torstai 2. tammikuuta 2014

Lapasia kaksin käsin


Oikein hyvää alkanutta vuotta lukijoilleni! En osaa luvata enkä listata mitään, sillä kuriton luontoni vaatii heti poikkeamaan säännöistä kun silmä välttää. Tai oikeastaan, neulon sitä mitä juuri sillä hetkellä sattuu huvittamaan. Neulominen on minulle pakopaikka arjesta ja parhaimmillaan kauneuden kaipuuni täyttäjä. Siinä eivät listat ja lupaukset paljon pania, jos mieli hajalaa jotain tiettyä! 
Olen kyllä miettinyt jonkinlaista hittejä ja huteja - katsausta. Onhan nimittäin niin, että käytän tiettyjä neuleita paljon enemmän kuin joitain toisia. Malli: Perinteiset kirjoneulelapaset, Anja Kuittinen
Lanka: Marks & Kattens Superwash Safir, yksi kerä kumpaakin väriä
Omat muokkaukset: lyhensin lapasia käjestä
Puikot: 2mm minipyöröt ja sukkapuikot
Fiilis: mahtava! 

Pieni inventaario paljasti että eräätkin lapaset olivat hyvässä käytössä meneet poistokuntoon. Onneksi lankavaraston langat natsasivat kivasti ilmaisiin tai jo omistamiini ohjeisiin. 

Olin hankkinut nämä Safirit toisiin lapasiin, mutta sytyin niistä tekemään tämän mallin. Symmetria on mielestäni erittäin tärkeää monissa malleissa- se on silmälle levollista ja myös helppoa neuloa. Tämä malli on siis kaunis ja helppo neulottava. Pidä erityisesti siitä miten kärkikavennukset tekevät tähtiä kehystävästä nauhasta yhtenäisen,  todella pisteen i:n päälle.


Malli: Lapaset N, Mayumi Kawai
Kirjassa Lämpimät lapaset ja tossut
Lanka: Drops Lima, oranssi ja veikeä beige, alle kerä kumpaakin
Puikot: 3mm ja 3,5mm virkkuukoukku
Fiilis: kuin löytöretkeilijällä


Toiset lapaset tein huvin vuoksi, nämäkin varastolangoista. Näissä kokeilin tehdä japanilaisen ohjeen mukaiset silmukoitukärkiset "tylpät" lapaset. Rannekkeet ovat takareunavirkkausta pienillä kirjotipluilla. Rannekkeet olivat aika ovelat, onneksi ohje on japanilaiseen tapaan silmukantarkka ja hyvin havainnollinen. Toki on sanottava että ohje on suomenkielinen. 

Toivomuksia minulla toki on tulevalle neulevuodelle 2014. Toivon että innostuisin jo olemassaolevista varastoistani, niin langoista ja ohjeistakin. Se vain vaatii sitkeää lankojen penkomista ja ohjeiden selaamista. Lopullinen kimmoke onkin usein Pinterestissä tai Ravelryssä nähty kuva - jopa aivan eri aiheeseen kuin neulemalleihin liittyvä - joka saa neuleidean syntymään. Siellä jokin väriyhdistelmä tai tyyli saa jatkoa omassa mielikuvituksessa niin, että näen jonkin langan tai neuleet aivan tietynlaisena  toteutuksena. Toivotan siis  teille rakkaat lukijat myös oivaltavan iloisia neulehetkiä vuodelle 2014! 

15 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hih, mäkin sain äsken valmiiksi nuo Yhteishyvän lapaset ja tykkäsin mallista. Mitään uudenvuodenlupauksia en ole neulerintamalla tehnyt, mutta vaatekaappini sisältöä aion karsia raakalla kädellä, joten saattaapi sieltä muutama neulekin lähteä uuteen kotiin.

Ladetsu kirjoitti...

Kauniita lapasia. :) Minä oon kattonu sillä silmällä noita japanilaisen kirjan lapasia, mutten oo vielä uskaltanut aloittaa.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Nasti: Jälleen kerran olemme neulesamiksia :) Ovat kyllä kauniit lapaset ne.

Ladetsu: Ihan helppoja ne lopulta ovat, ne virkatut olisivat söpöt mutta mitenkähän toimisivat käytössä?

Barwitzki kirjoitti...

