torstai 22. lokakuuta 2009

"Himoneulojat" Me Naisissa

Oli pakko tulla tännekin kehaisemaan, että Me Naisten tänään ilmestyneessä numerossa on kiva ja asiallinen juttu nykyaikaisesta neuleharrastamisesta. Hienoa!
Juttu on tehty taannoisesssa Neuleretriitissä, ja katselin kuvat kiinnostuneina: mitä retriitiläisillä on yllään? Bongasin eräänkin alkutalven takin ja mielestäni DKssa olleen pipon...ainakin.
Toimittaja on mielestäni onnistunut kertomaan tämän päivän neuleharrastuksesta aidolla ja kivalla tavalla - ainoastaan se fakta, että Suomessa on myös blogien ja yhden retriitin lisäksi runsaasti aktiivisia neuletapaamisia jäi vähän epäselväksi. Ihanaa lukea hyvin kirjoitettu juttu, jossa eivät "arvon daamit" neulo sitä sukkaa vain yhdellä tavalla siitä yhdestä virallisesta sukkalangasta... vaan neulovat, mitä huvittaa, niistä langoista, mitkä heitä kiinostavat. Käsityön tekeminen, oppiminen ja yhteisöllisyys välittyivät tekstitä hyvin: Kaikkea ei voi sanoin kuvailla, se pitää itse kokeilla ja tehdä.

On mukavaa, että neulomisesta saatiin vihdoin näin suureen lehteen hyvä ja ajantasainen juttu, joka toivottavasti avaa asiaa myös niille " Neulojien Uhrit RYn" jäsenille tai aivan ummikoille. Me Naiset kun kertoo olevansa Suomen suurin naisten viikkolehti, 406 000 lukijalla. ( tieto: sanomamagazines/ KMT2008) Vaikka toisaalta, neulomiseen hurahtaneet ovat aina vähän erikoista porukkaa... lukeakaapa tämä Stephanie Pearl McPheen blogipostaus siitä, voiko neulomista selittää ei-harrastajille.

2 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Mä luin sen jutun ja minusta se oli vallan hieno! ja peräti kolme aukeamaa, vai oliko se jopa neljä?

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Minä kävin heti ostamassa lehden ja vein sen töihin luettavaksi. Ihasteltiin sitä neulojien pirteää ja värikästä porukkaa.