keskiviikko 15. lokakuuta 2008

Talven lehtikatsaus... pitsiä näkyvissä!Katselin viimeaikaisia kirjoituksiani, ja näyttää siltä kuin neule-elämäni olisi kovinkin tylsää. Päin vastoin - en vain osaa aina hehkuttaa täällä uusia kirjojani tai lankojani. Tässä tahdissa vain jos alkaa odotella uutta ja hienoa valmista neulottua, päivitystahti jää kovin niukaksi.

Syksyn lehdetkin ovat saapuneet jo monen bloggaajan kotiin. Tässä minun poimintojani Novitasta ja VK Holiday 2008 - lehdestä. Ihan selvä trendi prosessineulojalla on, sillä pitsineuleet saavat innostumaan.

VK:n kansimyssykkä on runsaine nyppyineen aivan ihastuttava - ihan noin kirkkaasta keltaisesta en vain kehtaa tehdä. Ehkäpä Novitan Luxus Cloud tai Wind voisi toimia paksuutensa puolesta? Tai sitten kaivelen hiukan varastojani.
VKssa silmäni tarttui heti tähän simppeliin liiviin. (11, Eyelet front vest.) Haluaisin tämän ehkä jopa Colinetten Ionasta, kuten alkuperäisenkin. Sävy saisi vain olla monikäyttöisempi - siis mustanpuhuva. Tätä olisi heppo pitää suosimieni trikoopaitojen päällä tai pikkujakkuna jopa.VKn toinen ihanuus on tämä pitsiä ja ribbiä yhdistelevä neulejakku. ( 13, Lace and Rib cardigan) Tykkään ihan hurjan paljon pitsineuleen muodostamista kuvioista: " puu" ja " argyleneliö" ovat kiva ja klassinen yhdistelmä. Tämän neuloisin ehdottomasti työkäyttöön, jotan lanka saisi olla varsin proosallinen, 7 veljestä tai vaikkapa Cascade 220 Secret Woolista

Novita juhlii 80 toimintavuottaan, ja juhlalehti on mielestäni onnistunut vastaamaan Neulomon huutoon: Teknisesti vaikeampia ( lue: mielenkiintoisempia) neuleita, pitsihuiveja, sukkia, unohtamatta niitä perinteisiä joulun neuletöitä. Malliessa on valinnan varaa, todellakin.


Minua miellyttää tämän neuleen pitsikuvio, vaikka samalla vähän epäilyttääkin: kuvio osuu juuri sopivasti rintavarustuksen "strategisille kohdille". Siltikin, haluan neuloa tämän. Uskon, että mallia voi tarvittaessa lyhentää hiukan näin nysän päälle sopivaksi.Tämä kaunis pitsineuletakki on todella hieno juttu: ei enää pelkästään laatikkomaisia, valtavan suuria pitsineuleita Novitalta, vaan istuva ja naisellinen malli. Tästä tulee hiukan mieleen IKssa esiintynyt Henley Perfected. En ole niinkään varma, että tulen neulomaan tämän (ainakaan ihan heti), mutta halusin nostaa sen esille. Kaunis ja pukeva malli!

Novitan Luxus-lankojen hintaa on useassa paikassa ihmetelty, eikä tämäkään olisi kovin halpa alkuperäisestä langasta tehtynä. Toisaalta, mikä on halpaa? Jos säästösyistä neuloisi kauniin mallin halvasta langasta, eikä sitä tulisi pidettyä, olisi hinta/ pitokerta suhteellisen korkea. Jos taas materiaali on hyvä, ja tuntien työn tuloksena syntyy istuva, kaunis neulevaate, jota pitää mielellään uudestaan ja uudestaan, jakautuu hankintahinta käyttökertaa kohden varsin pieniin osiin. Kaikista hauskinta on, jos edullisesti hankitusta langasta syntyy se rakas pitoneule... vai onko? Mitä mieltä olette, lukijat?

4 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Onhan ne Novitan luksuslangat kalliita verrattuna muihin Novitan lankoihin, mutta eivät ne minun mielestäni sen kalliimpia ole kuin muiden merkkien hyvät langat. Kyllä Colinettea tai Rowaniakin ostamalla voi köyhtyä... Eli jos laatu Novita Luxus-sarjassa on kohdallaan, niin olen ihan valmis maksamaan niistä pyydetyn hinnan. Kokemusta niistä minulla ei vielä ole.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Tuossa olen ihan samoilla linjoilla... mitsä sen tietää, kuinka laadukas uusi lanka on? itse hassasin Cloudiin Anttilan kodinosaston "osta 2, ota 3 ilmaiseksi" - tarjouksessa. Vielä en ole keksinyt niistä kivaa neuletta, kun en ole varma tekisikö kokonaisen puseron vai vain asusteita.

verano kirjoitti...

Heh, omiin silmiini osuivat VK:sta täsmälleen samat neuleet! Tosin olipa tuolla muutama muukin pienempi juttu, jotka kovasti silmää miellyttivät.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

verano, great minds think alike :D aika näyttää, pääsevätkö ihan puikoille asti!