Veldig fint dine vottene.
Godt nytt år deg og dine.
Kanskje du kan forstå meg.
klem Viola

KahviKaneli kirjoitti...

Niin kauniit!
Onko se kirjoneuleen tekeminen vaikeaa? On varmasti. Et sinä tekis postausta (rautalanka-mallia) kirjoneuleen perustekniikasta?

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Viola: Hej och välkommen! Jag förstår dig ju - jag kan lite svenska då Norsk (?) är inte så hemskt svårt… Alttså godt nytt år!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

KahviKaneli: Hei! Kirjoneule ei ole vaikeaa, jos pitää langat aina samassa järjestyksessä Eli pohjavärin lanka alhaalta, kuviovärin lanka päältä.

JA (tämä on tärkeintä): siirtää silmukoita puikolla sen levyiksi kuin ne oikeasti ovat, ennen kuin vaihtaa toisen langan ja jatkaa kuvion neulomista. Muuten liian lyhyt langanjuoksu vetää neuletta kurttuun ja kirjoneullesta tulee muhkurainen.

http://www.kaspaikka.fi/koti/ausipola/miten_neulotaan.htm

Tässä linkissä on pika-apu. Tässäkin hommassa työ tekijäänsä opettaa - en suinkaan pidä aina lankoja mitenkään hienosti vaan minulla on siihen oma tapani.

outi kirjoitti...

Kuriton luontosi? Jostain syystä tämä hymyilyttää minua nyt hurjasti. Kuulostat suorastaan villiltä ja vaaralliselta.:D

Liina kirjoitti...

Kauniita lapasia!

Minustakin listaaminen on vaarallista, melkein yhtä vaarallista kuin lankojen ostaminen etukäteen seuraavaa projektia varten. Sitä kun ei koskaan tiedä, mistä siinä yhtäkkiä välissä innostuu.

Tämä ei toki silti estä minua ostamasta lankoja etukäteen seuraavaa projektia varten. Siksipä lankaa onkin jo innovatiivisesti ihan joka paikassa.

Paula kirjoitti...

Kauniita lapasia!!

Katson oikein kateellisena miten sileää jälkeä niissä on! Itse kun juuri olen neulomassa ekaa kirjoneuletta koskaan (no, tein mä joskus jonku pipon jossa oli yks kirjoneulepätkä mut siitä on sata vuotta ja sekin oli ihan kamalaa jälkeä) ja vaikka innoissani olenkin kun sain edes langat nyt pidettyä sotkeentumatta, niin se jälki kyllä on jotain ihan järjettömän muhkuraista :D
Onko tässä se toistojen määrä joka auttaa, vai onko tuohon tasaisuuteen joku hyvä kikka? ;)

Nina kirjoitti...

heippa! löysin juuri blogisi ja olen selaillut sivukaupalla ihaillen kauniita tuotoksiasi. VAU! haluaisin osata tehdä kirjoneuleita mutta kaikki yritykseni tähän asti ovat epäonnistuneet. yhdyn edelliseen, joka toivoi rautalankamallia siitä miten ihmeellä sellaiset onnistuvat :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: töissä saa aimo annoksen kuria, vapaalla potkin tutkainta vastaan :D

Liina: Se on totta, että mieli voi muuttua kesken kaiken ja hankitut langat jäävät kaapin täytteeksi. Innostus on kuitenkin se tärkein juttu mikä saa neulomaan :)

Paula: Pingotus ( eli pesu ja kuivatus) auttavat paljon siloittamisessa. Mutta muista levittää puikolla olevia silmukoita, ennen kuin vaihdat lankaa - näin silmukat saavat elintilaa.

Nina: Hei ja tervetuloa! Kiva että kommentoit ja löysit jotain katseltavaa :)

Täytyy sanoa että henkilökohtainen opastus on aina parasta, mutta laitan kirjoneulevinkit harkintaan…

Sormustin kirjoitti...

Aikas ihania! Sinullekin huippua vuotta 2014!

Emma kirjoitti...

Kauniita tähtilapasia!

Miun uudenvuodenlupaus on neuloa just sitä mitä sattuu huvittamaan, se on ainakin helppo pitää :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Anni:Hei! Kiitos ja maniota vuotta sinullekin :)

Emma: Eli lupauksesi ovat melko lailla kuten minulalkin - hupi edellä mennään eteenpäin!