keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Kesä saa tulla!Malli: Sideways cardigan, Vogue Knitting Summer 08
Lanka: Garndstudio Bomull/lin, menekki n.280g, 5,5 kerää
Puikot: 4,5 mm

Valmista tuli jo päiviä sitten, nappien puute esti lopullisen valmistumisen. Tämä malli on kiva neulottava: alaosan kauniit aaltokuviot tehdään lisäämällä ja kaventamalla, sanoin reikäraidat syntyvät eri suuntiin "kaatuvien" kavennuksien ja langankiertojen yhdistelmästä. Mallissa on siis kaikki pitsinneulonnan perusteet käytössä. Kyse on kai pitsinuelonnasta, kun nurjalla puolella ei ole muuta kuin nurjaa. Jos nurjalla puolelle olisi kavennuksia/langankiertoja kyseessä olisi kai neulottu pitsi. (Englanniksi Lace knitting ja knitted lace.) Toivottavasti en nyt sotkenut käsitteitäni...

Olen tytyväinen lopputulokseen: tarvitsen kesäksi jotain kivaa hartioita peittämään. Tykkään kevyistä kesätopeista, mutta olen vähän ujo näyttämään paljasta pintaa. Tämän neuleen laadukkaan oloinen lanka ja hauska, krouvi tuntu saavat minut toivomaan aurinkoisia kelejä! Uskon, että tätä neuletta pidetään vielä useana kesänä, siinä on hyvä fiilis. Valokuviin en saanut vangittua ihanaa pellavan kiiltoa...
Puikoilta on jo hypännyt toinenkin kesäinen neule, siitä lisää myöhemmin.

9 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Kaunis! Kumma kun en yhtään muista havainneeni ko. lehdessä tuollaista.... Mutta monesti ennenkin huomaan mallin vasta kun joku bloggaaja toteuttaa sen.

Satu kirjoitti...

Kylläpä tulikin hyvä! Mulla on sama piirre. Vaikka olisi kuumakin, tykkään, että päällä on vaatetta. (Ja ainaisia vilunväreitä saavat aikaan paidattomat hikiset miehet helteisessä kaupungissa.)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos kaunis kommenteistanne!
Villasukka: ehkä tästä ei sitten tullut esikuvansa näköistä - tai merkitsin lähdetiedot väärin.* vitsi* VK kesänumeron kannessa on tavattoman kaunis nainen samainen neule yllään. Ei vainenkaan, mulla on ihan sama piirre: lehdessä mitättömän näköinen malli alkaa kiinnostaa vasta jonkun totetutuksen nähneenä.
Solveig: sama kammo tuota hikisen kesän pakkoalastomuutta kohtaan on minullakin. Kaupungissa asuneena sitä tietää, että voi helposti joutua näkemään vähän liikaa kanssaihmisistään, kun elohopea nousee...

Sipi kirjoitti...

Oi kuinka kaunis!!
Enpä liioin ole tuota mallia lehdestä pongannut vaikka viimeksi tänään sitä selasin :D

kirsi kirjoitti...

Oooo! Mie ihkutin tuota sillon kun sain lehden ja nyt näen valmista, to-do-listalle menee vielä vahvemmin. Lehdessä on kuitenkin se - tuo nyt on tommonen pajunkorsi mannekiini - ilmiö, eli kaikkea ei voi uskoa ennenku "oikeesti" näkee.

Napit on aika nappiin, ne ovatkin tuossa neuleessa tärkeässä osassa.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiitos Sipi ja Kirsi! kyllä ilahduttaa kuulla kehuja.
Nyt ei muuta kuin iso joukko näitä lisää blogeihin? Tämä sopinee monelle. Napit löytyivät ihan Eurokankaasta, ovat puiset noin 2€ kolikon kokoiset. - kysyin, kestävätkö pesua... vastaus oli että kyllä kai... lohduttavaa!

Kaisa kirjoitti...

Sama ongelma kuin Villasukalla - en minäkään muista että lehdessä olisi ollut noin kaunis malli! :D Nyt penkomaan...

Nasti kirjoitti...

Mä en ole alkuperäistä mallia ja lehteä nähnytkään, mutta tämä on kyllä nätti! Pellavainen lanka taittaa siitä liian "herkkyyden" ja tulos on just hyvä.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kaisa: ei kuin arkiston aarteet puikoille! Mietin ensin Novitan Oliviaa tai valkoista Spektri plussaa..
mutta kuten Nasti totesikin, se "kovempi" lanka teki tästä vähän särmän. Paksuine käsivarsineni en ole ihan pikkuisten pitsien ystävä. Uskon että tämä malli on kiva vaikka kenen yllä, pehmeämmästä tai näin kovasta langasta neulottuna.