tiistai 6. heinäkuuta 2010

Citron

Malli: Citron shawl, Knitty.com
Lanka Wollmese 100% Merino, väri Scarabeus, 120g!
Puikot: 4mm

No niinhän siinä sitten kävi. En voinut vastustaa kiusausta, heitin Casbah-sukat sohvannurkkaan ja aloitin tämän pikku huivin Wollmeisesta. Näin siellä kaupassa tämän mallin valmiina neuleena, joten valitsin vain itseäni miellyttävän värin. Ja juu, tässä en edes tavoitellut mitään järkevää semisolidia.
Väri on huikea, aivan kuin se sinivihreä kiilto koppakuoriasen selässä... tai papukaijakalan värit meressä... joten tästä langasta päätin tehdä kaulan lämmikkeeksi ja mieltä ilahduttamaan huivin.
Malli oli helppo ja kiva neuloa, mutta olisin voinut ottaa itselleni suuremman puikot, sillä tämän mitat ovat pienet: "kärkiväli" on metrin, niskasta reunaan vain 40 cm. Mutta tämä on helppo kietaista kauniisti kaulaa lämmittämään, pysynee hyvin paikallaan.

Langan tuntu oli erikoisen paperinen, blokatessa uitin huivin kunnolla, ja lanka pehmeni huomattavasti. Mutta kas kummaa, nyt on jo toinen uusi työ tulossa... koskahan ehdin sukkiin kiinni?

Tässä vielä kesäkuva, parvekkeella kukkii! Kuvassa myös riippumattomme tukijalat

11 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Onpas kaunis Citron!
Ja sitäpaitsi kukaan ei jaksa neuloa niin paljon nurjia silmukoita, että tästä saisi ison. Mutta on pikkuhuiveillekin käyttöä :)

Elios kirjoitti...

Tosi nätti ja kivan värinen!

kaisa kirjoitti...

Kaunis huivi! Tuohon malliin kyllä sopii nuo pätkävärjätyt langat tosi hyvin.

Nasti kirjoitti...

Huikea on väri! Koskahan sitä tuohon kaikkien hehkuttamaan lankaan oikein pääsisi tutustumaan...

Emma kirjoitti...

Suloinen huivi, ja upeat värit! Miun mielestä citronin kuuluukin olla tuollainen pikkuhuivi :)

outi kirjoitti...

Ollaanpa siellä nopeita! Ja minäkin ihastelen väriä; se on huikea!

Satu kirjoitti...

Hieno huivi. Sama huivi on ollut aikomuksissa. Mies kyselee, montako huivia yksi nainen tarvitsee. ;)

Merith kirjoitti...

Väri on kyllä todella kaunis. Nätti huivi.

vilppumaan erika kirjoitti...

Todella hieno! Ja oikeassa olet, värit on upeet!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Suuret kiitokset kehuista kaikille yhteisesti! Idean tähän sain tosiaan Wollmeisen puodissa, jossa bongasin tämän huivin näytetyönä. Se oli tosin pljon suurempi ja löysemmällä käsialalla tehty, joten koko oli suurempi. Voin suositella jokaiselle, jolla on se ihanan kirjava pätkärääkki lankalaatikossaan :-)

Solveig, voit keroa miehellesi etä naisen huviit ovat ikiliikkujamaiset: vanhat väistyvät ja uusia on tultava tilalle... joten vastaus on, vaikka huiveja olisi monta, ei niitä ole koskaan tarpeeksi.

Heli / Neuleaddiktio kirjoitti...

Aivan ihana tästä onkin tullut! Hmm, jos nyt tekisi pikkuhuivin, ja jos joskus onnistun saamaan lisää Wollmeisea, voisi kokeilla isommilla puikoilla.... Mallikertoja tuskin jaksan lisätä, on kai niissä 500:ssa silmukassa per kierros jo ihan tarpeeksi neulomista! :D