keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Hortensioiden aikaan

Seuraa pieni kuvaraportti kesälomamatkastani maahan, joka tunnetaan junistaan, ja kerran vuodessa kukkivista kirsikkapuista. Mutta tiesittekö, että tähän aikaan vuodesta Japani hullaantuu hortensioista? 


Kuva on Hakonen kaapelijunan asemalta. Junamatkan varrella vuoren sinnettä ylös oli tuhansia kukkivia hortensioita, uskomattoman kaunista! 


Japania on kutsuttu "Jumalten maaksi". Kauniit vanhat temppelit ovat siitä todisteena. Yllä kuvassa Kiotolaisen Fushimi Inari- temppelin kuuluisa torii- porttien käytävä. Sihntolaisten temppeleiden lisäksi vierailimme myös erilaisissa buddhalaisissa temppeleissä.


 Japani on samaan aikaan huippumoderni ja ikivanha. Vuodenaikojen mukaan noudatettavat perinteet ja suurkaupungin urbaani, nopea el'ämänmeno soviat ihan hyvin samaan todellisuuteen. Kuvassa on aivan tavallinen arki- ilta Shinjukun aseman pohjoispäädyssä Kabuki-Chossa.


Toinen kesäajan kukkanen on iiris. Tämä tavattoman kaunis iirispuutarha on osa Meiji- jingun, eli Meiji- keisarin ja keisarinnan pyhättöä Tokiossa.


Japani on myös tulivuorten maa. Hakonen seudulla kävimme Owakudanin toimivan tulivuoren päällä. Söimme tulivuoren "lähteessä" eli noin 90 astessa keitettyjä kuro-tamago'ita eli mustia munia. Yksikin musta muna antaa 7 vuotta lisää elinvoimaa, ja ne olivat suosittu tuliainen. Vuorella kuului vaimeaa jyrähtelyä, ja ilmassa leijui rikin katku. Maasta pulppusi kuumaa vettä, joka sitten virtasi vuoren rinnettä alaspäin. Veden ja kaasujen kemiallinen koostumus vaihteli lämpötilan mukaan. Mitään avointa magmaa hehkuvaa monttua ei siis onneksi nähty.


 Tässä hiukan tuliaisia. Pitäähän sitä hiukan vihreää matcha -teetä, sakea sekä viinietikassa pikkelöityjä umeboshi- luumuja tuoda. Ja niin, japanilaiset syömäpuikot myös!
Japanissa ravintolaruokailu on huomattavasti Suomea edullisempaa ja ruoka todella monipuolista ja maukasta. Jopa kalaa inohava ihminen voi mainosti nauttia japanilaisesta ruoasta. Kala-allergikolle tilanne taas voi olla hankala, silä moni ruoka maustetaan kalajohdannaisella.


Shinkansen- juna. Mukava,  vaikka ei aivan halpa tapa matkustaa. On aivan totta, että julkisissa liikennevälineissä japanilaiset ovat hiljaa. Täpötäydessä juna- tai metrovaunussa voia olla aivan hipi- hiljaista. Siihen verrattuna suomalainen kaikkien omien asioiden selittäminen puhelimessa muiden kuullen tuntuu aika jännältä. Toisaalta, japanilainen voi sujuvasti puhua tärkeän puhelunsa vaikka julkisessa vessassa!


Vielä Tokio Sky tree- 450m korkeudesta näkee vain osan Tokion metropolista.

Nyt lukijani varmasti miettivät, että ostinko lankaa? Ja oliko se Noroa? Käsityöaiheista jatkoa on luvassa pian.6 kommenttia:

outi kirjoitti...

No niin täällä mietitään. Hulluna. Lankaa JA NIITÄ kirjoja. Voi pojat! Ei kannata sitten viivytellä sen seuraavan postauksen kanssa, ettei mene liian jännäksi.:D

Heidi kirjoitti...

Olin niin kuvien ja atmosfäärin lumoissa, että en tullut ajatelleksikaan lankoja ennen kuin sanoit. No, ostitko? :)

Judiuni kirjoitti...

Oijoi, olen niin kateudesta machanvihreänä. Voisinpa minäkin matkustella. Japanista varmasti toisin teetä puoli matkalaukullista, sillä rakastan japanilaisia teelaatuja. Lankaa olisi varmaan sitten se toinen puoli laukkua. :D

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Outi: nyt tuli ihan paineita... Mutta koitan tyydyttää tiedonhalun :)

Heidi: Olen itsekin ihan maan lumoissa, ja lankaostokset ovat aika vähäiset...

Judiuni: Ankaraa säästämistä tähänkin lomaan tarvittiin, mutta Japani ei ole niin kallis maa kuin usein luullaan. Asuminen siellä maksaa, mutta muuten voi nauttia lomasta tiukallakin budjetilla.

Teen tuonissa taisi olla joku tosi alhainen raja ilman tullia - sitten kun olet Japanissa, juo tosi paljon matchaa siellä? Matchan makuisena saa tuotteita lattesta, jäätelöstä aina Kitkat- patukoihin saakka :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos, ihana lukea ja katsoa, millaista Japanissa on!

Paula kirjoitti...

Tosi mielenkiintoista tietoa ja kuvia, oli kiva lukea! Kauniin näköiset maisemat kyllä rautatien varrella.