sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Mielikuvaharjoituksia


Monen neulojan kovasti odottama kirja, Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia saapui tähänkin osoitteseen. Luin Ravelrystä kuinka monella oli ollut huonoa tuuria kirjan saannin kanssa Book Depositoryn kautta. Tilasin teoksen Ameriikan Amazonilta, josta ostan muutenkin paljon luettavaa. Toimitusajaksi luvattiin yli kuukautta, mutta todellisuudessa kirja tuli reilussa 2 viikossa. Kuvassa heti mieleen jäänyt Miralda's triangular shawl - neulotaan samoin kuin Ene, eli reunasta ylöspäin. Olen toivottavasti oppinut aikaisemmasta...Ravelryn avulla aloin tutkia kirjassa käytettyjä lankoja ja niiden saatavuutta jo ennen kirjan tuloa. Mieleni tekisi neuloa oikeasta vironvillasta, ja tilasin Tinttamarellista punaisen sävyistä lankaa. Kun tarkemmin tutkin, muistuttavat sekä virolaiset että ruotsalaiset langat toisiaan huomattavan paljon. Minulla on Ullcentrumista ostettuja huvilankoja pari kerää, ja ne ovat hyvin samanlaisia kuin Evillan langat... puhumattakaan sitä, että Kauni on kai käytännössä vain toinen nimi Evillalle Tanskassa? Voin hyvinkin olla väärässä. Minulla kun ei ole tilaisuuta tutkia siaa paikan päällä. Jos joku lukija on paremmin perhetynyt asiaan, olisi mukava tietää lisää.Kirjassa on Nancy Bushille tyypilliseen tapaan hyvä historiakatsaus, valikoima vaikeudeltaan erilaisia projekteja sekä mahtava kokoelma mallineuleita sekä ohjeita oman huivin suunnitteluun. Mitä voi vielä neuloja toivoa? (No, neuleaikaa, siten että joululahjat olisivat jo valmiit.) Erityisen kiinnostava oli kuvassa näkyvä ohje pitsihuivin pingottamiseen: valmiit "puut". Mietin vain, missä tuollaisia tappovälineitä voisi turvallisesti säilyttää pienessä kerrostaloasunnossa. Muuten varsin kätevä ratkaisu pingotuksen ongelmaan.

4 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Viime vuonna Martin markkinoilla Tallinnassa oli yksi myyntipöytä, jossa oli villalankaa ja hahtuvaa samoissa väreissä kuin vironvilla. Jotenkin liittyi ruotsalaisiin, valikoima oli runsas ja hintaa vähän enemmän, muuta ei jäänyt mieleen.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Ahaa... sinänsä ei ihme, josa saman kehräämön lankoja myydään eri nimillä eri maissa. Ruotsilla ja Virolla on myös pitkät perinteet..

riikka n kirjoitti...

Nauratti lukea tuota vanhaa Ene-postaustasi, itse en nimittäin oppinut sitä näennäisen yksinkertaista keskuskaaviota ulkoa ikinä...

ArualMaria kirjoitti...

Hei,

kiitokset vinkistäsi Aino-langan suhteen. :) Langat ovat hyvää vauhtia tulossa tänne päin...

Kivan näköinen blogi sinulla ja hienoja töitä olet tehnyt. Täytyypä rueta seuraamaan!