sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Portti 2012Auringonlasku Marjaniemessä perjantaina


Perjantai-illasta sunnuntaille olin Pohjoisen neuletreriitissä PORTTI 2012:ssa. Hailuoto on upea paikka - sellainen, jonne kaipaa uudelleen takaisin. 
Retriitn teemana oli tänä vuonna villapaita. Ohjelmaan kuului mahtava selonteko aidon tikkuripaidan historiasta ja sen omaleimaisista piirteistä. Oli hienoa kuulla paidasta aivan lähteestä saakka ja nähdä monta erikoista  ja hienoa yksityiskohtaa ko. paidasta aivan omin silmin. 


En onnistunut ottamaan retriittirakennuksesta  kuvia - oleskelimme ja majoituimme majakasta hiukan oikealle, vanhassa luotsirakennuksessa. Mukavan yhdessäolon ja kiiinnostavan ohjelman lisäksi oli aivan fantastista päästä välillä ulos tuulettumaan. Kaunis paikka ja hieno sää houkuttelivat kävelemään merenrantaan.


Ja iltasella näin majakan valon syttyvän auringon laskiessa. Ikävä kyllä en hoksannut käydä tunnelmoimassa tähtitaivasta ja majakkaa yöllä. 


Pääsimme opastetulle käynnille majakkaan - kapeat portaat vievät huipulle, jossa on tämän kallis ja monimutkainen valolaite. Mutta valoa riittää Hailuodossa muutenkin. Koko taivas ja maa hehkuu auringonlaskun aikaan niin hienoa valoa, että pikkukamerallakin saa näin kauniita kuvia. 


Auringonlaskut olivat hienoja molempina iltoina. Marjaniemessä hurisevat tuulimyllyt, ja niitä näkyi myös lauttarannassa. Lauttamatka olikin jännä kokemus, merivesi vain pärskyi mennessä kasvoille. 
Ostin Luovon Puojista matkamuistoksi itselleni Satup - kassin, johon on painettu lautan säännöllinen aikataulu. Puoji on auki kesäisin ja sieltä kuten myös nettikaupasta löytyy muun muassa aitoja tikkureita  ja niistä sovellettuja hinoja hattuja ja lippiksiä. 


Majakka ja luotsit liittyvät Marjaniemen historiaan kiinteästi. Oppaan mukaan Ouluun tulevat laivat työllistävät luotseja yhteensä noin 1000 luotsauskertaa vuodessa. Kuvassa luotsin laiva - pilot tarkoitaa nimenomaan laivan luotsia, eikä alkuperäisesti lentokoneen pilottia tai tv- sarjan koejaksoa taikka uuden asian koemielessä tehtyä projektia. 


Niin, se neulominen? Ja mahtava yhteishenki? Valtavasti uusia ideoita, lankoja, malleja, materiaaleja, välineitä? Vanhoja ja uusia tuttavuuksia? Sitä neulomista ja kehräämistä? No niitä kaikkia oli tientenkin paljon. Tarvitseeko sitä edes sanoa - tai jakaa kuvin. Tiedätte kyllä. Jos ette, tulkaa ensi vuonna kokemaan tämä hurmaava paikka. Jäin siihen käsitykseen että ehkäpä täällä neulotaan ensi vuonnakin. 


12 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Onpa ollut upea paikka retriitillä!

Marika kirjoitti...

Kiitos myös Sinulle seurasta yms. Ehdottomasti mukana myös ensi vuonna jos aikatauluun passaa ja mukaan mahtuu. :-)

Neulisti kirjoitti...

Upeita kuvia! Näkyy olevan niin kauniit maisemat, että sinne pitäisi sitten rahdata mukanaan kaikki mahdolliset neuleet kuvattaviksi, kun tulisi niin upeita kuvia. ;)

Soile kirjoitti...

Hienoja kuvia! Täytyy sanoa että kelit todellakin suosivat meitä. Vaikka oishan se kunnos syysmyrskykin voinut ihan mieliinpainuva olla.

Mun kamera olla möllötti laukun pohjalla koko viikonlopun, oli niin paljon kaikkea muuta.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

-maria- : not todellakin, siellä oli "irti arjesta".

Marika: Kiitos samoin, hauskaa oli ja uusiksi taas...

Neulisti: No taustoissa löytyy kyllä. Auringonlaskau vasten on taas vaikea valokuvata mitään muuta kuin sitä valoa, sen huomasin.

Soile: tänks. Kameraa alkoi kutittaa kovasti niissä maisemissa ja pitihän se aina napata käteen. Ehkä se mysrky sitten ensi vuonna ;D


Hanna kirjoitti...

Oli kiva nähdä !! ja ensi vuonna sitten uusiksi :)

- Hanna

frost kirjoitti...

Voi, huomasin Ravelrystä vai mistä, no, jostain, vasta torstaina, että seuraavana päivänä alkaa retriitti. Olisinpa voinut vaikka tulla, jos olisin aiemmin ollut silmät auki. Ehkä ensi vuonna.. Hailuoto on kyllä upea paikka ja ihania tunnelmakuvia olet ikuistanut!

sanna kirjoitti...

Kauniita kuvia! Oli se kyllä ihana viikonloppu. Kummasti sai taas neulomis- ja kehräämisintoakin lisää. Ja onneksi, sillä sitä kehrättävää nyt todella olisi... :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Hanna: kiitos samoin, mukavaa oli!

frost: Ravelryssä kannattaa olla silmät auki, Pohjoisen retriitillä on oma ryhmä. Paikka oli huikean kaunis :)

Sanna: No niin oli. nyt harmit tuntuvat ihan pikkuasioilta :) Kehräysintoa vain, kehrättävää tosiaan sinulla rittää. Jotain hienoa niistä villoista kuitenkin syntyy :)

Effi kirjoitti...

Miten tämä retriitti on mennyt multa kokonaan ohi?! Tykkään hailuodosta tosi paljon olis ollut kiva päästä mukaan:)

kaisa kirjoitti...

Ihania kuvia!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Effi: Jaa-a. Kytiksella ravalryyn vain, ensi syksy tulee nopeammin kuin uskoisikaan :)
Kaisa: Kiitos, siellä sattui hieno keli, mikäs siinä on kuvatessa...