keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Näin et pienennä lankavarastoasi

Jouduin käymään koko lankavarastoni läpi muuton yhteydessä, ja säilömään siitä suuren osan huolellisesti vakuumipusseihin pakattuna ulkovarastoon. Kurjaltahan se tuntui. Siksikin, että huomasin miten paljon minulla on inspiroivia lankoja!

En uskalla lähetä lupailemaan mitään suureellista langanostolakkoa. Tai kovatahtista varastolangoista neulomista. Sellaiset lupaukset saavat uppiniskaisen luonteeni kuumenenmaan, ja ostan ihan kiusallakin uutta lankaa, vaikka Siwasta, vaikka en sitä tarvitsisi ja kiivaan uhmamielen vallassa.

Parempi siis vain sitkeästi etsiä inspiraatiota varastosta, penkoa niitä lankoja, listata kivoja neuleita joita juuri niistä langoista voisi tehdä - ja pistää toimeen. Nyt vain kävi niin, että inspiroiduin... purkamaan. Ja neulomaan purkulangoista.

 Tulossa 2012: Caister gansey, perinteinen kalastajan työvaate. Tämä lanka on aiemmassa olomuodossaan  näyttänyt tältä:

Norfolk Gansey

Löysin kansioistani valokuvan - olen purkanut tämän puseron kesäkuussa 2010. Oli siis jo aikakin neuloa se paremmin istuva pusero! Sitä en muista, koska olen puseron neulonut, veikkaan joskus vuosina 2003- 2005. Lanka on Frangipanin 5-ply guernsey wool, ostettu hyvin hankalan maksuyhteyden yli Frangipanin kaupasta.  ( Nykyään maksu onnistuu onneksi Pay palilla.)
Alkuperäistä ja arvokasta brittiläistä gansey-lankaa, joten sitä ei parane heittää pois. Olen aina tiennyt että neulon langasta uuden puseron - minulla on lankaa vielä kartionloppuja jäljellä. 
2012: testailen neuletiheyttä seuraavaan projektiin, salama hiukan ylivalotti värejä. 


Ihana kesä 2010: Citron, lanka Wollmeise merino Skarabeus

Citron on kaunis malli, mutta lopulta sai aika vähän käyttöä - enemmän käytän  hiukan luirumpia huiveja. Katselin pitkään kauniita Hitchhiker - trilogian huiveja ja tuskailin sopivan langan puutetta. Sitten keksin, että otan ja puran Citronin ja neulon siitä toivottavasti käyttökelpoisemman huivin.

Näin et siis pienennä lankavarastoasi. Etkä tee kaappiisi tilaa - neulomaton lanka ei vähene, ja hyllyntäyttävät neuleet vain muuttavat muotoaan... Mutta neulomiseen käytettyjä tunteja tulee lisää, ja kiva lanka pääsee toivottavasti parempaan käyttöön. Mikäs sen mukavampaa!

7 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nostan hattua! Musta purkaminen on hirveintä mitä tiedän. Puhumattakaan lankojen kastelusta ja uudelleen kerimisestä. Yyh.

kio kirjoitti...

en raaskis purkaa mitään. Ja ostin myös vakuumipusseja, mutta tuntuu että niitä ei noin vaan enää aukoilla, siellä langat on turvassa piiiitkään

Nasti kirjoitti...

Tuohan on kierrätystä parhaimmillaan! Ei siinä lankavarasto pienene mutta eipä se toisaalta kasvakaan. Aina se langan ensimmäinen olomuoto neuleena ei olekaan se oikea ja silloin on parempi purkaa.

Neulisti kirjoitti...

Se on kyllä yleinen ja erittäin ikävä ongelma, kun vaatekaappi ei laajene samaan tahtiin kun neuleita valmistuu.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tiina: minulta ei purkaminen suju heti kun neule on valmis.. sen pitää odottaa hetki, tai pari :)

kio: Mä pelkään että koit tulee ja syö ne langat varastosta. Pitäisi varmasti neuloa niitä ensiksi pois!

Nasti: totta puhut. Mitan vaan joskus ottaa niiin koville se purkaminenm ja lanka ja neule menevät jotaknin vain nurkkaan häpeämään?

Neulisti: niin oikeassa olet! Nyt minulla on pitoneuleita tyylikkäästi sängynaluslaatikossa...

Minna kirjoitti...

Minusta harvoin on tuohon, purkamaan ja neulomaan uudelleen. Hattua nostan! Olisihan se hyvä tapa käyttää upea lanka johonkin sopivampaan malliin.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minna: Pakko myöntää että ahkera purkaminen ei kuulu tapoihini. Oli vaan niin hyvät ja arvokkaat langat että ne kannattaa käyttää uudelleen. Yleensä en kykene purkamaan juuri valmistunutta vaatetta, en vaikka se olisi susi.