sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Laar

Pieniä yksityiskohtia, niitä riittää tässä kauniissa mallissa. Aivan kuvan alakulmassa näkyvät pienet laskokset. Luomisreunaa ja muita reunoja koristavat sievät pikku nypyt. Kainalon alla piilossa on pieni osuus joustinneuletta. Hihat on neulottu suoraan hihanteille, lyhennetyin kerroksin. Eli ompelemista ei tässä takissa ollut lainkaan, sillä olat on päätelyt kolmen puikon päättelyllä yhteen.

Malli: Laar, Gudrun Johnston, kirjasta The Shetland trader book 1
Lanka: Drops Alpaca, varastosta! Menekki noin 300g kokoon noin 36"
Puikot: 2,5mm ja 3mm
Lisäksi: tismalleen sopivan väriset napit Merletosta Tampereelta

Fiilis: Aika hyvä. Yksityiskohtainen malli ja hyvä ohje = mielenkiintoista neulottavaa. Omat modaukset= ei ihan niin täydellinen lopputulos.
Vaihdoin langaksi Alpacan, sillä Ravelrystä löytyi yksi aikaisempi totetutus, ja ajattelin tiheyden täsmäävän. Puhumattakaan siitä että nämä siniset Dropsin Alpacat ovat marinoituneet varastossani ainakin 3 vuotta.
MUTTA. Alkuperäinen ohje on tehty pitsilangalle, joka venyy ja laskeutuu enemmän kuin alpakkalanka. Siksipä toivon nyt, että olisin neulonut noin 5 cm lisää sileää helmaan, sillä päällä pitäessä takki haluaa hiissautua hiljalleen ylöspäin. Lisäpituus antaisi tämän taipumuksen anteeksi. Nyt takia pitää himppasen nykiä. Mutta kaunis tämä malli on. Sellainen naisellisen koristeellinen pikku neule - ehkäpä pitää laittaa tämä vielä uusiksi myöhemmin?

11 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Nätti neule ja kaunis sinisen sävy. Tuota mallia olen ihaillut ja myös kirjan muitakin malleja. Ehkä toteutat mallin joskus pitsilangastakin? :)

Nimetön kirjoitti...

Tosi kaunis siitä tuli! Sininen neule on itselläkin toiveissa tehdä...

Emma kirjoitti...

Suloisen naisellinen. Ehkä tuo pituus on osa viehätystä :)

Tess kirjoitti...

Ihana se on. Minustakin tuo pituus on osa viehätystä :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emmanuelle: kiitos - itse asiassa aloitin tämän ensimmäisen kerran pitsilangasta, mutta vaihdoin. HYvä ohje tämä kyllä on :)
Heli : kiitos; tämä on tosi nätti sinnen, onkohan ruiskukka? Värinumero on kuninkaansininen, 6790.
Emma ja Tess: Kiitos! taidatte olla oikeassa pituuden puolesta - joskus sitä vain tarvitsee vähän söpöyttä elämään ja neuleisiin :D

Elli ja Aura kirjoitti...

Ihana neule :) Voithan myös pidentää sitä jälkikäteen jos siltä tuntuu! Olen itsekin niin tehnyt edellisen neuleen kohdalla. Leikkaat vain reunan pois ja poimit silmukat, menee aika helpolla jos pituus vaivaa. Minua se tosin ei haittaa noin, tuntuu siltä että se menettäisi jotain jos se olisi pidempi.
Elli

Sipi kirjoitti...

Kaunis ja oikein naisellinen pitsineule :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Elli ja aura: No toki, konstit on monet... Mutta jos puran tuona alareunan ja neulon "väärään suuntaan" se näkyy taasen sitten raitana neuleessa. Ehkäpä pitää vain keksiä se kiva pusero/ mekko jonka kanssa tämän voi pukea helposti ?
Sipi: Kiitos, ehkä jopa epätavallisen tyttömäinen minun tekemäkseni ;D

outi kirjoitti...

No jo on soma. Tykkään tuosta sinisen sävystäkin. Jotenkin mahdottoman herttainen ylläsi.:)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Outi! Ehkä minun pitää nyt löytää se sisäinen tyttönen? Ja pukeutua sen mukaisesti? Taidan olla aika "tavistyylin" pukeutuja kun tämä viehko neule tuntuu uudelta aluevaltaukselta :D

Vilma kirjoitti...

Mutasta huolimatta se on kaunis kuin mikä! En oikeastaan ole suuri sinisen ystävä, mutta tämä syvä mustikansininen on aivan upea. Kertakaikkiaan nätti neule!