein sopiva. Toisaalta pinnasta ei saa joustavaa sitten millään... Onneksi kirjoneuletta voi käytää niin monessa muussakin neuleessa ja vähemmässä määrässä.

Auli kirjoitti...

Tuosta se lähtee! Voin keroa, että noihin kirjoneulesukkiinkin tulee himo. Itse olen tehnyt parit yksinkertaiset sukat jämälangoista ja sitäkin suosittelen!