perjantai 30. joulukuuta 2011

Vuoden 2011 viimeisiä

Malli: Rikke hat
Lanka: Novita Spray harmaa, 1,4 kerää
Puikot: 3,5mm


Rikke on loistava pipo. Minun pääni hylkii usein tiukkoja pipoja. Ne tuppaavat nousta ylöspäin ja tehdä "hauskan" pussin päälaelle. Sen sijaan baskerit ja löysemmät myssyset ovat todella hyviä - Rikke on juuri sellainen. Tykkään vielä tunkea ylimääräisen pituuden niskaan taitteen alle, ja kyllä kelpaa! 


 Malli: Kerttu-sukat, Ullan Mummojemme neuleet - special
Lanka: Seitsemän veljestä
Puikot: 3,5mm

Nämä Kertut menivät lahjaksi. Ajatuksenani oli valita kaunis malli, johon neulova lahjan saaja ei olisi vielä itse törmännyt. Lisäksi design huomioi sen, että sukan suuhun saa pujotettua vaikka kotihousun puntit.


Malli: Novitan sukkalehti 2011, malli e. Pitsisukat
Lanka: Novita Aloe vera
Puikot: 3mm

Yllä olevista kuvista huomaa, että ne on räpsäisty kiireessä, ihan omin voimin. Kiireessä siksi, että ne on kuvattu juuri ennen paketointia - ja paketithan tulee aina tehdä vasta viimeisellä mahdollisella hetkellä!

Tämä malli oli kivan symmetrinen  ja sievä neulottava - tein kärjen vähän omaan tapaani, samoin kantapään. Toivottavasti nämäkin pääsevät käyttöön, ja toivottavasti koko oli sopiva!
Huomaan että elän villasukissa tähän vuodenaikaan. Se taas tarkoittaa, että sukkapareja tarvitaan useat: ulkokenkiin, kotona tassutteluun, unisukiksi... Ja että sukkia tulee pyykättyä usein.

Pesen omat pitosukkani koneessa 40 asteessa muun kirjopyykin joukossa ja kuivaan narulla.( Tämä koskee yleisimmisistä sukkalangoista neulottuja sukkia!) Minulla on yhdet hienommat unisukat, jotka pesen käsin - tippa Perlanaa veteen ja pientä villapyykkiä, joskus jopa koneessa asti.

Vielä on päättelyä vailla sukkapari, joka on jo oikeastaan esitelty tässä blogissa.  Pakko vain oli neuloa ne uudelleen...

5 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Munkin on vaikea löytää sopivaa pipomallia. Rikkeä täytyy kokeilla, sillä se ainakin näyttää hyvältä.

Sipi kirjoitti...

Kauniita neulomuksia, niinkuin sulla aina :)
Oikein Hyvää Ja Käsityörikasta Uutta Vuotta!

Minna kirjoitti...

Rikke on hauska malli. Älyttömän yksinkertainen, mutta silti ihan huippu. Mulla on kans, muttei vielä blogissa asti.

Ja kertut... Kertut vaan ovat valloittavia ;)

Tess kirjoitti...

Aivan ihana myssy! Voisikin kokeilla tuota mallia vaihteeksi. Ajattelin ensin tehdä toisen Wurmin itselleni, mutta ehkäpä kokeilenkin tuota. Wurm on ollut tähän asti ehdoton suosikki.

Onnellista tulevaa vuotta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Lammas: Rikke on tosi simppeli, jopa vähän puudtuttava, joten vaikeudesta ei varmasti jää kiinni :)

Sipi Kiitos kaunis! Neulerikasta tätä vuotta

Minna: Hei, hyvillä malleilla mennään siis :)

Tess: Kiitos, tästä on kauniita toteutuksia muillakin blogeissaan. Tämä on istuvuudelta Wurmin kaltainen mutta vieläkin yksinkertaisempi, suosittelen!