perjantai 11. helmikuuta 2011

Macro mitts

Rysty...
Ja kämmen...

Malli: Macro Mitts ( Rav) Lauren Osborne
Lanka: Varastosta Seiskaa
Puikot: 4mm
Koko:pieni aikuisen käsi


Törmäsin näiden lapasten suunnittelijan blogiin kuten usein käy, toisen blogin kautta. Lukeaa ihmeessä, jos kielitaito riittää, Laurenin hupaisa kertomus siitä miten hän opettele intialaisen peukalokiilan suomenkielisten ohjeiden avulla! Tarinassa on myös taustaa tämän kauniin neulemallin synnystä.

Malli on suunniteltu paljon paksummalle langalle, mutta minä halusin ensisijaisesti käyttää varastosta löytyviä langanloppuja, jotan otin Seiskaa tähän työhön. Pakko sanoa että kuohkeampi, kokovillainen lanka olisi miellyttävämpi kädessä. Koko on hyvin nafti minun pieniin käsiini - neuloin muutaman kerroksen lisää korkeutta ennen kuin aloitin kavennukset.
Väljemmällä käsialalla, paksummalla langalla näistä saa helposti suuremmat: kannattaa vähän mittailla kättään ja tiheyttään.

Intialainen perukalokiila on tosi hyvä ja istuva, kerta kaikkiaan noudattaa peukalon muotoja hienosti! Tässä mallissa vielä nuo "tiplat" korostavat muotoa kauniisti. Tykkään myös tähtikuviosta, joka ikään kuin kiertyy kauniisti lapasen ympärille.

Kärkikavennuksia tehdään kunnes kärjen molemmmin puolin on noin 8 silmukkaa jäljellä; sitten silmukat silmukoidaan yhteen l. kitchener stitchillä. En pidä silmukoinnin jäljestä, vaikka nyt kärki on mukavan tylppä.

Kivat lapaset - aina sitä oppii uutta!

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kauniit lapaset! Ja hetken tuijoteltuani tajusin vasta tuon peukalokiilan muodon. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus sitten miljoonan vuoden päästä kun on aikaa... :)

Annika kirjoitti...

Tosi hienot! :)

Ladetsu kirjoitti...

Nätit lapaset. Aika hauskasti peukalot näyttävän menevän. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Heidi: näissä ei muuten nokka tuhissut pitkään, kuitenkin 4mm puikot. Ja alkuperäisessa ohjeessa taisi olla jopa 5,5mm
Annika: Kiitos! Malli on kaunis.
Emmanuelle: Kyllä, niitä kiiloja jää ihan tujiottelemaan - hauska tapa tehdä lapaset!

Emma kirjoitti...

Hienot lapaset, jännä ranneke! Intialainen peukalokiila on vielä testaamatta...

lauren kirjoitti...

Mari, I'm so psyched to see these! They look awesome. Glad to hear you were amused by my google translate experiment, too. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emma: tosi hauskat lapaset neuloa! Rannekkeessa on kiva vikkel- raita ja kaksivärinen ribbi, joten sitä aivojumppaa riittää :D
LEO: Hi! Thank you - I really feel for anyone trying to dechiper Finnish with google translate - ours is a real coded language which operates on its own rules :D But you solved the puzzle like the knitter you are - through pictures! Love the pattern, will likely knit a few more pairs.