tiistai 24. syyskuuta 2013

Cinnie sinisissä


Malli: Cinnie, Bonne Marie Burns / Chicknits
Lanka: wanha Novita Wool, noin 350g?
Puikot: 3,5mm


Tänä on Cinnien 2. versio. Sain inspiraation Chic Knitsin uutiskirjeestä, jossa Bonne Marie oli neulonut tämän mallin vähän pidempihihaisena ja vilasekoitteesta. Varastolanka ja jo kertaalleen ostettu ohje siis puikoille. Kannattaa muuten kurkata täältä blogista kaunis merinovillainen Cinnie. 

Tästä tuli kiva, onnistuneempi kuin ensimmäisestä. Tällaista edestä avointa mallia neuloessa on tärkeää katsoa että malli istuu hyvin olkapäistä ja että rinanympärysmitta on riittävä. Eli kokoa valitessa  miettiä hieman omia mittojaan. Muuten saattaa käydä niin, että valmis takki on koko ajan kainaloihin päin matkalla. Tämän joustavan takin saa halutessaan kiinni vaikka neulalla. 
Cinnie neulotaan keskiselästä - selkäraidan jälkeen ranteita kohti, sitten yläosan valmistuttua alaspäin. Lopuksi vielä resori etureunaan. Suosittelen tutustumaan Chic knitsin malleihin - ne ovat istuvia, yksinkertaisia neuloa mutta hyvin kauniita ja helposti pidettäviä. 

Joskus joku  kommentoija huokailee maksuohjeista. Onhan toki niin, etttä kaikki maksuohjeet eivät anna ihan täysiä vastineita rahalle.  Chic knitsin ohjeet ovat todella huolellista työtä, mallit ovat kaunniita ja moderneja. Hinta- laatu - suhde on erinomainen. 

15 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Upea ! Kaunis takki. Ihana malli, väri ja näyttää todella hyvältä ylläsi. Onnistunut projekti kerta kaikkiaan : )

Kaisa kirjoitti...

Ihana takki!
Mielestäni on ihan turha mouruta ohjeiden maksullisuudesta, kun ottaa huomioon miten paljon aikaa ja vaivaa ja taitoa hyvän nelemallin suunnittelu ja ohjeen kirjoittaminen vaatii.

Ingi kirjoitti...

Kaunis ja sopivan haasteellinen malli!

Helena kirjoitti...

Hei! Hieno takki ja herkullinen väri!Lähes koko junamatka(Oulu-Helsinki) meni mukavasti blogiasi lueskennellessa! Kolme vuotta neuleita ja matkoja(hyvä yhdistelmä minusta)noin neljässä ja puolessa tunnissa :) Tykkään siitä, että kirjoitat kenelle tahansa, kun välissä tuntuu että joidenkin blogien kohdeyleisönä on jokin tietty tuttu piiri. Sellaista blogia lukiessa tulee joskus ulkopuolinen olo. Sinun kautta olen nyt myös tutustunut Elisabet Zimmermaniin ja harmittaa, että hänen kirjojaan ei tunnu löytyvän kirjastosta...jostain pitäisi niitä nyt kyllä saada käsiinsä, kun sen verrab alkoi hänen mallinsa kiinnostamaan.

Emma kirjoitti...

Upea takki, kiitos ohjevinkistä!

Pitko kirjoitti...

Kaunis takki; näyttää hyvältä myös pitkillä hihoilla.

Neulisti kirjoitti...

Toisinaan uusintamatsi ohjeen kanssa kannattaa. Tästä tuli tosi hieno! :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Amuk: kiitos! Jotenkin heti näin sen tästä langasta.

Kaisa: Samaa mieltä. mutta ymmärrän kyllä että rahaa ei aina vain ole liiaksi, tai maksaminen on liian monimutkaista jos ei ole vaikka Pay palia. Silti maksuohje voi kannattaa -tämänkin ostohinta puoliutui heti!

Ingi: Kiitos! On muuten harvinaisen helppo, tuon pitsin oppii kyllä nopeasti.

Helena: Oho, kiva kuulla että jaksoit lukea! Minäkin usein luen kiinnostavan blogin kaikki postaukset, jotta blogi tulee tutuksi. Kyllä minä tätä kaikille kirjoitan, vaikka usein saan kommenteja samoilta ihmisiltä. Jotkut kommentoijat tunnen elävässä elämässä, mutta en suinkaan kaikkia.

EZtä ei välttämättä ole kirjastoissa - Kntting Almanac voisi olla kiva johdatus, jos ajattelet oman kirjan ostamista. En usko että kadut, kirjan saattaa löytää halvalla netistä.

Emma: Kiitos! Chic knitsin mallit ovat kyllä laatukamaa!

Pitko: Minusta näyttää jo melkein paremmalta kuin se lyhyt :)

Neulisti: Ja villaisena tämä on lopultakin enemmän "ympäri vuoden" vaate. Pelkkiä kesäneuleita ei kovin montaa tarvitse :) Kiitos sinullekin kun jaksat kommentoida

iikku kirjoitti...

Ihana villatakki. Mulla on tuo ohje kanssa odottamassa ja pari kertaa olen aloittanut todetakseni ettei lanka valintani ole toiminut yhtään, ehkäpä aloitan tällaisesta talviversiosta =)

Virpi kirjoitti...

Tosi ihana neuletakki ja värikin näyttää oikein hyvältä :)

Maikki kirjoitti...

Kylläpä on kaunis toteutus kekseliäästä mallista :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Iikku: Onnea matkaan - tästä tuli kiva! Kavensin hihoja noin 5 cm välein kunnes istuvuus oli sopiva.

Virpi: Kiitos, aika juhlavat kvuat kyllä tuli!

Maikki: tämä malli on tosi helppo neuloa, vaikka vähän erikoisessa järjestyksessä tehdään. Pitsi jää heti mieleen :)

Laura kirjoitti...

Vau! kertakaikkiin nätti neule.:)

Paula kirjoitti...

Voi että tuo on ihana malli, silloin joskus aiemmin jo sitä ihastelin ja mulla onkin se jossain jo tulostettuna että joskus ottaisin puikoille. Kaunis takki!!

Tiina (Lankoja tuhoamassa) kirjoitti...

Aivan ihana takki! Ja niin kauniin värinen :) Mulla on eräs takki ollut kolmisen vuotta ihan alkutekijöissään. Haaveilen sen tekemisestä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi. Villasukat ovat paljon nopeampi tehdä ja siksi niitä tullee neulottua.