sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Mustaa valkoisella

Malli: Porom, Jared Flood
Lanka Novita Wool, noin 70g
Puikot: 4mm

Ihastuin BrooklynTweedissä näkemääni myssyyn ja olihan pakko tehdä oma versio. Jos vain olisikin ollut karhempaa villalankaa tähän, niin palmikot näkyisivät!

Malli oli todella taattua laatua, huolellisesti testineulottu. Mallikuvio on kiva ja tosi helppo tehdä.En muuten vaihtanut puikkoja 4mmstä vielä suurempaan, sillä jäljestä olisi tullut jo rumaa. Sormi meni suuhun kavennuksia aloittaessani: huomasin ihan itse ja omin luvin lisänneeni yhden mallikerran liikaa! Niinpä yhteen väliin neuloin vain kavennukset eri rytmissä.
Pinogttamatta myssy oli täysin pidettävän kokoinen. Pingotuksen jälkeen lisäsenttejä tuli joka suuntaan , ehkä himppu liikaakin. No, ainakin tämä on helppo pidettävä - hiukset pysyvät pois syystuulen tuiverruksesta eikä myssykkä ruttaa kampausta uuteen uskoon.

Alla vielä lähikuvaa mallineuleesta. Se muistuttaa pikku pretzeleitä l. viipurin rinkilän mallisia rinkilöitä... tai kelttiläistä palmikkoa... Tämän ohjeen teen vielä uudelleen, vähän jännemmällä langalla.


5 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Ai TOLTA niiden kavennusten pitäisi näyttää :D
Pari päivää tahkosin samaista pipoa, vähän heikolla menestyksellä. Kavennuksissa meni jotain radikaalisti mönkään.

Sun myssy näyttää oikein hienolta!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

hui, älä vaan ota noista mallia!
Aloitin ja purin kavennukset noin 4 kertaa kunnes tein sisulla loppun asti. Eli runnoin rosnkisti ylimääräiset silmukat piiloon.
Mutta kiitos! Kun ei katso turhan läheltä se on ihan kiva...

Sipi kirjoitti...

Tuollainen hieman tilavampi lakki/baskeri on kiva pitää päässä kun pitkät hiukset saa tungettua kätevästi tuonne niskaan jäävään "pussiin" Hieno on :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

sipi, näin on... siinä Poromin mainoskuvassa on niin tyylikästä, mutta suomalainen tekee siitä vain käytännöllistä... meinaan ei tuolla ulkonaa tukka pysy muuten matkassa :-)

hekku kirjoitti...

Hauska! Ja kätevän oloonen :)