sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Aftur


Malli: Aftur, Istexin ilmaismalleja. 
Omat muokaukset: kaksisuuntainen vetoketju ja vyötärömuotoilut

Lanka: Istex Lett Lopi, ostettu shopicelandic.com

Puikot:  4,5mm
Fiilis: Rakkkautta vain.... 


Tämän islantilaisneuleen langat ovat olleet minulla jo vuoden, pari varastossa. Tänä syksynä tuli vahva olo siitä että tarvitsen toisenkin islannin lampaan lämpimästä villasta tehdyn neuletakin. Niin, sen harmaa - valkoisen Brynjan lisäksi. Tämähän on kauniin maanläheinen ja suorastaan värikäs. 


Tästä tuli rehellinen työvoitto: neuloin ensimmäisen version kaarroketta myöten valmiiksi ihan neulomisen hurmassa, kunnes epäilys iski. Sovitus sen vahvisti: väljää oli joka suuntaan viitisen senttiä liikaa. Omat muotoiluni näyttivät vain hassuilta ylisuuressa paidassa. Purkuunhan se meni, ja saman tien uusiksi. Muokkaukset tein suunnilleen samoin kuin Brynja- takissa: keskelle etu - ja takakappaleita.

Steekin tein keskelle ihan näppituntumalla. Vahvistin sen ompelukoneella, sillä vaikka tämä on tarttuvaista villaa, steekin leveys ei päätä huimannut. Neuloin eteen reunukset ja ompelin vetskarin tikkipistoilla. Otin näistä vaiheista valokuvia, kiinostaako ketään postaus aiheesta?

Valokuvat napattiin kylmällä parvekkeella. Olisin voinut poseerata vaikka kuinka pitkään, sillä tämä takki on suloisen lämmin, kun tuulee ja kosteus käy luihin ja ytimiin. Kaksisuuntaisella vetoketjulla voi sitten säätää kuinka paljon lämpöä itse tarvitsee. Viimeistelin neuleen huolellisella pesukka, jossa koetin houkutella sisäpuolen karvanpäitä tarttumaan kavereihinsa kiinni. Niinpä tämä takki ei pistele laisinkaan. Ensimmäinen Lett-Lopi neuleeni nimittäin melkein jäi käyttämättä, koska se kutitti niin paljon. Kevyen käsinpesun jälkeen ongelma poistui ja Brynja on ollut yksi rakkaimmista vaatteistani. Käyttöön tämäkin Aftur pääsee, rakastan Islannin lampaan villaa ja malli passaa hyvin.

12 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Kaunis neuletakki! Nuo värit ovat todella ihanat. Oot aika sissi, kun purit ja neuloit tämän uudestaan. :)

Ingi kirjoitti...

Todellakin kauniit maanläheiset sävyt!

Minna kirjoitti...

Jaa että kiinnostaako postaus työvaiheista...? Tottakai!

intsu kirjoitti...

Tulin taas tänne kurkkailemaan ja kaunistahan täällä on syntynyt. Niin ihana islantilaisneule. On joskus kovastikin ikävä yhteisiä neulehetkiä.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emmanuelle: Oli kyllä pakko, se eka oli semmoinen säkki ettei paremmasta väliä :)

ingi: kyllä, nämä lämpimät värit piristävät!

Minna: haa, yksi kiinnostunut. Harkitaan.

Intru: Kiitos! Niin on minullakin ikävä Tikkuajien pöytään. Niin monet ilot ja surut on siellä jaetttu! Sinun blogiasi lukiessa vaan kuulen sun äänen ja näen iloisen hymysi :)

Helena kirjoitti...

Kovin on nätti takki! Työvaiheet kiinnostaa aina :)

Soile kirjoitti...

Tuo kaarrokeen kuvio on tosi nätti ja värit mehevät. Eiköhän tuolla talven tarkene!

Daisy kirjoitti...

Todella kaunis. Lämmön voi tuntea jo kuvaa katsomalla.

Viivu kirjoitti...

Todella kaunis neule ja kuvio. Minulle isot työt ovat todellakin työvoittoja ja vievät aikaa pari vuotta kaikkien pienempien töiden ohella.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Helena: Kiitos, ehkä on aika kertoa niistäkin.

Daisy: Tämä on nätti malli. Villa on siitä jännä, että se ei ole kuuma, mutta eritää ihanasti kylmällä :)

Molie: Oi, se työtahti on aina niin monesta asiasta kiinni. Pikkuhiljaa, mutta säännöiisesti tehden ne isotkin työt vamistuvat!

-maria- kirjoitti...

Kaunis takki! Työvaihepostaus olikin jo tullut, kiitos siitäkin!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki! Minä olen neulonut saman mallin, mutta puserona tietty, tyttärelleni viitisen vuotta sitten. Pitäisi joskus uskaltaa kokeilla tuota steekkausta.