maanantai 7. maaliskuuta 2011

Mittatilaushansikkaat


Kustomoitu - sanasta tulee ensimmäiseksi mieleen tuunatut asiat, esim. upeat rakennellut moottoripyörät ja autot. Mutta mittatilauksena tehty, se kertoo heti millaisesta prosessista on kyse.

Nämä hansikkaat on tehty Knitter's handy book of Patterns - taulukon avulla, mutta muuten niitä on sovitettu joka välissä viereisellä sohvalla istujan käteen. Ehkä olisi pitänyt sovittaa vielä enemmän; ihan täydelliset nämä eivät vieläkään ole. Mutta sanotaanko, että olen neulonut käytännössä jo 3 hansikasta yhtä paria varten. Ja kun pitäisi saada jo käyttöönkin. Joten pidemmällä aikataululla pitää tehdä ne ihan täydelliset.

Lanka on vanha Novita Wool, jota kului 75g. Puikot ovat 2,5mm sormikaspuikot ja neuletheys 28s/ 10 cm.


Blogiasiaa - sain tunnustuksen Villakeränen - blogin Minnalta. Kiitos!

Tämä blogi on vähän tuulella käyvä, joskus menevät työt, langat ja valokuvatkin hyvin, toisinaan tulee se lasten lorun "paha kakku". ( Tiedätte kyllä, älä tule pahakakku, tule hyvä kakku")

The Gorgeous blogger- palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja ajkaa tämän palkinnon viidelle, jotka mielestään sen ansaitsevat.

1. Milloin aloitit blogisi?
Syyskesällä 2007. Ensimmäisessä postauksessa oli kovin tutun oloisia asioita: IKsta löytynyt malli, harmaa väri...
2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Prosessineulojan blogi käsittelee neulomista, neuletekniikoita, lankoja, puikkoja, neulemalleja, neulemaailman ilmiöitä ja satunnaisesti matkailua.
3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Jaa-ah. Sanoppa sinä, hyvä lukija? Ehkä kevyt pakkomielteeni oppia lisää ja sitten kirjoitella niistä blogiini.
4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Olin muuttanut uudelle paikkakunnalle, josta en tuntenut yhtä ainutta ihmistä - ajattelin ehkä löytäväni uusia tuttavuuksia. Ja niin totisesti kävi; löysin mm. Tikkuajat, puhumattakaaan kaikista ihanista kommentoijista ja heidän blogeistaan! Neuletuttujen ja myös tosielämän tuutujen määrä kasvoi eksponentiaalisesti blogin ansiosta.
5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Ulkoasu. Taustaa koetin muuttaa hiukan, ihan 100% en ole vieläkään tyytyväinen. Valokuvauksen tasoa toki; pitäisiköhän sitä kehdata laittaa päänsäkin kuviin mukaan?

Nyt pitäisi jakaa tämä palkinto eteenpäin viidelle ansioituneelle blogille. Minulla vain on sellainen näppituntuma, että tämä on jo ehtinyt kovin monen blogin pitäjälle, joten en jaa palkintoa. Idea on kyllä loistava, avata hiukan oman blogin taustoja, joten halukas ottakoon tästä napin ja kysmykset mukaansa!1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Ihana blogi! Kirjoitat hauskasti ja neuleesi ovat upeita! :)
Käytän varmaan hyödykseni joskus tulevaisuudessa täältä löytyviä ohjeita, nyt olen vielä niin aloitteja käsitöiden saralla, että tyydyn helpompiin tekeleisiin.. :)