tiistai 4. syyskuuta 2012

Täydellisen slipoverin metsästys


Aina ja ikuisesti kaipaan kaunista ja istuvaa slipoveria. Tässä viimeisin yritykseni. 


Malli: Wood Hollow vest, Kirsten Kapur (Ravelryssä) 
Lanka: Cascade 220 Heathers Bluestone, 325g kokoon noin 37"
Puikot: 3,75mm Knitpicks pyöröt
Fiilis: ei paha, muttei paraskaan... 


Ohjeen kuvista ja Ravelryn projekteista huomaa, että tämä malli on tehty varsin väljäksi. Minä neuloin tämän tarkoituksella istuvammaksi, sillä lyhyenä ihmisenä näytän paremmalta istuvammissa vaatteissa.  Ja  mielestäni nyt vaan slipoverin tulee olla istuva, jos siinä on palmikoita. Villapuserot ovat sitten asia erikseen. 


Kuten kuvasta näkee, ajatukseni on käyttää tätä liiviä työvaatteiden kanssa, silloin kun ilma viilenee mutta ei tarvita kunnon villapuseroa. Ohjetta suurempi tiheys ja istuvampi malli lisäävät vain lämpöarvoja, mutta se ei haittaa. Kaula-aukon neuloin ohjeen mukaan, kainalosukkoja taas nostin ylemmäksi. (Joku iloisempi paitapusero voisi olla paikallaan jatkossa.) 
Tämä on ensimmäinen suurempi neuleeni Cascaden 220:sta. Lanka on paksua ja pehmeää, laadukkaan tuntuista neulottavaa. Pelkään vain että onnistun huovuttamaan tämän vahingossa pesun yhteydessä!( Lukijat, onko teillä kokemuksia 220:n pesukäytöksestä? )

Sokerina pohjalla - sain tunustuksen Tiinalta Rakkaudella tehty - blogista. Kiitos! 

 

Olen aina otettu että joku muistaa minua. Olen vain aika kurja bloggaaja - en oikein saa aikaiseksi jakaa näitä eteenpäin. Tämän tunnustuken viestin haluan kuitenkin jakaa: On ihanaa olla osallisena suurta neuleblogien joukkoa!  Inspiraatiota, vertaistukea, neuvoja ja vinkkejä ja hyviä neuleystäviä löytyy jokaiselle, ken uskaltaa vain hypätä mukaan. 

15 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Et ole yksin tuon etsinnän kanssa. Seuraamme innolla jos vaikka löytäisit...

Ladetsu kirjoitti...

Minä olen pessyt Cascadesta neulotun pipon ja kaulahuivin villapesupyykissä koneessa ja eivät menneet miksikään. Samassa pyykissä ollut H&M:n "villa"pusero sen sijaan huopui ja kutistui hieman. :D

Nätti slipoveri!

Ingi kirjoitti...

Tyylikäs! Kauniit kuviot!

KahviKaneli kirjoitti...

Tuo on hieno!

Lotta kirjoitti...

Oi vitsit, aivan ihana toi slipari!

Minna kirjoitti...

Cascade on kyllä huopuvaa lankaa. Meidän pesukoneen hellävaraisen villapesun se on kuitenkin kestänyt hyvin. Pinta saattaa hieman tiivistyä, mutta minusta pesu ei ole kuristanut neuleita. Mutta tää nykyinen on hyvä kone verrattuna edelliseen, eli kai se riippuu vähän koneestakin.

Vaan kauniin slipoverin olet neulonut!

amuk kirjoitti...

Kaunis slipoveri. Cascade 220 on lempilankaani ja kestää konepesun villaohjelmalla. Olen pessyt villatakkejani kotikoneella ja mitään niille ei ole tapahtunut. Lanka on laadukasta myös käyttöominaisuuksiltaan.

Virpi kirjoitti...

Oikein tyylikäs slipoveri, hyvin onnistunut :)

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis slipoveri!
Haluaisin myös kokeilla neuloa jotain isompaa tuosta cascade 220:stä, koska se on niin laadukas ja suht edullinen lanka. Onneksi noita villaneuleita tarvitsee harvemmin pestä, tuuletus yleensä riittää.

Neulisti kirjoitti...

Kaunis liivi. Näyttääpä tuo lanka eriltä, kun sitä on neulonut noin tiiviisti. :) Itse tein samasta langasta isoilla puikoilla palmikkopaidan.

Elisa kirjoitti...

äitini pesi koneessa 40:ssä cascadesta tehdyn lempivillatakkini ja se kutistui 5-vuotiaalle sopivaksi... :/

Tui kirjoitti...

220 huopuu tosi kauniisti 40 asteessa eli sitä en suosittele. Ihana slipari! Hitsi kun siun neuleet on aina niin ihanai!

Tess kirjoitti...

Kaunis slipari!

Neljässäkympissä ei tosiaankaan kannata pestä, huonosti käy varmasti. Hellävaraisen villapesun kesti ainakin yksi neulomuksistani, mutta pesukoneestahan se on kiinni. Uudemmissa koneissa on ainakin hellävaraisia villapesuohjelmia, joten luulis niillä ainakin toimivan.

Itse pesen omia villapuseroita ja -takkeja aika harvoin. Kunnon tuuletus ajaa monesti asiansa. Kestää kauemmin paremman näköisenäkin.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sanna: no niinpä. Pitäisi varmaan laittaa etsintäkuulutus blogiin :D Olen kyllä tähän toistaiseksi tyytyväinen.

Emmanuelle: kiitos, tuo on hyvä tietää!

Ingi: Kiitos! Onnistuin muuten neulomaan keskipalmikot väärin päin :D

Kahvi Kaneli: kiitos, kuviot muuten jääävät helposti mieleen... helppoja neuloa, siis.

Lotta: Kaunis kiitos! Neuloin vain meklein kuten käskettiin.

Minna: Kiva kuulla kokemuksia :) Minulla on aika uusi kone, joss on kovin hellävarainen ohjelma. Ehkä uskallan kokeilla...

Amuk: SInullakin lanka on kestänyt hyvin? hienoa!

Virpi: kiitos! tätä kehtaa käytää kodin ulkopuolellakin.

Kaisa: olen samaa mieltä tuuletuksen kanssa, mutta kun sitä aina vähän hikoaa tai röpöttelee ruokaa/juomaa. Joskus on vain pakko pestä.

Neulisti: tämä lanka varmasti muuttuu moneksi :) Minulla on ehkä vähänkin liian tiukka käsiala.

Elisa: Voi ei. Minultakin on huopunut muutama kiva neule pilalle, todella harmillista!

Tui: Kiitos - mä en osaa piirtää enkä maalata, saatikka sisustaa. Teen sitten jotain silmän iloa ;D JA nyt aion tosiaan varoa tuota huovutusta, ellei sitten ihan tahallaan tarvitse.

Tess. kiitos kokemuksista! Tuuletus on tosiaan se paras, mutta aina ei voi välttää pesua. Onneksi on max 3 v vanha kone jossa mieto ohjelma. Se linkoaa kivan kuivaksi, ja pesee superwashit ongelmitta. On aika kova työ puristella kuivaksi paksua neuletta.

ArualMaria kirjoitti...

Oikein kaunis slipari! Mä etsin myös sitä täydellistä sliparia, mutta en ole kyllä montaa jaksanut niitä neuloakaan... :D