tiistai 18. helmikuuta 2014

Loskarajalla

Sätiedotuksen mukaan loskaraja kulkee Oulun korkeudella. Sen uskon: ulkona litisee, lotisee ja räystäiltä tippuu sulamisvesi. Talitiaiset ovat jo aloitaneet kevätlaulut. 
Neulojat varmaan hurahtavat pian keväisiin virkkausprojekteihinsa. Missä se talvi on? Joko se on ohi? Vieläkö voi neuloa villaa? Pessimisti tuttavani veikkaili maaliskuun aikana satavan kuitenkin  metrin lunta, joka ei sula kuin kesäkuuksi. Pipon malli: Veera Välimäen Contemporary, lankana Hjerte Garnin Vidal Alpaca, 1,5  kerää

Tämä on toinen versio samasta mallista. Vidal Alpaca on kiva tuttavuus: pehmeä, hyvä DK- vahvuus ja kerankin värikäs valikoima. Tosin kokonainen puserollinen on jo sitten hinnoissaan. Nämä langat olivat olleet varastossa jo 2,5 vuotta.

Lapasten malli: omalla silmukkamäärällä, inspiroituminen Jonna Hietalan  Kerällä- kirjasta.
Lankana Lett lopia jämävarastosta. 


Niin, olihan tässä hetken aikaa oikein paukkaupakkasia. Niiden aikana neuloin huvikseni nukitetut lapaset. Idean sain Kerällä - kirjaa selaillessani. Minun piti sovittaa kokoa omaan pieneen käteeni, joten otin silmukat "näppituntumalla." Nukitetut lapaset ovat kyllä ihanan lämpimät. Ja vielä helpot neuloa: joka kolmanteen silmukkaan ja joka kolmannella rivillä neulotaan kaksinkertaisena nukkalanka päävärin kanssa yhteen. Nukkia voisi toki olla tiuhemassakin tai pidempiä kuin minulla. Ja katsokaapa mitä postipoika toi tänään: Lisää iki-ihanaa Lett-lopia, suoraan Islannista! Vaikka talvi olisi jo ohi, on Suomen kevät viileä ja kostea ( ja kesä myös, jos niikseen tulee). Viileissä ja kosteissa oloissa on ulkovaatteissa yksi kuitu ylitse muiden: islantilaisen lampaan villa. Se on niin kvyttä, lämmintä, hengitävää ja tuulta pitävää - oikeaa luonnon "teknistä materiaalia". Näistä kauniin vaaleista väreistä kelpaa neuloa jotain keväistä ja kivaa. 

13 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Ihanan värisiä neuleita että lankoja! On tää Oulun sää aika kauhia, mun oli pakko ottaa käyttöön jo kevättakki.

Tiina kirjoitti...

Ihanaa keltaista! Keltainen ja harmaa ovat yhdistelmänä aina niin kauniita.

outi kirjoitti...

Keväistä ja kivaa lett lopista? Kiitos Mari, tällä painetaan viimeinen suora Alafossilla ja saadaan keväinen ja kiva villapaita.:DDD Aina on kyse asenteesta ja näkökulmasta. Sulla ne ovat kohdillaan! (vaikka totta tietysti tuo mitä islannin villasta sanot, mutta mulla on sen kanssa NIIN talvinen tuntu)

Minna kirjoitti...

Harmaa ja keltainen kyllä toimivat! Ja tuo islannin villa kuulostaa aivan liian hyvältä...

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ladetsu: Oho, että niin lämmintä! Minä en vielä tarkene kuin talvitakissa.
Tiiina: kyt kun aurinkoa ei ole nähty taas ikuisuuteen täytyy neuloa jotain iloisempaa aina välillä :)

Outi: Näkökulmaa kaikki tyynni :D
Minulle tuli vain pääsiäisfiilis tuosta pinkin ja keltaisen yhdistelmästä. Ja niistä tuleva malli on aika kiva sekin. Odotan jännityksellä sinun Lopi-puseroasi!

Minna: jämälangoista on joskus hankala yhdistellä, mutta nämä kaksi kyllä toimivat nätisti :)
Suosittelen testaamaan Istexin lankoja, omalla tavallaan aivan loistavia.

vilppumaan erika kirjoitti...

Kaunis Contemporary ja lämpimänoloiset tumput! Keltainen ja harmaa, ne vaan passaa niin hyvin yhteen.

Soile kirjoitti...

Tästä tulikin mieleeni se mainostamasi shop Icelandic, täytyypä mennä nyt heti kattomaan. Vaikka luottokortti kyllä joo piipaakin...

Tanja kirjoitti...

Onpa kyllä herkun värinen pipa. Tuota mallia olen usein ihaillut ja tämä sinun toteutus on kyllä todella hieno! Lapaset on kauniin rustiikkisen näköiset, tosi ihana väriyhdistelmä! Mää toivon vielä kunnon pakkasia vähäksi aikaa, alkaa harmaus, loska ja märkä tympiä. Talvella pitäisi käyttää talvisaappaita eikä kumppareita!

Krisse kirjoitti...

Kauniita värejä ja malleja... Islannin villat aiheuttavat kyllä suurta houkutusta mennä ihan vähän kurkkaamaan... :-)

Willa-Helmi kirjoitti...

Kauniita töitä olet tehnyt, molemmat kirjat on täynnä kivoja ohjeita.

Emma kirjoitti...

Kaunis setti! Jospa ne pakkaset vielä sieltä...

Heidi kirjoitti...

Ihan samaa pohdin. Missä talvi? Eihän vielä voi tulla kevät!? Onneksi vuodenajasta riippumatta voi aina kutoa villasta jotain kaunista ja tarpeellista.

Pitko kirjoitti...

Kivat mallit, ja etenkin pipon väri on niin ihana. :)

Kyllähän villa Suomen kesään käy... Minullakin on kohta valmistumassa vielä villapaita Aran tweedistä, mutta jos sitä sitten vaikka farkkutakin kanssa... ;)