torstai 31. lokakuuta 2013

Melkein gorillan kädet


Ptäisi varmaan mennä mallikurssille. Tai alkaa vuokraamaan nättejä vaatteita neulekuvien "stailausta " varten. Tuntuu taas sitä että neulekuvissa ei ole kivaa ideaa ja kädet vaan roikkuvat olkapään jatkeina. No, eivät ainakaan roiku polvissa, mutta silti sitä tuntee olevansa aika gorilla joskus. Asia varmaan korjautuisi ottamalla vielä 10 kertaa enemmän kuvia... mutta muistan tämänkin kuvauskerran, aika kiireellä tuolla tuulessa taloyhtiön pihalla hypittiin.  

Aika kauna olen näitäkin kuvia seisottanut valokuvakansiossa, ajatellen että ehkäpä ne parantuisivat  odottamalla. Ihme kyllä en jaksa kuitenkaan viritellä uutta kuvauskertaa, joten olkoon näin. Malli: Agnostura, Ysolda Teague. Kirjasta Little red in the city
 Lanka: Drops Merino extra fine, noin 350g
Fiilis kiva malli, mutta onko onnistunut neule? 


Tässä kuvassa näkyy mainiosti kuinka "takakavennukset "  ovat hiukan liian alhaalla. Lieneekö syynä venyvä neulos vaiko mittausvirhe, sama kai se. Periaatteessa Agnostura on mahtava: merino sopii kuin  nakutettu kierrettyihin silmukoihin, yksityiskohdat ovat kauniit ja mali helppo neuloa. Silti se jokin puuttuu ja varsinkin näistä kuvista.... 
Tiedän että moni kommentoija ottaa itsekin neulekuvia. Onko teillä jotain patenttiratkaisua,  käsien asentoa, paikkaa tai muuta niksiä, jolla saa mainiot neulekuvat? Vnkkejä otan kiitollisena vastaan. 

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kannattaa heilua ja pöljäillä kameran edessä ja katsoa sitten ruudulta mikä toimii ja mikä ei. Mä huomaan usein asettuvani vähän kylki kameraan päin, paino toiselle jalalle ja toinen käsi koukkuun = klassinen missiposeeraus... :)

Helena kirjoitti...

Kaisan kanssa samoilla linjoilla: ratkaisu lienee kontraposto :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaisa ja Helena: kiitos! Ja hieno sanakin tuolle asennolle löytyi heti :) hekä pitää hiukan treenata peilin kanssa ensin.

outi kirjoitti...

Onko niitä sellaisia -hyviä neulekuvia?:D Kyllähän se meillä maallikoilla on kamalaa, vaikka olisi kuinka mallikoulua telkkarista katsonut. Ja sitten kun kuvaajakaan ei ole pro, niin eipä tule apuja sieltäkään. Minun vinkkini on ottaa tarpeeksi monta kuvaa. Hyvällä tuurilla siellä on se kaksi-kolme siedettävää muokana.

Päivi kirjoitti...

Kataselin juuri äsken tuota agnosturan ohjetta. :-)

Minna kirjoitti...

Mulla on sama ongelma: näytän kuvissa aina pystyynnistetulta hylkeeltä joka hymyilee jaskajokusmaisesti. Stailausta kaipaisin myös, mutta kun vaatekaapissa ei oo niin ei oo. Enpä tiedä mikä siihen auttais... mun kohdalla ehkä laihduttaminen, mannekiinikurssi ja valokuvaajan vaihto.

Pitko kirjoitti...

Kivan oloinen liivi! Kuvien perusteella istuu hyvin päällä, eikä alareunan kavennusten/kuvioiden paikka pistä mitenkään silmään.

Ja juu, se kuvattavana olemisen riemu... ;) Yritän ajatella sen jotenkin niin, että kunhan edes neule on jotenkin edukseen, niin tavoite lähes saavutettu! :D Ja sitten vaan koetan olla välittämättä liikaa siitä muusta... ;)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: kyll niitä aina joskus osuu silmään. Usein malli vain on pitkä ja laiha ammattilainen :P Olet oikeassa, että pitäisi sitkeästi jatkaa kuvien ottamista.

Päivi: Todella kiva ohje! Ja kokojahan tässä riittää. Dropsin merino oli hyvä valinta kierrettyihin silmukoihin.

Minna: Nauroin ääneen tuota kuvaustasi. Et kyllä tuolta näytä kuvissasi koskaan! Mutta se sisäinen tuntemus onkin ihan toinen juttu.

Valokuvaajani on kiva, ja osaa jo mainita jos jotain on rytyssä. Mutta poseeraamista pitäisi kai oikein harjoitella.

Pitko: Tämä on kivan klassisen malinen! Olisi varmasti enemmän edukseen kauluspaidan ja suorien housujen kanssa...