maanantai 5. huhtikuuta 2010

Nyt loppui lanka!

No, ei onneksi loppunut kokonaan ja kaikkialta... loppui vain tämän Border Pattern Cardiganin pääväri; tuo vaalean harmahtava pohjaväri. Tarkemmin katsottuna myös tummemman harmaa ja vaalea keltainen ovat hupenemassa.
Ei tarvinne kertoa miten paljon harmittaa? Lanka loppui jo eilen, ja olen melko varma että olisin saanut pääsiäisen aikana hihat valmiiksi ja aloiteltua myös kaula-aukon resoria.

Lanka loppui juuri niin kuin pitikin, kesken parhaan neuleajan, lähellä valmistumista, poissa kotoa. Toki tilasin lisää. Valitettavasti kokemus on osoittanut, että valmistajalla voi kestää lähes kuukausi saada värjättyä sitä nimenomaista sävyä.


Onneksi matkassa oli mukana autoneuleena sukka. Eikä ihan mistä tahansa kirjasta, vaan tämän alkavan vuoden herkullisimmasta:

Wendy D. Johnsonin Toe-up socks for everybody (Linkki Ravelryyn tässä) (Linkki Amazoniin, jossa voi selailla kirjaa- Look inside)
Kirja on ilmestynyt pari viikkoa sitten. Wendy jatkaa aikaisempaa kirjaansa - kaiki mallit ovat varpaista ylöspäin neulottavia, tässä kirjasssa kuitenkin haastavampia malleja.

Kirja on jaoteltu pitsi-, palmikko- ja kirjoneulesukkiin. Malleja ja kokoja on lapsesta aikuiselle miehelle. Jokaisessa osiossa mallit ovat vaikeusasteen mukaan merkityssä järjestyksessä. Wendy kertoo paitsi lankavalinoista ja neulevinkeistä, myös sukanneulonnan perusjuttuja. Erilaisia aloituksia, kantapäitä ja päättelyitä esitellään selkeiden kuvien ja tekstien avulla. Ja kirjan kuvitus? Aivan upea. Valokuvat ovat ihan fantastisen kauniita ja selkeitä. Niin selkeitä, että kirjan johdantosivulla olevassa kuvassa näyttää, kuin sukassa olisi silmäpako...


Tässä tulossa kirjan kannessa näkyvät, helpoimmat pitsisukat - malli Rosebud sock. (Tosin tämä väri tuo mieleen krookukset ja helmililjat)

7 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Voi harmi, toivottavasti langat saapuvat nopeasti.

Altocumulus kirjoitti...

Harmillinen tuo lankajuttu, mutta jospa sitä lankaa tosiaan tulisi pian. Kirja näyttää tosi herkulta, onpa lähellä ettei joudu napsauttamaan... varsinkin kun tykkäsin jo ekasta kirjasta!

juli kirjoitti...

Ikävää kun pitää keskeyttää melkein valmis neule. Luin vanhoja postauksia, täällähän on tehty käsittämättömän upeita kirjoneuleita!

outi kirjoitti...

Surkea tuota lanka-asiaa. Just luin kyllä Team knit -blogista, miten langan loppumisen voi näköjään kääntää myös voitoksi, mutta ehkei tilanne sulla ole ihan sama kuin siellä esitelty. Eli pidellään täällä peukkuja, jotta saisit oikeat sävyt ajallaan. Ja sukkakirja!!! Voi kauhistus! :D

Sipi kirjoitti...

Hieno tulee takista!Harmittaahan se kun on vähää vaille valmis neule ja lanka loppuu! Toivotaan ettei nyt kauaa tarvitse lankoja odotella ja ehdit vielä tälle keväälle takkiasi käyttämään :)
Kirja näyttää mielenkiintoiselta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos teille kaikille tsemppauksesta, se tuntuu hyvältä! En muista koska olisi viimeksi loppunut lanka kesken, pikemminkin sitä tuntuu aina jäävän yli liiankin kanssa. Sain sähköspstia, että lanka on lähtenyt matkaan, nyt vain toivon että se vaalea ei ihan hirveästi erottuisi tuosta alkuperäisestä.

Minnamarim kirjoitti...

Tilasin myös tuon kirjan ja se on aivan fantastinen. Hauska muuten tuo johdantosivun silmukkapako, siltä se tosiaan näyttää:D