keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Simmer Dim

Simmer Dim on Shetlannin saarien gaelin kieltä, ja tarkoittaa suomalaisille tuttua asiaa: valoisan kesäyön ylimaallista hehkua silloin kun aurinko on laskenut ja nousee pian uudelleen. Löytyypä yksi olutmerkki tällä nimellä. Ja tietenkin tämän huivin malli on sen niminen. Bongasin mallin Ravelryn kautta.


Malli: Simmer din, Gudrun Johnston ( rav)
Lanka: Novita Luxus Alpaca, 90g
Puikot: 4,5mm ja 6mm Knit Picksin irtopäiset pyöröt

Irtopäiset pyöröpuikot ovat tosi kätevät, sillä osa mallineuleesta tehdään paksummilla puikoilla. Sen sjiaan että pitäisin se toisen kokoisen pyörön käden ulottuvilla, voin vain vaihtaa puikkopäät. Kätevää siksikin, että minulla ei ole tarvittavan pitkää 6mm puikkoa. Ostin omani SK:n tarjouksesta, mutta nykyjään puikkoja löytyy mm. Lankakauppa Kujeesta ja varmasti hyvin monesta kivijalkakaupasta.


Huivin rakenne on hauska: neulotaan keskikolmio, ja sen reunoista poimitaan reunuksen silmukat. Hyvin tasaisilla lisäyksillä saadaan kauniin pyöreä muoto. Pingotin kuin viimeistä päivää, ja huivi kasvoikin kokoa. Ikävä kyllä en saanut reunuksen kaunista pyöreyttä pingottaessa, sillä minullakaan ei ole tarpeeksi nuppineuloja joka kohtaan. Huivin on hyvin muotoiltu ja pysyy kauniisti hartioilla.

Puikoilla on parhaillaan ne iänikuiset kirjoneulesukat, toivoa on, sillä toinen sukka on joa yli kantapään...

4 kommenttia:

Ladetsu kirjoitti...

Onpa nätti huivi ja kiva malli. Olen näköjään poistanut sen jonosta, joten lisäsin sen takasin sinne. :)

Tess kirjoitti...

Kauniin mallinen huivi. Tykkään. En olekaan aiemmin törmännyt kyseiseen malliin, joten pitääpi merkata ylös. Sielläpä sekin sitten jonon jatkona. Köh. Pitäsköhän joskus neuloakin, eikä vain kerätä muistiin eri ohjeita :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Emmanuelle: Näin se jono pitenee :D
Tess: On tosiaan hyvin suunniteltu malli - ja tosi nopea neuloa! Helpo pala sinulle kirjoneulesukkien jälkeen :D

Heidi kirjoitti...

Minäkään en ollut nähnyt tätä mallia aiemmin mutta lisäänpä sen listalle, sillä se on hurjan tyylikäs ja kaunis. Sopivan yksinkertainen mutta kuitenkin höysteenä sitä jujua :) .