tiistai 27. elokuuta 2013

Artemisia


 Malli: Artemisia sweater, Merceds Tarasovich- Clark
Lanka: Cascade 220, väri Gris. Menekki kokoon 36" 350grammaa.
Puikot: olisiko olleet 4mm?
Fiilis: aika jees!Artemisian ohje on saatavilla Craftsyn kurssin osana. Sain kurssin lahjaksi. Ja kiva lahja onkin, vaikka osaan neuloa puseron ylhäältä alas istutetuila hihoilla - tässä tuli taas muutama uusi niksi opittua. Jos Craftsy ei ole tuttu, suosittelen vilkaisemaan. Neulontakursseja tarjoavat nimittäin alan tunnetuimmat nimet, Sephen West etunenässä.  
Neulekurssien aiheina mm. istuvan neule omilla mitoilla, double knitting, pitsin nuelonta, ja jopa neuleohjeen kirjoittaminen englanniksi. Englannin kieli voi olla  kompastuskivi, sillä videokurssit  ovat englanniksi. Toisaalta - kaikki olennainen näytetään selkeästi videolla, jota voi helposti  pysäyttää ja katsoa uudelleen jne. Olen muutaman ompelukurssin hankkinut Craftsystä ja olen todella tyytävinen opetukseen. Tämä on ainut neulekurssi-kokemukseni, ja sekin on positiivinen.  

Malli on kaunis - pidän kovasti siitä että muotoilut ovan samassa paikassa kuin ommelluissa vaatteissakin. Kavennukset ja lisäykset  tehdään melkein aina neuleissa sivusaumaan, tässä mallissa keskemmälle. Lankana on toisesta neuleesta purettu Cascade 220. Ihan loistavan kuohkea ja pehmeä lanka, jossa näkyvät mm. kierretyt silmukat sievästi. Ja kesti mainiosti purkamisen, liotuksen ja uudelleen neulonnan. 
Lankaa kului vaa'an mukaan tosi vähän- 350g. Noin se vain minulle näytti enkä ollut uskoa silmiäni! 
Lankaa jäi siis reilusti yli alkuperäisestä 500g määrästä. Olen jo neulonut siitä vähän asusteita syksyä varten. Palataan pian, kuvien kera. 

15 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Valtavan kaunis neule!

Krisse kirjoitti...

Onpa tosiaan kaunis malli! :-) Tuollaiselle hyvin istuvalle neulepuserolle olisi täälläkin käyttöä...

Satu kirjoitti...

Kaunis neule, ja jotenkin niin puhuttelevaa harmaata näin syksyyn ;-)

Tällaisen ei laaksoa ei kukkulaa -mallisen ihmisen tosiaan kannattaa suosia istuvia malleja, jottei aavistus kaaresta jäisi pussin sisään piiloon. Arvostan siis hyvää istuvuutta. Sitä ei aina neuleissa valitettavasti ole. Ylhäältä alaspäin neulominen antaa kyllä mahdollisuuksia, ainakin sille, joka jaksaa ahkerasti sovittaa.

Kaisa kirjoitti...

Kaunis neule! Tumma väri sopivasti tasapainottaa tuota kaunista pitsikuviota.

Niina Risulainen kirjoitti...

Kaunis!!!

Ladetsu kirjoitti...

Todella kaunis neule! Ja ihmeen vähän lankaa siihen todellakin meni.

Päivi kirjoitti...

Samaa mieltä edellisten kanssa erittäin kaunis.

Nasti kirjoitti...

Mahtavat kuvat, värimaailma on tosi kaunis! Ja niin on tietysti puserokin :)

Emma kirjoitti...

Ei aika jees vaan tosi jees :D Mainio paita, istuu kuin hanska ja nättikin vielä!

Heidi kirjoitti...

Jälleen todella kaunis neule. Kiitos myös Craftsy-vinkistä, kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että täytyy tutustua tarkemmin.

Soile kirjoitti...

Tosi nätti neule, tuo kaulaaukon kuvio on kuin iso kaulakoru.

Craftsyyn törmäsin pinterestin kautta, kävin sitä ihan vain pikaisesti vilasemassa, ja se vaikutti aikas mielenkiintoiselta

Marjut kirjoitti...

Ihana neule! Väri on aivan ihanan sopiva, harmi kun meillä ei ole vastaavaa klubia...

Paula kirjoitti...

Todella kaunis neule! Kuvassa ainakin tuo neulepinta myös näyttää todella sileältä, melkein kiiltävältä, ihanalta... Jotenkin osui silmään :)

Hepsi kirjoitti...

Tyylikäs neule!

ArualMaria kirjoitti...

Upea pusero!