perjantai 14. tammikuuta 2011

Kylmyyttä vastaan

Neulojana innostun heti, kun pakkasta on tarpeeksi. Huomaan, että eihän mulla ole sellaisita sopivaa pipoa - sopivia lapasia-sopivaa huivia taaskaan... Viimeisin väläys iski reilu viikko sitten.

Tikrun Palmikkomyssy (Rav)
Lanka: Novita Luxus Alpaca kaksinkertaisena, vähän alle 100g
Puikot 5mm?
Fiilis: suloisen lämmin ja maanläheinen

Aloitus otti aikansa, mutta muuten tämä malli oli näppärä neulottava. Kaksinkertaisella Novitan Alpacalla sain sopivan tiheyden ja pari kerää riitti malliin hyvin. Moni kaipaa tähän lankaan värejä, mutta minä diggaan harmaanruskeista, harmaista ja valkoisista.


Malli: Windsor Warmer, kirjasta New England Knits ( Rav)
Lanka: Novita Alpaca, 1,5 kerää
Puikot: kukapa tietää.... 3,5?

Tämä rinkulahuivi valmistui kuukausia sitten. (Bloggaaminen jäi, niin kuin joskus käy. Blogin ulkopuolella on jonkin verrankin pieniä juttuja.) Yks kaks yllättäen siitä on tullut talven ykkösasuste - saan sen nätisti kietaistua kaksinkerroin takinkauluksen päälle. Ei roikkuvia, aukeavia huiveja, eikä toisaalta valtavaa "myllynkivi"-mallin huivia, vaan juuri minulle sopiva. Näin pienenä ihmisenä ajattelen suuren tuubihuivin olevan lähinnä huvittava minun kaulassani, ja siksi aristelin näitä tuubi/ kauluri/ rinkulahuivi - malleja. Tämä on juuri passeli.

Novitan Alpaca on tunnettu taipumuksestaan venähtää, mutta ehkäpä näissä malleissa se vielä menee. Olen niin tykästynyt että tulossa on vielä yksi pieni projekti ko. langasta, ja siinäkään ei venähtämisen pitäisi olla tuhoisaa...


4 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Tuo pipomalli kyllä pitäisi joskus neulasta poikasille. sitten joskus.

Minna kirjoitti...

Oi taas tuo pipomalli! Ihmettelin jo jokin aika sitten mistä löytäisi ohjeen, ja neuloin sitten jotain muuta. Ja taas alkoi poltella. Kai se pitää jostain kaivaa :)

Ja tuo rinkulahuivi on hieno! Tosiaankion juuri sopiva, ei liian massiivinen mutta kuitenkin peittävän näköinen. Minua häiritsee noissa kauluri/rinkulajuttusissa useimmiten se, että ne eivät asetu tiiviisti kaulalle ja epäilen siksi etteivät ne myöskään lämmitä riittävästi.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Soile: Kyllä tämä malli vaan on näppärä. Ehdottomasti vain "neulaiset".
Minna: Vogue Knitting /Designer knitting fall 2009 numerossa on ohje - en osannut haulla löytää sitä Voguen ohjemyynnistä. Joten lienee vain ko. lehdessä saatavilla.
Rinkulahuivista olen tosi yllättynyt, ajattelin että se ei ole minun juttuni ollenkaan - vaan ohnan se kätevä eikä juuri jää auton oven väliin :D

Pikkis kirjoitti...

Oliko tuo Novitan alpakka hyvää? Ostin viimeksi kole kerää valkoista, vaaleanharmaata ja tummanharmaata mutta en ole vielä keksinyt mitä niistä tekisi. Tuollaisen kaulurin mä kyllä haluan!! :)

Ps. Laitoin tunnustusta sinulle blogissani :)