sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Inspiraation iskuja

Ihan vain tulin kertomaan, että Brooklyntweedin syysmallisto on taas kerran todella kaunis. Nyt jo todella etsin korvaavaa lankaa BT Loftille ( 251metriä/ 50g), sillä tämä Oshima- malli on todella kivan näköinen. Vinkata saa kommenteissa - mikä lanka olisi (kaksinkertaisena) noin 16s/ 10 cm, kauniin tweedmäinen ja kohtuullisella vaivannäollä hankittavissa? Dropsin kiva Silke-tweed -lanka olisi ollut OK, mutta se lakkautetiin jo ajat sitten.

Toinen inspiraation isku tuli Dropsin sivuilla - uutuuslanka Alpaca Silk, 10 väriä alpakan ja silkin sekoitetta, joka on harjattu pöyheäksi.  25g kerässä on 140m, ja tiheys on 17s/ 10 sm 5mm puikoilla.

Dropsin sivuilla on taas käännöskone tehnyt sanasta luxurious hupaisan käännöksen "luksullinen"- kivalta lanka kuitenkin vaikuttaa. Ja hintaa jää vain 2,65€/ kerä. Vielä taitaa joutua odottamaan hetken ennenkuin lanka on kauppiailla. Laskin että naisen puseroon menisi noin 150g eli hintaa jäisi noin 16€ ei-muoviselle pörröpuserolle. Ei paha ollenkaan.

Tässä pohtiessa odottelen viimeistely- inspiraatiota. Tai ehkä viimeistely ei vaadikaan enää inspiraatiota vaan perspiraatiota.

6 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Tuo brooklyntweedin kirjanen on kyllä enemmänkin inspiraation täystyrmäys, piiskaiskuja ja sivalluksia! Tuommoisessa paikassa olisi kyllä kiva telttailla...

Täällä kans pohditaan ihan urakalla lankoja. Toki niitä on omastakin takaa, mutta ovat, taas kerran, ihan vääriä mihinkään projektiin. Höh.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Soile: no oho! Telttailu tuolla olisi kyllä ihan paratiisillista :) Voisikohan itse kehrätä sellaista lankaa... sitten ei vaan ikinä saisi sitä paitaa valmiiksi.

Minna kirjoitti...

Meneepä ristiin. Mulla taitaisi olla villapaidallinen jotain kivenväristä silke-tweediä, joka ei kerta kaikkiaan oikein iske. Mutta on kai joskus iskenyt, koska mulla ne kuitenkin on (?) .

Taina kirjoitti...

Miten olis Geilskin Tynd Uld? (287, 5m/ 50g) tai Bomuld og uld (232,5 m/ 50g). Saman puljun Tweed näyttää olevan inasen paksumpaa (190 m), mutta vois vielä hyvin sopia tiheyteen sekin.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Minna: odotahan vain, se isku saattaa sieltä vielä tulla. Silke tweed on järjettömän lämmintä, siitä tulisi aika kovat villahousut tai säärystimet jos ei mitään muuta :)

Taina: Tuo on hyvä vinkki! Näköjään Titityyllä ei enää ole supersoftia tai coastia, muuten. Nehän ovat samantapaisia lankoja.

amuk kirjoitti...

Itse käytän Loftin korvaajana Holstin Supersoftia, Samarkandia tai Noblea . Titityy myy niitä täällä Suomessa. Holstin oma nettikauppa löytyy osoitteesta : http://holstgarn.dk/en/