maanantai 29. maaliskuuta 2010

Oikealla puolella

Tämä on siitä kiva neule, että tätä neulotaan aina oikealta puolelta - nopeampaa kuin edes-takaisin tehty kuvio. Mutta ei nopeaa neuloa. Olen käyttänyt tähän vartalo-osaan ainakin reilut 2 viikkoa,joista tosin viikonloput ovat jääneet neulomatta. Koko on 38tuumaa, eli tästä tulee väljän mallinen, ei tosin ihan laatikko.

Lankana ovat tällä kertaa Jamieson & Smithin Shetland Jumperweight, värejä on 11. Ja neulominen on hidasta noiden pikku tiplojen kanssa. "Helppoja ja nopeita" kerroksia on hyvin vähän, mallikerta on 24 kerrosta korkea, eli noin 8 cm.


Tein aivan ohjeen mukaan kaula-aukon kanssa: ensin laitetaan reunassa osa silmukoista sivuun. Minulla ei ole kovin montaa "silmukan pitäjää" joten päättelin ne väliaikaisesti sileämmällä langalla.
Kaula-aukon muotoilukohdat neulottiin ohjeen mukaan vain oikealla puolella, ja joka kerroksen jälkeen katastaan langat. Tein solmut langan päihin lähellä reunaa - ne mokomat päätellään vielä valmiseen neuleeseen! Olisi ehkä kannattanut tehdä toinen steek kaula-aukon kohdalle.

(Hiha-aukon reunassa on toki myös pääteltäviä lankoja) Tässä ennen saksia.
Ja snip. Saksien jälkeen. Hihassa ollaan menossa nyt.

3 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Ihana, ihana kirjoneule taas tulossa! Olen niin vanha ja kaavoihin kangistunut, että tuo steekkaaminen hirvittää. Tiedän kyllä, että onnistut. Olet niin taitava ja tarkan työn tekijä. Mun pitäiskin kokeilla nuken puseroon steekkaamista, jotta pääsen peloistani.

Villanne kirjoitti...

Upea kirjoneule tulossa! :)

Kaisa kirjoitti...

Upea neule on tulossa!