sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ribbipaita, taas

Mikä on paras tapa viettää muutama kesäinen aamupäivän tunti? No tietenkin tekemällä visiitti Päntäneelle Tapion kauppaan. Ihastuin Dropsin Delight-lankaan ja siitä tehtyihin kivoihin ohjeisiin jo Garnstudion sivuilla, ja kaupasta tarttui mukaan nämä, plus hiukan Alpacaa ja Fabelia. Sain vahvistuksen sille, että Drops lopettaa Silke-Tweedin , Silke Alpacan ja Angora-Tweedin. Kaupassa oli hyvin tilaa ja kun sain rauhassa katsella, aikaa meni tunti. Ja sain hyvää ja asiantuntevaa palvelua, taas kerran! Saattaapa olla, että joudun palaamaan kauppaan kun kelit kylmenevät, nimittäin yhtä jos toistakin jäi vähän kaihertamaan.


Tässä pari kuvaa tekniikasta, joka on varmaan monelle tuttu, mutta minulle edelleen vieraampi: Istutetun hihan pyöriön neulominen ylhäältä alaspäin. Ensin poimitaan silmukat ja jaetaan ne osiin: ylinnä vihreä silmukkamerkki on pyöriön keskikohta. Vaaleampien ja tummempien merkkien väliset silmukat neulotaan edes takaisin.

Itse pyöriö on yllättävän pieni: tässä kuvassa on vain muutama kerros jäljellä. Vaaleampaa merkkiä siiretään aina alaspäin sitä mukaa kun neulotaan, näin pysyy paremmin kärryillä siitä missä kohdin käänytään takaisinpäin.


Malli: Slinky Ribs, Wendy Bernardin kirjasta Custom knits
Koko: 36"
Lanka: Garnstudion Silke tweed, noin 6 kerää
Puikot 3mm ja 3,5mm

Tämä on jo toinen Slinky Ribs -puseroni. Yleensä pidän saumoista, ja joissain neuleissa ne ovat lähes pakolliset, jotta vaate pysyy mallissaan. Mutta tämä istuva pusero on erittäin kiva yllä saumattomuutensa vuoksi. Kuten aieminkin, nostin kaula-aukkoa ylemmäksi. Olisi pitänyt tehdä siitä vieläkin pienempi, sillä nyt tähän puseroon pitää aina etsiä sopiva toppi alle.

Silke tweediä neuloin ensimmäisen kerran, ja pidin langasta. Se on hyvin karkeahkoa, samaan aikaan villaisen lämmintä ja silkin ansiosta upean väristä. Lanka ei ole joustavaa, ja sitä pitää käsitellä varovasti. Kannatti todella tehdä koetilkku ja kostuttaa se, sillä pinta muuttui huomattavasti. Uitin valmiin neuleen ja se päästi hirvittävän paljon väriä: liotusvesi oli aivan myrkynvihreää! Ilmeisesti liikaväriä langassa?

Yhteenvetona voin suositella molempia, niin mallia kuin lankaakin. Herkkäihoisten - ja kätisten kannattaa kyllä jättää tämä lanka väliin, niin karkeaa se vain on.

8 kommenttia:

Soile kirjoitti...

siis höh, silketweed lopetaan! ja just kun odotin kieli pitkällä että se saataisiin myyntiin tänne ouluun. ei reilua ei!

mä tykkään siitä langasta tosi paljon. ja se karhaus kyllä katoaa käytön myötä.

niin ja tuo neulomasi paita on tosi kaunis

outi kirjoitti...

Upea paita. Tykkään hirveästi mallista ja neuleen väristä. Mulle lanka on outo, mutta harmi on sen lopetus, jos noin kehuja satelee.

Ladetsu kirjoitti...

Hyvä että kerroit Silke Alpacan valmistuksen löopetuksesta. Olin jo sitä aavistellut, kun missään ei ollut tietoja uusista väreistä tai mistään. Poppelissa lankaa vielä oli ja tilasin villatakillisen. Nyt toivon että keriä oli oikeasti tarpeellinen määrä varastossa.

Tui kirjoitti...

Ja jälleen ihana neulepaita!

Kaisa kirjoitti...

Noita ikäviä uutisia kuulin itsekin Tapiolla joku viikko sitten. Piti heti hamstrata Silke Tweediä! :)

Aivan upea pusero taas. Ja kiitos edellisen postauksen Amelia-kuvista, nyt vasta oikein näin, millainen se on - ohje on ollut tulostettuna kauan, mutta sen kuvat eivät ole parhaat mahdolliset...

Anna kirjoitti...

Ei Silke-alpacaa saa lopettaa. :/

Ihana paita, tykkään tosi paljon mallista ja väristä. Pitäisi kai hankkia tuo kirja itselle, niin saisin samanlaisen. :)

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Soile: kiitosta, ja hyvä tietää että karheus katoaa.
Outi: En voi kuin suositella mallia, se on mahtava!
Emmanuelle: Taisit saada lankasi ihan OK ? :D
Tui, Kiitos! Tämä on tosi hyvä malli, sopii varmaan kaikille!
Kaisa: Amelia on huippumalli myös; minä tosin sitä muokkasin aika paljon.
Rannae: Niin ne vain senkin langan lopettaa... ja voin todella suositella tätä kirjaa, hirveän monta kivaa mallia.

Sipi kirjoitti...

Ihastuttava neule jälleen :)